reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ja tez ostatni podczytuje a jakos nie moge sie zabrac za pisanie. Lenistwo w polaczeniu z brakiem odpowiedniej chwili:-(
Kurcze wdze, ze prawie wszystkie musicie sie kurowac - zycze wiec dobrych i trwalych rezultatow owych kuracji. Choroba to jednak paskudztwo szcegolnie uciazliwe w naszym stanie kiedy to trzeba sie nie jako ze soba obchodzic jak z jajkiem i traktowac wszystko a wiec wiruski nieco lzejszym srodkami.
U nas chwilowo pogoda piekne - slonce grzeje, w dzien kolo 20 (jak nie ponad) stopni, liscie leca z drzew i wogole jest tak jesiennie i nastrojowo - szczegolnie o porank kiedy powietrze jest jeszcze chlodne po nocy. Choroby omijaja nas wiec szerokim lukiem ale moze sie jeszcze zaczna bo od sroy ma byc niestety chlodno i deszczowo:-(

No a w sumie co najwazniejsze to to, ze w srode bylam na usg genetycznym i wszystko wyglada ladnie tzn. prawidlowo. 'Kropka' ma juz cale 7 cm co wedle lekarza calkiem sporo na ten wiek (13 tydzien):-) Wyniki ladne wiec powodu do brania witamin nie ma (chyba, ze bardzo chce to moge sobie kupic ale brac tak jedna co 2-3 dni:-))Nastepna wizyta za 5 tygodni a usg dpiero polowkowe wiec spory kawal czasu.

Aha jakos na dniach wyskoczyl mi troche brzuszek i jak by sie ktos przyjzal to moglby juz miec podejrzenia:-) Zajrzalam do szafy i stwierdzilam, ze malo tam jesiennych dluzszych ubran i chyba bedzie trzeba nieco zupelnic braki - ale jakos nie chce mi sie isc na zakupy. Najchetniej kupilabym wszystko przez internet - ak jak to robie w duzej mierze z ciuchami Julka - ale wiedomo, ze lepiej przymierzyc itp. Ajak pomysle o lazeniu, przymierzaniu, poszukiwaniach itp.(a wszystko w towarzystwie Julka) to odechciewa mi sie wyjscia na zakupy.

Zastanawiam sie tez jak przekazac wiadomosc rodzinie - bo czekalismy d 12 tygodnia a teraz jakos tak dziwnie po takim czasie:-)

Ninjacorps ogrodkiem to sie chyba bedziesz mola z ajakis czas nacieszyc bo z tego co pamietach chyba planujecie budowe (czy cos pomieszalam?) a na razie morze jest 100 razy lepsze od ogrodka. No i strasznie pociesznego masz psiaka:-)

skaba podziwiam wytrwalosc. Ja bym chyba nie mogla tak czekac do rozwiazania aby poznac plec - za duzo bym spekulowala i tracila czasu na np. myslenie o imionach (a my z mezem obydwoje nie jestesmy dobrzy w wyborach i byle jaka decyzja to u nas kwestia dluuuuuugiego myslenia a potem i tak jakos wychodzi inaczej niz mialo byc;-)) i innych glupotkach.

A co do pomylek wzgledem plc to tez mi sie wydaje, ze jak lekarz nie jest pewien to powinien powiedziec, ze nie ma jak zobaczyc/nie jest w stanie a nie rzucac domysly.

reklama
Ja tez uważam ze jak lekarz nie jest pewny tego co widzi to niech sie nie odzywa.Mnie powiedział o Oliwii na drugim standardowym USG (ok 20 tc).Ale rzeczywiscie zdarzaja się pomyłki tylko nie rozumiem postawy owych teściów którzy za urodzenie wnuczki a nie wnuczka mieliby robic dziewczynie takie problemy.Az trzęsie ze złosci na takich ludzi.Mój tata tez bardzo chciałby wreszcie wnuka bo moja jedyna siostra ma dwie córki ale jak dowiedział się ze Oli bedzie Oliwią a nie Maćkiem to na poczatku był troszkę rozczarowany a teraz to jest oczko w głowie:-p
jeśli chodzi o wygląd matki w czasie ciazy i kształt brzucha to ja sama nie wiem.Mówia że jak matka brzydnie w ciazy to dziewczynka bo zabiera urode a jak pieknieje to chłopak... cóz.Z oliwią miałam swietną cerę bez jednej plamki a teraz mam problemy z przetłusczaniem skóry twarzy (i włosów) pod koneic dnia i syfki pojawiają się gdzieniegdzie a wszystko inne (czyli np kalendarz chinski) wskazuje na syna... wiec nie wiem gdzie tu ta mądrosc ludowa... :confused:
na kształcie brzucha sie za bardzo nie znam.Podobno jak bardziej spiczasty to chłopak...

Witam w poniedziałek:baffled:Ja od rana schizuję bo dzisiaj mam wizyte kontrolną u gina po tym moim pobycie w szpitalu:crazy::hmm:boję się co tam znowu wymysli(mam tylko nadzieję,że nic nowego bo kolejnych dziwnych diagnoz nie zniosę)Poza tym po raz trzeci śnił mi się syn,a był taki duży bobas,że hej..Już powiem wam szczerze że czuję na maxa że to chłopak,ale spotkałam na 'swojej drodze' jedyną osobę(teraz w sobotę)która jak mnie zobaczyła to powiedziała,że to będzie dziewczynka;-):rofl:
Co ma być to będzie póki co bardzo się boję!!!!

witam
z ta płcia to ciezka sprawa jedni mowia ze jak sie wymiotuje to dziewczyna a jak nie to chlopak ale nigdy te rzeczy sie nie sprawdzają moja mama ma dwie corki i kazda ciaze przechodzila inaczej i tez wszyscy mysleli ze drugie dziecko to chlopak a tu cora a ja sama juz nie wiem na poczatku czulam ze chlopak a teraz ze to dziewczynka dlatego nie moge sie juz doczekac tego polowkowego usg:-)

Kupilam sobie juz spodnie ciazowe bo z tych normalnych zostala mi tylko jedna para ktora nie uciska brzucha lece na zakupy bo nie mam w czym chodzic na jesien
trzymajcie sie cieplo i nie dajcie przeziebieniom

pas jest spoko pomysł.Mozna taki kupic tez i zakrywac niedopiete spodnie albo za krótkie blzeczki:tak:
ja tez słyszałam zę jak się śni chłopak to sie urodzi dziewczynka i odwrotnie:confused: mnie z kalendzrza chinskiego wychodiz chłopak, ciąża o 180 st inna niz poprzednia i brzuch inaczej wygląda, mąz sie upiera ze on robił syna a ja czuję dziewczynke.Z tym ze sie moimi przeczuciami zupełnie nie sugeruję bo z Oliwią czułam do połowy ciazy ze na stuwe chłopak i co:happy:
mamma80 trzymaj sie kobieto i dawaj znać jak poszo na wizycie:blink:będzie dobrze i nie stresuj się bo to tylko ci ciśnienie podniesie;-)mnie tez kolega z pracy który jak mówi pomylił sie tylko raz powiedział ze dziewczynka - i tym mnie zbił z tropu:dry:już ja wolę nie słuchac rad i poczekac do USG za te kilka tygodni a esli trzeba to nawet do porodu:sorry:chociaz wolę wiedziec wczesniej

cicha pisze:
Zastanawiam sie tez jak przekazac wiadomosc rodzinie - bo czekalismy d 12 tygodnia a teraz jakos tak dziwnie po takim czasie:-)
Ja mam ten problem tylko że z Kierowniczką w pracy:sorry:, tzn dowcip jest taki że do końca grudnia jestem na urlopie wychowawczym i w dniem 31 grudnia kończy mi się umowa o pracę. Musze powiadomić keirowniczke żeby powiadomiła górę bo będa musieli mi przedłużyć umowę do dnia porodu:baffled:. Tez jakoś tak nie bardzo, odkładam z dnia na dzień ten telefon:zawstydzona/y:
mamma80 będzie dobrzetrzymam kciuki za wizytę:tak:
darinia ja też nie barrdzo moge się już doczekać tego usg, czuję się tak samo jak czułam się z Przemem ale wkręciłam sobie że może być dziewucha:baffled:
marzena78 nie wiem czy to dobry pomysł bo jak zobaczysz spodnie z pasami to one mają obniżony stan żeby nie uciskały brzuszka, Może wszyjesz sobie takie kliny jak w tych spodniach, wtedy będą rosły razem z Tobą:-)
awero033bo6.jpg

Co do chorubsk to u nas już lepiej:-), mieliśmy sobie ploezeć w sobotę ale mój małżon stwierdziła ze jest taaaak przeziębiony że musi wyleżeć chorobę żeby się nie rozłozyć na 2 tyg. No i niestety siłą rzeczy musiałam wstać bo dziecko domagało się uwagi pogoda piekna więc placyk zabaw musiał być no i wogóle domowe sprawy. Zła byłam na starego jak cholera, bo ja to musze chodzić a on bidulek musi sobie poleżeć:wściekła/y: no i taka historyja:dry:.
Zmykam tymczasem dziewczyny do obowiązków, słonko już przygrzewa więc pranie i placyk:-D

cześć dziewczyny!
mam do Was pytanie czy też Was tak swędzą piersi? Bo mnie okropecznie, pojawiły sie jakies czerwone plamy i krosty, na brzuchu to samo...
zamierzam o tym powiedzieć lekarzowi ale może któraś z Was miała (ma ) podobnie?

no mnie swędzi brzuch.Piersi tylko czasem:dry: ale brzucho to chwilami doprowadza mnie do szału jak ide sobie sklepem i drapie sie po brzuchu jak małpka:cool2: a jeszcze jak bluzka nie jest z jakiegoś naturalnego materiału to juz masakra.ale to od rozciagnaia skóry i raczej normalne.Co do krostek czy plamek to sie nie wypowiadam bo nie mam:confused: moze od drapania albo od przegrzania.Ninja miała to niech poradzi:cool2::ninja:

reklama
hej marcóweczki
Byłam z Melcia u lekarza i jest ok:-)
mnie też z Mela jak byłam w ciązy wmawiali chłopaka bo ładnei wyglądam brzuszek piłeczka a tu zonk :-D była dizewczynka zresztą śniłą mi sie 2 razy dziewczynka a teraz tez mi się śniła raz dizewczynka;-) a teraz mam całkiem inną ciąze i narazie lekarz powiedział ze chłopak zobaczymy co jutro mi powie bo mam wizytę:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry