• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Cześc i czołem,
poczytałam tylko ta stronę bo nie wyrabiam, póki co.

Ninja, życzymy zdrowia! Odpocznij i wyluzuj, budowa nie zając, to co sie teraz odrobine odwlecze to nadrobicie w przyszłości. A zdrowie najważniejsze. Trzymajcie się!

Wielkie brawa dla Emilki! Irenka też robiła mi takie niespodzianki - dłuuugo nic, a potem wszystko na raz :) Możesz byc dumna z córeczki!

Niekat, my smarujemy sie kremem Locoid, jest dobry na skórke uczuleniową. A na suchą skórę mamy rewelacyjną maść mocznikową- Ureae 3,0; Eucerini, Vaselini, Aq. dest.aa ad 100,0. Na receptę kosztuje ok. 5 zł, a na prawde doskonale natłuszcza sucha alergiczna skórkę. Polecam. Dostalismy ją od naszej dermatolog.
Jacka uczulają proszki do prania, piorę wszystkie jego rzeczy ręcznie w płatkach a potem wrzucam na intensywne płukanie do pralki. Uczulaja go też na pewno: mleko, soja, kakao, jajka w większej ilości (np. w biszkoptach). A i tak większości alergenów po prostu nie jem. Pamiętaj że mleko, serwatka w proszku itd jest w mnóstwie rzeczy, trzeba czytac etykiety. A do smarowania pieczywa polecam Florę, jest smaczna :) aaaa, i podobno gluten nie daje wysypek.

U nas alergii ciąg dalszy - zamiast wysypki, na dłoniach zrobiły się Jackowi ranki. Oczywiście łapy ciągle w dziobie, więc sie to nadkaziło i rozślimaczyło. Smarujemy sie atybiotykami i liczymy na to, że szybko przejdzie i więcej nie wyjdzie.

Kończę i lece poczytać co u Was :)

.Heloł:-)
Befatka chłopcy już lepiej:tak: Kudłacz pytał mnie dziś "mamoooooo! Czy ty jesteś GOBLINEM?:baffled::baffled::baffled:;-)", a przed chwilą kablował "maaaaaammoooooo, a Jeremi mnie UGRYZŁ:szok:"(a owy rzeczony w paszczy pusto ma:-D) a to są wszelkie oznaki zdrowienia według naszych norm:tak:
Jeremi ma dziś dzień pt. w.e.ź.m.n.i.e.k....w.a.n.a.r.ę.c.e.b.o.b.ę.d.ę.s.i.ę.d.a.r.ł.a.ż.z.e.m.d.l.e.j.ę, więc mam mały cyrk, ale nie narzekam, bo przynajmniej tałatajstwo nie choruje tfu tfu:-D
Weronika gratuluję @;-) teraz nasze dzieci wchodzą w wiek, gdy bardzo ciężko przeżywają rozstania z mamą (tak koło 8 miesiąca) na pocieszenie dodam, że po roczku zaczynają w końcu zauważać, że są oddzielnymi osobami z mamą i ruszają na podbój świata, ale wtedy to jest dopiero jazda:-p;-)
Doris piękna ta Twoja Emilka - pierwszy raz mam okazję ją widzieć - chyba ma oczy po mamie co?:tak:
Niekat ja właśnie miałam pytać jak Doris czy to może nie jest jakaś alergia kontaktowa:-(No i ostatnio czytałam o dzieciaku uczulonym na soję(!) a wbrew pozorom wiele produktów ją zawiera:no: Może to też być alergia na kilka czynników, a ta szyjka Marcelka to taki "czujnik":sorry2:
Ninja i Skaba trzymajcie się!

Na ciacho zapraszam chętne zapraszam:cool2:tylko uprzedzam mocno alkoholowe i orzechowe, a dziś to już łaaaaaa:-D

renemy no własnie wiem zę gluten nie wysypuje tylko raczej biegunki itp ale jak już mam ten Sinlac to sobie pomyslałam że i na reszte żarełka popatrzę uwazniej.
Ale bez przesady - dziś np Marcel na obiadek jadł ziemniaczka z marchewką, pieruszką i kilkoma łyżeczkami rosołku:tak:rozciapciałam mu to i z takim smakiem jadł zę nigdy żadnego słoiczka nie jadł tak chętnie:tak:chyba jednak mamusine lepiej mu będzie smakowało:-)
kra no ja raczej wykluczałam alergię kontaktową właśnie bo to ma umiejscowiene na tych rejonach ciała które kontaku nie maja z niczym wiećej jak z poduszką, ew. z powietrzem(szyjka czysta tylko buzia jeszcze dogorywa)Piorę w Jelpie(znów bo juz prałam w Persilu), ale wg mnie to nie ma wiele wspólnego z proszkiem bo niezaleznie od tego w czym piorę ta wysypka mu sie nasilała lub bladła więc... no ale jak dieta nie pomoże to i na płątki się trza bedzie przerzucić:dry:nie usmiecha mi się to za bardzo - już teraz brakuje mi czasu i sił momentami
Co do usypiania - korzystając że trzeci dzień siedze w domu przez dwa pierwsze napawałam się przyjemnosćią przytulania do synka i usypiałam go w naszym łóżku przez co zaprzepaściłam 4 dni pracy męża z samodzielnym zasypianiem :-(dostałąm ciezką zjebę z wyrzutami z cyklu "jak się staram a Ty wszytsko psujesz, psujo!" po czym sama musiałam uspić Marcela wczoraj wieczorem (cięęężżżko) i dziś w ciągu dnia obie drzemki były z przejsciami.Teraz zasnął również po jakimś tam czasie bo Cwaniak wyczaił jak się staje w łózeczku (przez co musieliśmy obniżyć znów poziom na najniższy)... no i jak płacze to wstaje i stoi.I ja tak musiałam kursowac: kłaśc go i wychodzić i tak w kółko:baffled:w koncu się jakoś udało:tak:
jutro zostaje z mamą:happy2:ona juz sie lepiej czuje wieć nie chcę dalej marnowac urlopu bo mi w koncu na święta braknie a chcemy wyjechać:sorry2:
weronika widze ze się cieszysz z @ wiec Ci jej gratuluję.Ale powiem Ci ze ja yślę jak Ty.jak Oliwia byłą mała Łukasz wpadł na pomysł żeby z rozpędu drugie od razu strzelić ale ja wolałam odchowac córkę i dać jej tyle miłosci i uwagi ile będe mogła a potem jak już podrśnie dopiero starać się o rodzeństwo.i tak tez zrobiliśmy - i jest fajnie.teraz Oli pomga mi, a to szampon poleje przy kapieli a to pieluszkę wyrzuci, a to rpzypilnuje chwilkę Marcelka jak musze cos zrobić w innym pokoju:sorry2:
kra Ty jak zwykle niezawodna!!!:-Dtałatajstwo ci zdrowieje to i coraz weselej w domu masz:tak:Marcel tez ma ostatnei dwa dni pod podobnym tytułem - no mozę bardziej "o mama!jak juz jestes to weź mnie i poprowadź po pokoju bo sam to się juz bawic nie chcę"...wzglednie "chcę to!nie, tamto!nie, jeszcze co innego!"
Doris ale sliczna ta twoja siedzaca Emilka - gdyby Marcel był dziewczynką tez miałby tak na imię toteż mam pewnien sentyment do twojej córci;-)

Kra co do ciasta to trafilas idealnie w moj gust :-):-):-)
Fajnie ze dzieciaki juz brykaja.Heh jak Emi bedzie mial zeba to dopiero Kudlaty bedzie mial przerabane:-DMoja mnie dzis uzarla w brode to zapiszczalam jak mala dziewczynka
Remeny Wy tez widze ciagle z alergia walczycie bidulki.
U nas od ok 10dni pupsko czerwone na maxa nie pomaga wietrzenie, sudocrem,maka ziemniaczana ani kamillosan jutro ide po inne pieluchy zobaczymy o co chodzi.W sumie to juz kilka dni wygladalo to lepiej ale raz zrobila kupe w nocy i nie chcialo mi sie schodzic na dol to umylam ja chusteczkami na które wczesniej nie miala uczulenia mysle ze to moze one ale tak dlugo:zawstydzona/y::-(:zawstydzona/y::-(
Weronika gratuluje@
Skaba 3maj sie
Oki ide usypac mojego Gargamelka bo sie znowu obudzila i wyprodukowala kupala:-p:-p
Milej nocki i duzo zdrówka

Ostatnia edycja:
Melduję się wieczorkiem....:-)
My niestety zaliczyliśmy dzisiaj wizytę u lekarza, bo co prawda Martynce spadła wczoraj temperatura i była poprawa, to dla odmiany Zuzia wstała dzisiaj z okropnym kaszlem i lało jej się ciurkiem z nosa, buuu:-( Pani doktor stwierdziła, że Zuzka musiała coś przywlec z przedszkola i to ją rozłożyło w niedzielę, a potem Martynka od niej podłapała. Na szczęście osłuchowo wszystko jest oki, tylko gardełka mają zaczerwienione i obyło się bez antybiotyku. Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdziemy... Żałuję tylko strasznie, bo mieliśmy już w zeszły weekend jechać do naszych przyjaciół pod Rzeszów, ale Ewcię dopadła jelitówka, no a teraz moje dziewczyny się rozłożyły i doopa z wyjazdu... Może do grudnia uda nam się zgrać i nie chorować chociaż jeden weekend...:sorry2:

Wszystkim chorowitkom życzymy duuuużo zdrówka!!!
Ninja trzymaj się i wracaj szybko do siebie! MAm nadzieję, że będziecie mieć z Tymonkiem lepszą nockę...;-):tak:
Befatka mam nadzieję, że w Kayę wstąpi aniołek i przestanie Mamusi psuć nerwy...;-):tak: Jak moje dziewczyny dają mi popalić, to im zawsze powtarzam, że je wystawię na allegro od złotówki z opcją "kup teraz"....:dry: Ale ostatnio odpukać są przekochane, nawet w chorobie...;-)
Weronikaa cieszę się, że dostałaś @, a swoją drogą to fajnie, że dała Wam jeszcze poświętować, hehe:-D:-D
Skaba trzymaj się ciepło i pociesz się, że w weekend odpoczniesz i pobędziesz z rodzinką! Uszki do góry!!!:-)
Niekat, Remeny współczuję tych alergii skórnych....:sad::sad::sad: Moja Martynka też od jakiegoś czasu ma wysypaną skórkę pod brodą i na szyjce, ale Pani doktor powiedziała, że to normalne, bo się ślini, ulewa przy jedzeniu i co chwilę coś jej tam leci... Powiedziała żeby się nie martwić i że niedługo to minie... Zobaczymy...
Doris wielkie gratulki dla Emilki! Widzisz jak Cię córcia zaskoczyła - nie pierwszy i nie ostatni raz, hehe!!!;-):tak: No i muszę to napisać, ale słodzizna jest z niej nieprzeciętna!:rofl2: I coraz bardziej Tatusia w niej widzę...:cool2:

Zmykam śpiu, bo nie wiem jaka mnie nocka czeka, a Mężuś dopiero w trasie i pewnie zjedzie w środku nocy, buuu
Spokojnej nocki, papatki

Stefanna duzo zdrówka dla dziewczynek.
Sorki zupelnie mi z glowy wylecialo pytalas o ten suwaczek z zabkami spróbuj ponownie bo mi za pierwszym razem tez nie zadzialal i wklej ten kod przy którym jest napisane ze pasuje do wiekszosci forum

stefanna to dobrze że obeszło się bez antybiotyków:tak:,i dziewczynkom.... mam nadzieje,szybko przejdzie...
Mojej Tosience gorączka od wczoraj spadła..jeszcze rano(tj w południe) miała 38..ale juz po południu.ani wieczorkiem..ani w nocy ZERO:rofl2::happy2:,rdziś rano też nic:happy:.. jaść to ona cały czas jadła,tylko butelka(smoczek) jej nie pasował:no:..ale łyżeczką to jadła wszystko..,nawet piciu byo łyżeczką..Ale wczoraj wieczorem to i butelke wypiła..:tak:Ale maruda to jest OKROPNA:-(..nic tylko jeeej..jeeej..i takie śmieszne minki buźką robi..
Za to alex coś pokasłuje:-(..Oby mu przeszło jak najszybciej..i niezaraził małej..A swoją drogą to my jeszce nigdy nie bralismy antybiotyków (tj.Alex)..
Niekat to Marcelek bidulek z tą alergią:frown:..,całe sczęście nie mamy tego problemu..Buziaczki dla niego od Tośki;-).A z usypianiem to faktycznie męzuś miał się o co złościć:sorry2:..mnie też czasem wkurza jak Tatus pozwala po kąpieli Alexowi bajke jeszcze oglądnąć:wściekła/y:.Z Tośką to niema problemów..od początku było po cycusiu..czy teraz butelce..kładę ją do łóżeczka.(ona jeszcze wtedy nie śpi)..i wychodzę..Po jakims czasie wracam tylko ją przykryć..( bo się zdąży rozkopać)..
weronikagratulacje @:tak:
skaba no to juz od dziś-weekand!;-):-)Wypocznij kochana!:tak:
kra to niezłych ty masz tych swoich chłopaków!..mam nadzieję że nie zemdlał?:-D
Torcik pewnie pycha!coś mi sie zdaje że ty jesteś jakaś zdolniara kulinarna?;-):happy2:
befatka tak..tak..dyscyplina musi być;-):tak:
Stefanna a z której strony Rz-wa macie znajomych? strony Weroniki czy może moje?
A! i zapomniałam powiedzieć,że ja wczoraj tez zaliczyłam fryzjera:-p..skróciłam je dość..ale za to Tosia nie będzie mnie ciągła.:happy:

Zdrówka dla wszystkich chorowitków
i miesieczne zyczonka dla Tosiów i Marcelka
:-)

Niekat nieiwem co ci doradzic bo nie mam z tym styczności :-(musisz popytac moze na innych watkach to dziewczyny ci doradza.
Stefanna jak nie jedna to druga choruje ale masz urwanie głowy:no:
dobrze ze bez antybiotyku sie obyła a dziewczyny widac wiecej sie cenia skoro za1 zł niechca sie dac wystawic:-D
Weronika to odetchnełas uffff;-)
Kra super sa twoi chłopacy tzn super sie czyta o nich;-):sorry2:a widac ty podchodzisz do tego z rezerwa;-):tak::happy2:
a mój Kondzkik z rana zrobił kupke a był na podłodze a my z Melci w łóżku przytulałysmy sie;-) i w jednej chwili aptzre a on sie ta kupa bawi:szok: aaaaaaaaa:wściekła/y: i jedna łapka zmierza do buzi fuj:-p:angry:ale anszczęście matka zdazyła w ostatniej chwili.
Nie mam pojecia jak on to zrobił czy pampersa rozpiał czy pampers sam sie ajkos rozkleił (bo nie maił go na tyłku)
a pidzamke miał rozpieta w krokubo zzmieniałam mu ja w nocy i on sie tak wiercił ze juz mi sie niechciało walczyc z nim:-p
efekt taki ze syn i podłoga w gównie :no:

reklama
Kra - ślinotoku dostałam przez Ciebie - uwielbiam wszystko co z orzechami :-)
Twoje chłopaki są powalające, a swoja drogą jakoś nie kojarzę Cię ze zdjęcia, prosimy o fotkę rodzinną na odpowiednim wątku!
Stefanna - zdrówka dla Dziewczynek, i spróbuj się nie odezwać jak będziesz w Rzeszowie - głowę Ci urwę!:-D
Ewa - a moja Żaba przeciwnie albo butla albo z łapy by jadła, chyba wie że łyżeczka nic dobrego nie wróży (furalgina:baffled:) I również prosimy o fotkę!!!
Tosieńko - 100 lat na 8-my miesiąc,
oraz dla
Tosi i Precelka z okazji 7-mego!!!
ale ten czas leci :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry