• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
:-)
Ale Wam zazdroszcze.
to moze jako przestawicielki marcoweczek na wyspach tez spotkanie reprezentacyjne zrobimy, uczestnikow: 2 :-D:-D;-)

Anetka, witaj na zamknietym! :-)
a co do balonow to moj tez je uwielbia. jak wrocilismy z PL to dom byl wypelniony balonami i maly jak zobaczyl to szalu dostal i teraz tadus mu kupuje balonika helowego prawie co tydzien :-D

Weronika, trzymam kciuki!

Cicha, zazdroszcze sniegu!! a ze spaniem to mamy tak samo :baffled:

Niekat, gratulki dla Oli!

Agunia, skup sie na Ani! Jak wlozysz tyle energii w jej uszczesliwianie co u unieszczesliwianie siebie to napewno sie lepiej poczujesz! trust me!

Ninja, to widze ze J nie jest jedynym 'leniuszkiem' marcowym. co prawda raczkuje, przewraca sie zawodowo, gada jak najety i dzielnie siedzi ale papa nie robi, obcych sie nie boi, nie obejmuje i nie staje sam ani nie chodzi. Ja to mysle ze nie ma sie czym przejmowac i wszystko w swoim czasie..:-)
co do raczkowania to zgadzam sie, pare razy gdzies przeczytalam ze dzieci ktore omijaja ten etap maja statystycznie wieksze problemy z mowa, dysleksja i wszystkim tym co wymaga perfekcyjnej wspolpracy obu polmozol (Befatka help, jak jest cerebral hemisphere?! rany moj polski coraz bardziej na psy schodzi! :-()

ide bo MrF strasznie cos zrzedzi i zagania do lozka!

dobranoc :-)

Może rzeczywiście w tym braku raczkowania coś jest:confused::confused: Muszę iść z Milo do poradni aby sprawdzić czy nie ma dysgrafii. Ale ja tez nie raczkowałam i nie miałam nigdy żadnych problemów z ortografią, pismem, gramatyką czy mową. A czytałam już w wieku pięciu lat. Więc już nic nie wiem:confused::confused:

Niekat popuśc wodze fantazji i dopadnij go Ty przed kompem:-D:-D
Jeju no to się porobiło,skąd te zapalenia?:sad::hmm:mam nadzieję,że chociaż Tymuś z tego jakoś lepiej wyjdzie...Oby dzieewczyny szybko do domku wróciły.
I u nas takie gluty,że szok ale jej spływac już zaczął,nie byłam na razie u lekarza bo przerabiałyśmy już dwa katarki bez ingerencji lekarzy i było dobrze,mam nadzieję,że i tym razem przejdzie:-(,w sumie jak spi to zakaszle ale to tak odkrztuśnie.

MrsF służę pomocą w przywracaniu ojczyzny-polszczyzny;-) to półkóle mózgowe
Asze ja myślę,że dziewczyny są bardziej "oczytane" i pisanie im zawsze idzie lepiej,chociaż są wyjątki np.moja siostrzenica:tak:chodziła już jak miała 10miesięcy,ale czy raczkowała nie pamiętam

po 240 ml mleka z kaszką Marcel spał do 24.00.... obudził sie z płaczem i musiałam go zabrac do łózka.No ale nie jadł w nocy wiec chyba jednak "napakowanie" podziałało;-)
tez coś łsyszałamz ę raczkowanie ma dobry wpływ na poukładanie czegos tam pod fryzura ale zdaje się ze nie ma reguły:tak:

Marteczka, dzieki :-D Dorwalam sie do kompa zeby napisac ze juz sobie przypomnialam ze to polkole mozgowe a nie polmozgole (ktore u mnie jak widac nie wspolpracuja odpowiednio sprawnie a niby raczkowalam :-D;-)!

Asze, bo to rzeczywiscie nie regula tylko statystyka- ja na wszelki wypadek wole zeby JrF byl po jej dobrej stronie zeby potem w razie czegos nie zalowac ze go nie zachecalam do raczkowania.

dobra lece bo sie spoznie

milego dnia! :-)

hej
Niekat ja mojemu jak narazie jeszcze ani raz nie ubrałam rekawiczek:sorry::-pi jak zadziałało:-D
Asze super ze Zuzia zdrowa:-) a ty pracujesz jeszcze?

ja tez duzo słyszałam duzo dobrego o raczkowaniu:tak: nawet rehabilitantka i ortopeda nam mówiła zeby raczkował :-)
a mela chodiz twardo rano an roraty z moja mama a pote do przedszkola idzie;-)

reklama
a Agunia i ja tez popieram dziewczyny . Powinas sobie odpuscic wasnie z rodzina męza bo po co szargac sobie nerwy i zadreczac sie błachostakami badz mądrzejsza i nie odpowiadaj na ich zaczepki:confused:
wez Anie na spacer lub pobaw sie z nia to sie odstresujesz:tak:w końcu to twoje szczęście teraz wiec okaz jej duzo zainteresowania i miłości , jej potrzebna szczęśliwa mama a nie zestresowana;-)weż sie za siebie bo zwarjujesz:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry