reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

jeszcze napisze tylko, że wyczekałam się dziś niemiłosiernie u gina (śmiałyśmy się, ze teraz sa kolejki, bo to owoce wakacji i upalnych dni).. ale opłacało się.. miałam usg połówkowe.. dzidzia rośnie i wszystko ok - wybadana i zmierzona na wszelkie sposoby.. ma już 500g.. a moja waga stoi w miejscu, a nawet leciuchno spadła... następne widzenie za trzy tygodnie, a w międzyczasie do zrobienia badania krwi, moczu i kreatyniny... a płci nie udało mi się od gina wyciągnąć.. no cóż - będziemy mieli niespodziankę:-):-):-)

reklama
Powitać!
Mój syn kochany ma bardzo brzydkie przyzwyczajenia...a mianowicie kopie mame od godz 3 do 5 nad ranem.Moja kicia tez jest niezła bo włazi mi na poduszke i sie wierci..pazurkami przebiera mi we włosach:shocked2:. Jak tu sie cholera wyspać????
Przyszlamamusiu-my mamy akcje analogiczną, bo wózek to sobie faktycznie wybralismy ale sponsorem beda moi rodzice.Ja byłam w "swiecie dziecka " w centrum JUPITER na Towarowej...Chyba najwiekszy w W-wie i właśnie tam sie dowiedziałam o Mutsy (że złamał sie z dzieckiem na pokładzie) Na Targówku i M1 tez wszystkie sklepy dzidziowe obleciałam..bo tam mam generalnie najbliżej ( mieszkam w Ząbkach).Co do dużej gondoli to dla mnie po prostu nie ma sensu kupowanie czegos co za 2 miesiące pójdzie w odstawke.Jakie oponki wybrałaś? Pompowane??My tak i do tego duże, wczoraj widziałam jak szła mamusia z dzieckiem w spacerówce, która miała małe podwójne kółka i wjechali w dziure w chodniku...calym dzidziorem trzesło jak na galarecie!!!!!Małym kółkom mówię NIE!
Ja będę rodzić na 100% w Bielańskim , moja prywatna gin tam pracuje i oddział jest bardzo fajny.Ludzkie położne.szpital oczywiście potrafi odesłac z racji braku miejsc...ale mam nadzieje że nie mnie:zawstydzona/y:.
Dziewczyny czy w szpitalu gdzie będzierodzić nacinaja krocze?

Witam Marcoweczki!! Chwile tu nie zaglądałam, a tu postow że hohoho.

Co do zakupów - wózek dostałam od szwagierki- nie mam pojecia jaki to model. Jest to wózek wielofunkcyjny z wyjmowaną gondolką na duzych, pompowanych kółkach. Stwierdziłam, że nie ma po co kupować nowego skoro ten jest całkiem fajny. Aaa i jeszcze fotelik do auta tez już mam:-)

Ciuszki - mam już cała sterte ;-) ale to wiekszosć kupowanych "z importu", a na większe zakupy wybieram sie w sobote. Co prawda nie znam jeszcze plci Dzidzia, ale ostatnio strasznie podoba mi sie zielony - rażący kolor - czyli taki uniwersalny.

Co do plci, piszecie ze wsumie do końca nie jest sie w 100% pewnym, że to co pokazało USG jest prawda. Tak sobie wlaśnie myśle, czy naprawde chce znać płeć??:confused: Do tej pory nie mogłam sie doczekać żeby już wiedzieć. Po dzisiejszym "nadrobieniu" Waszych wypowiedzi, sama juz nie wiem czy chce wiedzieć - wsumie taka niespodzianka przy porodzie :blink::-):blink:

No i na koniec, bylam na badaniu glukozy (50). I tak przed badaniem mam 79mg/dl a po godzince 114 :dry: Czyli wg normy o 4 za dużo, ale to chyba nienajgorszy wynik?? Pocieszcie mnie że tak :sorry2:

Ja dostałam skierowanie na 75 g glukozy....mam pobrac krew na czczo, wypic swiństwo, po 1 h i po 2 h pobiorą mi znowu...Kurczaki ja nienawidze pobierania krwi.Mój problem to cienkie żylki które sa głęboko....ostatnio sie pokłóciłam z pigułką bo chciała mi z dłoni pobrac a ja za chińskiego boga nie pozwolę ruszyć dłoni....w końcu przyszła inna i znalazła moja żyłkę...:szok::szok::szok:.Czasami pielegniarki mnie wkurzaja ...ale to temat na inny dzień:)
Dziewczyny weszłam na inny topik z marcówkami (kafeteria), bo tam tez sei udzielam i doznałam szoku...czy Wy też macie liste z ok 100 pozycjami zakupów dla maluszka????jeżu kolczasty jedna panna chyba tylko odrzutowca malutkiego nie zamieściła......

Ninja hehe :-D:-D i chyba aniołkiem nei byłam;-):-D
Skaba super ze z dzidzia dobrze oby ylko takie były wieści:-)
Iboyla mamy wątek zakupowy;-) ale moim zdaniem na innych forach laski przesadzają bo jedna przed druga chce pokazać zę jest lepsza itd itp a ja czegoś takiego nie lubię za barzdo :-p można sie pochwalic wiadomo ale trzeba znac granice;-)

Mrowa ma rację nie dajmy się zwariować z tymi zakupami. Handlarze tylko to wykorzystują a te listy w necie często układają handlarze. Chcą zarobić. To jest tak jak np. ze ślubem. Zwykła wiązanka kosztuje 50 zł a taka sama tylko nazywa się slubna już 150zł. Albo makijaż ślubny 150zł a identyczny wieczorowy połowe taniej.
Ludzie wykorzystują fakt, że spodziewamy się pierwszego dziecka i jesteśmy niedoświadczeni dlatego warto skonsultować się z mamusiami, które mają doświadczenia.

Wow o odrzutowcu nie pomyślałam hahahah:-D:-D:-D:-D!
ło matko:angry: Lista 100 rzeczy? No to trochę tego jest:-):-Dheheheh
Cześć mamuśki!
Skaba- super,że z dzidzią wszystko ok, a skoro nie chce się pokazać to pewnie dziewuszka, bo taka wstydliwa:-):-);-);-)
Ale widzę,że wątek zakupowy przeniósł się nam na główny?
Idę poparzeć na inne wątki co tam ciekawego! pa

reklama
skaba super że jest ok!!:tak:Ja po powtórce moczu i zobaczymy po poludniu czy będzie ta furaginka czy nie?że też człowiekowi jakieś cholerki muszą się przypałętać:wściekła/y::angry:
Dziewczynki nie wiem jak wy ale ja już chcę święta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak mnie naszło bo stwierdziłam że po świętach to już się niech dzieje co chce(mam ostatnio bardzo dołujące myśli)
A tak a propos,wiecie jak mnie strasznie boli blizna po cięciu-SZOKKKKKKKKKKK:no::szok:Przy wstawaniu i pierwsze kroki to sajgon,a co będzie potem???????????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry