reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronikaa, wlasnie nie wiem co to moze tak bolec skoro nie wątroba? Moj gin mówil o wzdęciach. No nic, zobaczymy co będzie dalej.

Telma, ja tez czuje sie duża i brzydka :( W pierwszej ciąży mogłam góry przenosić, każdego staranowałabym brzuchem, taka byłam piękna i powabna ;) a teraz jakoś tak nie bardzo. Może dlatego że ciągle zewsząd słyszę że mam wielki brzuch, poszło mi w biodra, d...pa mi się rozrosła itd. To moje biedne dziecko chyba powinno mi się wokół kręgosłupa owinąć, moze wtedy by mnie baby w robocie nie prześladowały :/

reklama
Hej
Ninja kpytałam sie mojego gina o tę cytomegalię i strzelił mi wykład o tym ze w szpitalu i tak zaraz po urodzeniu robią to badanie a w ciazy jej sie i tak nie leczy i on nie zleca tego badania żeby poprostu nie narażac pacjenta na dodatkowe koszta . Mówił że gdyby coś sie działo w głowce dziecka i widac by to było na USG to wtedy on daje skierowanie na badanie itd.
Narazie odpuściłam sobie ten temat;-)
co do nospy to wiadomo że nie powinno sie zarzywać ale jesli boli strasznie to co mamy zrobic wybrać mniejsze zło;-) tak samo jest z fenetrolem on ma duze skutki uboczne a dużo kobiet go zazywa mimo to bo chca zeby dzidiza była donoszona:tak:
Moim zdaniem trzeba mieć umiar ale w niektórych przypadkach się nie da tak zrobic wiec lepiej wybrac mniejsze zło;-)
Remeny potwierdzam mało imion fajnych jest dla chłopca:dry:

Moja Nela miała być Filipem - od zawsze mi się to imię podoba :-) Ewentualnie Szymon lub Tymon.

Remeny - nie wiem w takim razie, a wzdęcia? Nie wydaje mi się!! Bo mnie to cały czas boli mniej lub bardziej. Tak soie teraz myśle, że spie na prawym boku, może żebro uciska na coś :confused:

Cześć dziewczyny, widzę że rozmowa zeszła na dolegliwości, to ja też coś wspomnę. Dzisiaj w nocy złapał mnie taki ból w boku, nad biodrem, że każdy ruch mnie bolał. Jak wstałam do łazienki, to nie mogłam się wyprostować, bo przy każdej próbie ból był okropny. Bolało tak, jakbym miała mega kolkę. Jest to chyba możliwe, zważywszy na to, że wczoraj zjadłam ogórki ze słoika i popiłam wodą. W końcu wzięłam no-spę i mi przeszło. (mi lekarz z kolei zalecał brać no-spę na twardniejący brzuch 3xdziennie, moje koleżanki też brały regularnie - co lekarz to opinia).
Mnie też pobolewa pod żebrem, ale lewym i to raczej jest takie uczucie, jakby mi coś tam się przygniatało.
Telma - ja od początku ciąży postanowiłam zainwestować w dobre kosmetyki i dzięki temu czuję, że dbam o siebie i czuję się lepiej. Nie czuję się brzydsza, mimo, że utyłam (niestety poszło mi w nogi - mój słaby punkt). A poza tym, nawet jak miałam remont i sieziałam w domu, to się delikatnie malowałam - od razu lepiej.

ehh dziewczyny mnie moje bóle wieczorne brzucha tez do stresu takie doprowadzaja... wczoraj miałam okropny skurcz - jueszcze taki mi sie nei zdarzył w tej ciazy :shocked2:trzymał dosc długo a ze łuaksz był przy mnei to i tak nie wiedział biedny co zrobic bo jak go zlapałam za bety to nie puściłam dopki mnie skurcz nie puścił.A tak sie oszczedzam... od wtorku siedze w domu i tylko klikam prace na kompie.Potem wieczorem leże albo siedze na kanapie ale zeby nie było dwa razy dziennie spacerek mam bo Oli do przedszkola i Oli z przedszkola:tak:ja nie wiem kurcze - w poniedziałek jest wizyta to sie spytam czy tak ma byc bo serio w poprzedniej ciązy ie miałam ŻADNYCH dolegliwosci - ŻADNYCH!!!! Tylko błagam niech nei każe nam sie kochac w gumce bo zwariuje:baffled:nienawidze...
Co do samopoczucia tego kobiecego sexownego - to raczej brak.No chyba ze rzeczywisćei sie odstrzele:cool2:ale czuję sie ociężała i wielka. W biodrach przybyło mi 3 cm a w udach po 2 a to moje najgorsze meisjca w okresie tycia.Najgorzej jednak moje samopoczucie cierpi na moich piersiach bo to przez nie tak na prawde czuję sie gruba!!!!!!A amputowac nie mo:dry:ale co racja to racja - nałozyc kremik i podmalowac oko i jakos człowiek inaczej na siebie patrzy:sorry2:nawet sobei dzis chyba włosa zrobie(nie malowanie bo ja nie farbuje) - Oli w przedszkolu ja zakocnzenie tylko do pracy napisze i jestem wolna:cool2:

Elip - to mnie trochę przestraszyłaś. A przechodziło ci na jakiś czas? Mi po no-spie się poprawiło, a po porannej wizycie w toalecie wogóle przeszło, więc mam nadzieję, że to jednak jakaś kolka, czy wzdęcie. Jeśli się powtórzy, to zadzwonię do lekarza.

Faktycznie wygląda na to, że przy drugim dzieciaczku same parki się szykują. Mam nadzieję, że ta nasza "prawdopodobnie" córeczka zostanie nią do końca.
Z przerażeniem zauważyłam, że to już trzeci trymestr. A tu jeszcze sporo do zrobienia. Na jakiś wózek trzeba by się w końcu zdecydować. Staniki do karmienia. Zastanawiam się też nad wielorazowymi wkładkami laktacyjnymi, bo jak będę miała takie zużycie jak przy Przemku, to na jednorazowe wydam znowu majątek. Jutro wybieram sie do sklepu meblowego, bo chcę dokupić małą komódkę, szafkę wiszącą i półki. Teraz nie mamy zbyt dużo miejsca w sypialni, a jak dojdą mebelki i łóżeczko, to dopiero ciasno się zrobi. Całe szczęście, że to nie jest plan docelowy i jak dobrze pójdzie, to za rok zwiększymy trochę metraż.
Skurczybyczki słabną i jest ich coraz mniej, co bardzo mnie cieszy. Co do nospy, to przecież nie bierze się jej tak na wszelki wypadek, tylko przy skurczach. Może i nospa działa też rozluźniająco na szyjkę, ale z kolei skurcze mogą powodować rozwarcie szyjki. No i jak to z lekami w ciąży, trzeba wybrać mniejsze zło i zminimalizować ryzyko wcześniejszego porodu.

*Doris* niestetybolało cały czas ledwo siedziałam aż wkońcu pojechałam do szpitala

My jeszcze nie wiemy co siedzi w środku i pewnie to zostanie niespodzianką, no wkońcu trzeba będzie się wziąść za ogarnięcie wszystkiego, przywieść ubranka, kupić to co potrzebne no i zacząć kompletować torbe do szpitala,

reklama
Ja sie nie nzam na hodowli chłoców, ratunkuuu ;))))
Remeny, a ja sie nie znam na dziewczynkach :-) Ale podobno chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, przynajmniej takiej higieniczniej. Tak twierdzi moja mama. Trzeba tylko uważać przy zmianie pieluszki, bo lubią sobie fontannę puścić w górę ;-) Będziemy sie wymieniać doświadczeniami chłopięco dziewczęcymi :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry