reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

PrzyszłaMamusiu pochwal się jakie łóżeczko zamówiłaś, bo z tego co kojarzę podobały ci się takie jak mnie, a ja jeszcze nie mam sprecyzowanego modelu, to może coś podpatrzę u ciebie:sorry2: A inne mebelki są do tego?

reklama
PrzyszłaMamusiu, na tym etapie ciąży skurcze mogą się pojawiać, ale nie powinny być bolesne i nie trwać długo. Brzuch robi się bardzo twardy na kilkanaście czy kilkadziesiąt sekund i tyle. Ale jeśli jest to bolesne, lub trwa długo albo bardzo często, to trzeba iść do lekarza.
Weronikaa, do tej pory słyszałam, że paracetamol jest bezpieczny w ciąży i podczas karmienia. Gdyby jutro bardziej dokuczał ten ból, to lepiej idź do szpitala. Może jakieś badania ci tam zrobią. A przynajmniej usg. Jak trzeba będzie zostać kilka dni na obserwacji to przecież nie tragedia, a chociaż sprawdzą co ci jest.

dzisiaj w "mamo to ja" była mowa o starszym rodzeństwie po pojawieniu się noworodka w domu. I tam był taki pomysł, że jeśli starszak jest zazdrosny o czas poświęcany na pielęgnację niemowlaka, to warto kupić też lakę-niemowlaka starszakowi. Gdy mama zmienia pieluszkę dzidziusiowi, dziecko zmienia ją swojemu maleństwu. Może też je karmić, ubierać, kąpać. Pomysł wydaje mi się ciekawy

Witaj asze- dobrze czytać, że u Ciebie bez zmian- tzn. niezrozum tego źle- chodzi o to, że nic złego się nie dzieje! Trzymam mocno kciuki nadal!
Przyszłamamusiu- witaj! Nie dziwię się,że byłabyś zawiedziona, jakby się teraz coś między nóżkami pokazało, bo już się przyzwyczaiłaś do myśli, że to panienka:-)
Giza- moim zdaniem super pomysł z tym niemowlakiem!
Weronikaa- zawsze mi się dziwne wydawały diagnozy stawiane przez telefon?! Nie kumam skąd lekarz może wiedzieć co Ci jest skoro Cię nie przebadał- nie wiem, może to ja jestem zacofana:no:
Skaba- świetne zdjęcie młodego! Super!

oj coś nie tak z tym linkiem chyba? Ale na google jak wpiszesz "łóżeczko Gluck Platan ciemny brąz" to wyskoczy...

Mamusie mam nadzieje, że wybaczycie mi zameszczenie tego linku na "nietematycznym" wątku:zawstydzona/y:;-).

Giza ty to zawsze masz dobre pomysły już ci to nei raz mówiłam:tak::-)
Przyszła mamusiu niegniewamy sie;-)
Telma tu nie chodzi o diagnoze tylko bardziej o stwierdzenie czy jest cos poważnego czy nie:confused: bo jeśli tak to czy iśc do szpitala czy nie;-)

PrzyszłaMamusi, nie ma się o co gniewać? Ładne to łóżeczko. A samo łóżeczko zamówiłaś, czy razem z tym przewijakiem?
Porządki już prawie skończone, przynajmniej te, które miałam zaplanowane. Bo do roboty to się jeszcze sporo znajdzie. Ale nie ma się co przemęczać. Zakupy sobie jednak dzisiaj odpuszczam, bo waśnie do mnie dotarło, że przez mikołajem to będzie pewnie duuuużoooo ludzi, a ja nie lubię tłoku. Pójdę sobie w tygodniu, będzie spokojniej.
Przemuś szczęśliwy, dziadkowie i ciocie go rozpieszczają. Świetnie się bawi z kuzynostwem. Znowu dostał mnóstwo autek - gdzie my to pomieścimy :szok:. Do domu nie chce wracać. Ale do mamy chce :-D

reklama
alee duużo dziewczyny naskrobałyście pod moją weekendową nieobecność!:szok:
Weronika-lepiej już sie czujesz Bidulko???:-(
Giza-widzę że mamusi się już przykszy za swoim pierworodnym,lepiej go miec na oku,co?;-)
Przyszła mamusiu-gratuluję pierwszego poważnego zakupu dla córci,ale na pościel się zdecydować przy tym wyborze:baffled:ja w każdym bądź razie zgłupiałamm jak oglądałam.Moim typem łóżeczka jest póki co "Klupś Radek VIII"ale kto wie???
wózek też już masz upatrzony?bo ja nie wiem na jaki się zdecydowac:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry