reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witajcie Marcóweczki!

Wczoraj byłam na USG:-). Słyszeliśmy z mężem bicie serduszka naszego maleństwa. Biło tak szybko, prawie jak serduszko koliberka:tak:. 160 razy/minute. Dzidziuś ma ponad 4 cm. Wszystko jest w porządeczku! Miał też badaną przeziernistośc karku i jest prawidłowa:-). To niesamowite uczucie. Słuchajcie cały czas się śmiałam(nie mogłam powstrzymać radości)..co trochę tylko lekarz zerkał dlaczego napinam brzuch..a ja cieszyłam jak głupia :laugh2:. Niedługo zamieszcze zdjęcie mojego bobaska. Już drugie :-).
Wydaje mi się, że powolutku mi się zmienjszają nudności, wymiotowałam tylko 2 dni i na razie spokój. Jak chciałabym, żeby się to już skończyło...nudności, zmęczenie itd...
W weekend mam nadzieję, że się dodatkowo odpręże, bo planujemy wypad na mazury. Tak mi się chce popływać :tak:.

Miłego dzionka!

reklama
Hej Marcóweczki :-)

Skaba Zazdroszczę Ci, że już widziałaś swoje ruszające się Maleństwo i wiesz, że wszystko w porządku!!!
Ja miałam 1wsze Usg zbyt szybko(w 5 tc), żebym mogła dostrzec swojego Skarba(chociaż Pani doktor widziała Go już bardzo wyraźnie podobno;-)) ale 31 sierpnia będę miała kolejne i pani doktor powiedziała, że już zobaczę Moje Słoneczko brykające w brzuszku :-):tak:
Ninjacorps daj znać jak po wizycie i Usg !!!!
PrzyszłaMamusia super, że Twój Skarbek rozwija się prawidłowo!!!! 4 cm, to już całkiem duży człowieczek ;-)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :-)

Witajcie Marcóweczki!

Wczoraj byłam na USG:-). Słyszeliśmy z mężem bicie serduszka naszego maleństwa. Biło tak szybko, prawie jak serduszko koliberka:tak:. 160 razy/minute. Dzidziuś ma ponad 4 cm. Wszystko jest w porządeczku! Miał też badaną przeziernistośc karku i jest prawidłowa:-).
W weekend mam nadzieję, że się dodatkowo odpręże, bo planujemy wypad na mazury. Tak mi się chce popływać :tak:.

Miłego dzionka!

oj właśnie ja czekam na to usg jak na zbawienie.. ale je się robi między 11 a 14 tyg., więc dopiero na nastepnej wizycie.. pamiętam jakie to niesamowite uczucie, że wszystko z dzidzią ok.. ja się bardzo bałam (zresztą teraz też o tym myślę) wad rozwojowych, więc jak lekarz powiedział, ze jest ok to kamień z serca:-) choć to już tak jest, ze człowiek będzie się bał o tą kruszynę przez całe życie, ale takie radości dodają sił:-)
i rzeczywiście 4 cm to już kawał człeka:-)

a gdzie jeżdzicie na Mazury?

Dziewczyny!
Dzwoniłam do mojego gina i powiedział żebym nie siała paniki. Uspokoiłam się też po postach Silki i skaby1 (dzięki :tak:). Zdecydowałam że nie pójdę dziś jeszcze na usg - zrobię to za tydzień.

ps. A wieczór nad morzem wspaniały - cieplutko było jeszcze o 22 :tak:!!!

Dziś odbieram wszystkie badania zalecone przez gina - chyba ze 12!!! Znajome mówiły że im nikt takich nie zalecał - no ale mój gin twierdzi że to wszystkie profilaktyczne - zaznaczam że sama jestem zdrowa jak ryba. Najpierw wycenili mi je na uwaga: 380 zł(!!!):szok: ale dało radę za 240 ( to i tak strasznie strasznie dużo jak za badania krwi, co?)

Pozdrawiam Was wszystkie!!!

Witajcie !!!
Nawet nie wiecie jak się cieszę że nareszcie mogę być tu z Wami :-)
Jestem po wizycie w sobotę u lekarza, teraz czekają mnie wyniki, no i za jakieś półtora tygodnia usg.Czuję się fatalnie w te bardzo duszne dni, a senność nie daje mi żyć. Termin mam na 31 marzec 2008 więc jestem ostatnia w kolejce.:-D
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie !! Teraz będe zaglądać tu w miarę wolnego czasu.:-)

Czesc laseczki,jeszcze moge sie tak do was zwracac :tak: :-)
NINJA jesli HCG rosnie to nie ma obaw.tzn ze dziecie rosnie sobie,moze powoli bo leniwe albo owu mialas pozniej i dzidzia mlodsza niz sie wszystkom wydaje.Wiem o tym bo w maju przechodzilam to samo co Ty tyle ze skonczylo sie poronieniem.Tak to bym byla grudnioweczka :zawstydzona/y:
SKABA my mamy pseudo doga niemieckiego.Psss tylko nie mow mu o tym bo sie chlopak rozczaruje i wpadnie w depresje.;-) Kupilismy go probowalismy zostac szzcesliwymi posiadaczami fasolka i nie wychodzilo.Podobnie jak u was ;-)
Ja jeszcze w szlafroku,i mam zamiar piec ciasto,pierwsze w moim zyciu.Ahh jak ciaza nastraja tworczo :-D

Dziewczynki jak wasza waga? U mnie nicnooooo moze pare gramow

Ewa-Krystyna: jej widzę, że już masz swojego skarbeczka pod sercem! Badzo, bardzo się cieszę i gratuluję! No i przede wszystkim troszkę zazdroszczę, bo czeka Cię teraz taki fajny okes w życiu:tak:... ja troszkę tęsknię za moim brzuszkiem kopniaczkami, nawet za moją zgagą:-D

Skaba 1- wybieramy się do Nart k/Szczytna. Już się nie mogę doczekać. Tam jest taka czyściutka woda(1 st.czystości).

Powiem Wam, że jak tak czytam wszytskie wątki to aż się buzia sama śmieje :-)
Fajnie, że jest nas tyle. Zaczynam się pomalutku uzależniać od BabyBoom :-)

KINDZIA100- ja po wadze zauważyłam, że przybył mi kilogram. A wczoraj byłam w szoku, bo naszykowałam sobie ciuchy do lekarza...i się w nie nie zmieściłam. Bluzka na cycudszkach się nie dopinała a spodnie w guziku...
Zauważyłam też, że mi urósł brzunio.

Buziaki!

reklama
no i już się nacieszyłam:-( dzisiaj zaczęło się plamienie :-(a tu w pracy takie zaor:wściekła/y:
na szczęscie moja szwagierka zabrała Bartka na spacer i mogę się teraz relaksować..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry