reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Tak więc zjawiam się po całym dniu i już piszę. Dziś dzień był po prostu super!
Na początku przyszedł mi ten papier z ZUS-u i jakoś tak głupio tam napisali, ale wywnioskować można że przyznali to całe świadczenie rehabilitacyjne na 2 m-ce! :-)

Puźniej byłam u Ginki i pierwszy raz wizyta naprawdę mi się podobała od samego początku do końca. Pierwszy raz nie było jakiegoś takiego pośpiechu, presji. O wszytko się wypytałam, z tym bolącym kroczem stwierdziła że mam coś tam przekrwione i dlatego pobolewa (ale to nie wada ;-))
Co mnie uradowało - przytyłam od 19.12 tylko 1 kg czyli w sumie mam 10+ w 32tc :cool: (a myślałam że będzie co najmniej ze 3-4+) Ciśnienie 135/75
No a z moją Kluską - potwierdziła że córeczka (bo mąż sie dziś śmiał że tyle ciuszków różowych a co jak będzie chłopak?), leży sobie główką w dól, waży 1900 :-) nie wiem ile mierzy. Obw. brzuszka 28,2cm, obw. główki 28,4
Z tego USG wyszło że termin mam na 13.03 czyli dzień wcześniej niż normalnie.
Co do mnie to macice mam nisko, lecz "pozamykana" więc jest ok! :-D:-) OGÓLNIE JEST SUPER!!
Nie macie pojęcia jaka szczęśliwa dziś wyszłam od niej - jeden minusik podniosła się na 70zł :baffled: Następna wizyta 7.02.

A teraz ide czytac zaległości i się pewnie odezwe jeszcze :tak:

reklama
Ninja - dorzucam swoje 3 grosze :-) Moim zdaniem powinnyśmy tu omówić czy jest sens zakładać nowy wątek, bo jest już kilka takich jak: "boję się", "staniki tak czy nie", "astma w ciąży", "poród w domu", "kiedy kupować niezbędne akcesoria" które są moim zdaniem założone bez sęsu i powinny być moim zdaniem usunięte bo tylko Forum jest mniej przejrzyste.
BEZ URAZY OCZYWIŚCIE!! ;-)

Kindzia- cukrzycy ciążowej nie mam, robiłam badanie. Wyniki wyszły super i to na obciążenie 75g. Może córcia przystopuje z tą wagą a może tak szybko na świat się prosi;-):-)

ninja- co do nowych wątków to zgadzam się w 100% z Weroniką.

Giza- dobrze, że mi przypomniałaś o tym, że po tak długim zwolnieniu nie jest tak łatwo wrócić do pracy (całkiem o tym zapomniałam). A ta lekarka głupia małpa mi tylko nerwy popsuła. Ale jutro pójdę do rodzinnego i faktycznie tak jak siwona powiem o co chodzi i myślę, że będzie oki.

Weronika- super, że wszystko w porządeczku...pj ja miałam dziś zupełnie inny dzień niż ty:baffled: i inne przeżycia niż zazwyczaj mam po wizycie:dry:...ale już mi minęło. Ale fajnie, że potwierdziła się córeczka u Ciebie.

Miłej nocki mamusie...

ja tez mysle ze zakladanie nowych wątków najpierw dobrze byłoby ustalic na głównym:tak:czasem odpowiedź na pytanie mozna otrzymac na jednej stronie wątku głównego i nie potrzebne jest "bałaganienie" na liscie wątków gdzie jest kilka tematów z dosłownie kilkoma postami:dry:RÓWNIEZ BEZ URAZY OCZYWISCIE;-):-)jak sie temat zapowiada na "rzeke" )jak np maluszkowe zakupy czy przygotowania do porodu) to warto wtedy zrobic osobny wątek ale możemy to ustalić razem:tak::-p

Ja mam taką propozycję aby wątek " dieta matki karmiącej" zmienić na " karmienie piersią" bo to temat rzeka i jak zaczniemy karmić to na pewno ten wątek będzie gorący. Chodzi mi o zmianę tytułu aby nie zakładać nowego potem tylko wszystko pisać w tym jednym. Co Wy na to???
Ninja da się zmienić tytuł??

Oj ile nadrabiania za cały dzień:szok::szok:
Monika Agratulacje dla siostry ifajnie że już najgorsze ma za sobą;-)
PrzyszłaMamusiu to ty sie już pakuj pomału!!Ale dobrze,że dzidzia duża,przynajmniej już się urodzi taka odchowana...
Ninja co do nowych wątków to zgadzam się żeby najpierw to konsultować na głównym
Weronikaa super,ze jestes zadowolona po badanku:tak:
A ja nadal nie oddycham-zatoki mam zawalone jak cholera..Byłam dzisiaj troche w pracy i jakoś mi ten dzień zleciał-dobrej nocki papatki

Hejka
Ja nie wiem co siedzieje przespałam całą noc i pól dnia tak mi sie czuje ze zasne jaeszcze dzisiaj normalnie i pewnie obudze sie ok 5tej.Juz drugi dzien tak mam powinnam isc do lekarza??Ciągle chce mi sie spac.

Ninja -zgadzam sie z dziewczynami zakładanie nowego wątku dobrze bedzie pierw omawiac na wątku głównym.
Weronika-ciesze sie ze z dzidzią jest wszystko dobrze
Przyszłamamusiu- nie przejmój sie na idiotów nie ma rady u mnie to samo jak trafisz na zły dzien pani doktor to sie na Tobie odbije,dlatego wszedzie chodze z moim J a chłop postawny wiec mało która podskoczy.;-)
Monka A -gratulacje dla siostry :-)

[FONT='Arial','sans-serif']Ninjacorps- Ja tez mysle ze powinnismy pisac na glownym, a jak temat sie rozwinie to zaczynac wtedy o tym watek a nie tak odrazu zakladac watek o byle czym jak juz nieraz sie zdaza ze akurat taki podobny watek juz jest. Wlasnie jest takich pare watkow kture moim zdaniem powinnismy usunac tak jak ten "porod w domu" czy "boje sie".[/FONT]

[FONT='Arial','sans-serif']PrzyszlaMama- No to rzeczywiscie mialas ciekawy dzien. No i bendzie kawal baby z corci:-D [/FONT]

[FONT='Arial','sans-serif']Weronika- Super ze wizyta ci sie spodobala i ze z corcia wszystko ok. A nie zaczynasz jeszcze wizyt co dwa tygodnie?[/FONT]

[FONT='Arial','sans-serif']A do mnie dzisiaj zawdzwonila moja pani doktor i sie okazalo ze wyniki z cukru sa dobre. A juz sie zaczynalam martwic. [/FONT]
[FONT='Arial','sans-serif']Mam pytanie do dziewczyn kture juz mialy robione usg 3 razy, czy bendziecie powtarzac jeszcze raz. Bo ja sama niewiem czy powinnam, ostatnie mialam w 30 tygodniu:confused:[/FONT]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry