reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

:-) wiecie co ja też pomału zaczynam wierzyć, że mamy albo syna albo córkę:-D do tej pory cały czas twierdziłam, ze mamy drugiego syna.. jakoś tak mi się w głowie nie mieściło, że moglibyśmy zmajstrować dziewuchę.. a teraz hmmm... już nie jestem taka pewna tego sisiorka...:-):-):-) ale preferencji nadal nie mam - niech będzie co ma być i tak bedziemy bardzo szczęśliwi.. byleby zdrówko było...

mrowa1 dołaczam się do kciukasów za dzień bez telefonu:-) no i korzystaj moja droga:-):-):-)

milla29 ja też lecę jutro do gina:-) oj już się nie mogę doczekać:-)
moje maleństwo właśnie najlepiej czuć jak szaleje w okolicach pęcherza.. pełnego:-):-)
a i co ty tam pod tym Olsztynem robiłaś?? pochodzisz z tamtych stron?? pytam, bo są mi bliskie sercu:-):-)

cicha ja mam smaki dokładnie takie jak ty - kwaśne, w occie, pikantne i przegryzione czekoladką:-) zobaczymy czy wyjdzie nam to samo:-):-)

reklama
Cześć Mamusie!!

Ale fajnie, że coraz więcej mamuś się odezwała.
Niekat- Bardzo się cieszę, że Cię widzę:tak::tak::-):-):-D:-D a już się martwiłam;-). To nie dużo przytyłaś:tak:. Ja w pierwszym trym. nie schudłam cały czas powolutku mi przybywało, teraz jestem na + ok. 3-4 kg:-p. Ale brzusio z daleka widoczny:cool2:. Ja w weekend byłam u mojego brata, który ma syncia półtorarocznego. Jest taki cudowny! Wszystko rozumie, nie trzeba mu tłumaczyć kilka razy.:-) Normalnie jak mały, dorosły facecik. Tylko ubolewałam, bo nie mogłam go nosić na rękach (bałam się dźwigać w końcu to 12kg):-(. Jest taką iskierką i lubi się bardzo przytulać. Cudo!
Tak bardzo bym już chciała mieć swoją dzidziulkę w domu. Ja chyba podobnie bym zareagowała jak Ty, jakbym zobaczyła takiego małego Skarbka u znajomych:zawstydzona/y:;-).
Jak na razie okazuje się, że dwie moje koleżanki też się spodziewają dzidziulka (2-ego) ale mają termin miesiąc i 2 po mnie.
Co do ruchów to pewnie je czułam, bo kilka razy miałam takie wrażenie, ale jako pierworódka nie mam przekonania czy to było to:no:.
mamma80- pewnie, że Cię nie skreślimy z marcówek!! Będziemy oczekiwać pierwszego bobaska naszego forum. Chociaż może się okazać, że nie tylko Ty urodzisz w lutym:tak:;-). A teraz dbaj o siebie i maleństwo. :tak:

Przezornie wysyłam pierwszą odpowiedz, żeby mi nie urwało wątka:laugh2:... c.d.n..:laugh2:

Marzena78-ja się podpisuję pod słowami mrowa1 co do sposobu na ból głowy. Mi też pomaga amol smarowany na skronie i jeszcze robiłam sobie okłady z lodu. I obeszło się bez tabletek. A co do tycia też się zgadzam, w końcu jesteśmy w ciąży to musimy tyć:zawstydzona/y:. Trudno się z tym pogodzić, ale nie można ciąże przejśc w rozmiarze 36:-p:-p.Także nie przejmuj się tym, pomyśl, że w środku masz dzidziusia i jest mu tak wygodnie i cieplutko i może on tego potrzebuje;-). A co do ciśnienia to ja też mam takie niskie u mnie norma to 95/60 :-( ale lepiej zawsze w tą stronę niż za wysokie:-D.
Milla29- zdrówka dla syncia i dla Ciebie!!:-)
Cicha, skaba1- ja mam podobnie, żadnych konkretów w jedzeniu. słodkie-kwaśne-pikantne-gorzkie. Bez różnicy. Chociaż mam fazę teraz na jabłka:confused:. A ostatnio postanowiłam opracować sobie jadłospis:-p Ciekawe czy mi się uda go utrzymać. Umieściłąm w nim wszytskie potrzebne składniki, bo zauważyłam, że strasznie mało jadam nabiału typu jogurty, mleko itp. i zamieściłam je w codziennej diecie tak jak też jajka. Bo owoców i Warzyw jadam strasznie dużo. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Moge pokombinowac skoro siedze teraz w domciu:-).
skaba1- fajnie Ci, że juz masz pewność, że to kopniaczki dzidziołka ja dopiero tylko podejrzewam, że to było to;-). Daj znać co tam powie gin jutro na wizycie.
Trzymajcie się cieplutko w ten słoneczny dzionek, a ja się biorę za porzadki w szafie:baffled: Planuję poodkładać rzeczy, w które przez najbliższe miesiące się nie zmieszcze:-p:zawstydzona/y:...uuu od razu się luźniej zrobi:-D

Hej Melci zadowolona z przedszkola i jutro tez chce iśc mimo ze trochę płakała:-)
Kupiłam jej zestaw piękności i teraz mi robi fryzury:-p
ja mam teraz tą ciążę całkeim inna tzn początki wogóle miała wstręt do ejdzenia nudności itp:-p:no: a w pierwszej nic z tych rzeczy :-)
wiec mam nadzieję że ustzrelilismy syncia:-D

posłucham was i kupię ten amol bo moze pomoze i nie bede musiała brac tabletek., a co do porządków w ciuchach to juz posegregowałam mało co mi zostało.
Dzięki za odpowiedzi od was
Powiedzcie jeszcze jak odpisujecie kazdej np: Mrowa macie pogrubione bo nie wiem jak to robicie
fajnie ze mała chce isc do przedszkola

marzena78- jeśli chodzi o pogrubienie czcionki to ja to robię ręczne;-), aby tekst był wyraźniejszy.

Oj jestem w trakcie przebierki ciuchów i okazuje się, że prawie połowe już odłożyłam:baffled:...ale znalazłam też kilka fajnych zestawień:cool2:, przy okazji przypomniałam sobie co mam w szafie:laugh2::laugh2::laugh2::-p

Buziaki!

Marzena jak wciśniesz odpowiedz to wyskakuje ci okno,w którym piszesz tekst.I właśnie w tym oknie na pasku masz literę B ;naciskasz i piszesz wtedy pogrubioną czcionką

skaba1 pisze:
a i co ty tam pod tym Olsztynem robiłaś?? pochodzisz z tamtych stron?? pytam, bo są mi bliskie sercu
Nasi rodzice mieszkają pod Ostródą, w Olsztynie studiowałam na UWMie więc to moje rodzinne strony. :-)
do tej pory cały czas twierdziłam, ze mamy drugiego syna..
Ja po usg kolezanki , która miała smaki "dziewczyńskie" czyli słodkie i kwaśne a okazało się ż e będzie pindolek to zaczęłam wątpić że będzie chłopak:confused:
mamma80 może tak źle nie będzie i łożysko się przesunie troszkę i wcześniej będziesz mogła się ruszyć z łóżka:tak:, a co do rozwiązania to może nie będziesz pierwsza bo dziewczyny się szybciej posypią;-), mamy jeszcze 5 miesięcy przed sobą i wszystko może się zdarzyć i trzeba wierzyć że to będą już tylko same dobre rzeczy:sorry2:
PrzyszłaMamusia dziękuję niestety jest coraz gorzej jutro chyba wyprawa do pediatry nas czeka:eek:
mrowa1 super że Melcia zadowolona z przedszkola
U mnie coś się chmurzy:-(

reklama
mrowa1 - gratuluję odważnej córci! oby jej się nie odwidziało ;-)

PrzyszłaMamusia - ja słyszałam, że nie powinno się mleka pić w ciąży, czy któraś z Was to potwierdza?

A ja siedzę w pracy, deszcz pada okropnie, a że mam oszklone pół sufitu i ścianę to aż dreszcze mnie przechodzą jak na to patrzę :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry