PINKA25
mama razy DWA;-)
ja tez nie spie, ale Olo jest chory... I sie obudzil...a mial goraczke i brzuszek go boli. Lipa wielka...
Tak mi go szkoda, juz 2 noc taka.
wierze moja jak jest chora to tez niezla jazda całą noc bo ona na dodatek płacze i wymiotuje brrrr
dla wszystkich ciężarówek które nie mogą zasnąc...........
1. Zrezygnuj z używek – zakłócają sen. W ciąży niewskazane są: kawa i czarna mocna herbata (nie pij ich zwłaszcza na 1-2 godziny przed snem), a także papierosy oraz alkohol.
2. Godzinę przed snem zrelaksuj się: idź na krótki spacer, weź ciepły (nie gorący!) prysznic.
3. Dobrze przewietrz mieszkanie. Temperatura w pokoju nie powinna wynosić więcej niż 21°C. Jeśli w sypialni jest zbyt duszno, a powietrze jest suche, może to powodować problemy z zaśnięciem, a także częste budzenie się.
4. Wypij szklankę ciepłego mleka (zawiera aminokwasy, które mogą pomóc w zaśnięciu) lub herbaty z melisy.
5. Przed położeniem się do łóżka zasuń zasłonki lub żaluzje. Nie przykrywaj się zbyt ciężką kołdrą.
6. Pamiętaj, że łóżko służy do spania. Nie prowadź przed snem ekscytujących dyskusji z mężem, nie oglądaj telewizji, nie wykonuj czynności związanych z pracą zawodową.
7. Jeśli nie możesz zasnąć dłużej niż pół godziny, wstań i wypij szklankę kakao, a po 15-20 minutach znów się połóż.
8. Nie myśl o tym, że nie będziesz mogła zasnąć! To lęk przed bezsennością najczęściej powoduje kłopoty ze snem.
9. Nie śpij na plecach. Powiększona macica naciska na pęcherz i naczynia krwionośne, utrudniając krążenie krwi i oddychanie.
10. W ostatnim trymestrze ciąży staraj się spać na lewym boku. Pod prawe kolano możesz podłożyć
niestety naczytałam sie tego tyle i nic sensownego na te przypadłosc nie ma ;-(musimy przepękac..........
Ostatnia edycja:

ja od dzis próbuje wszystkiego moze akurat cos zadziała........
zwasze cos sie musi wydarzyc.............
Jeszcze tylko pozostaje wybranie sukienki dla mnie, ale póki co na razie nic nie kupuję, bo nie wiem jak to będzie z moim rozmiarem za miesiąc:-)