reklama

Marcóweczki 2011

Patik to rzeczywiście bardzo blisko:-) gdybyś tu mieszkała miałybyśmy do siebie"rzut beretem":tak:
Karolinka witaj:)

A my już byliśmy w kościele. Teraz robię zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym. Może trochę skosztuję-mam nadzieję,że małej nic nie będzie. Zmykam Marcóweczki-miłego dnia !

Wszystkiego najlepszego dla naszych Tatusiów :-D

reklama
I ja sie krotko witam. Zaraz zmykamy do moich rodziców na dzień ojca :)))

Ja 5.07. miałam dostać @, dwa dni później zrobiłam teścik :)))))

Miłego świętowania.

Spring nas neonatolog wysłała na to usg, bo my w poradni dla wczesniakow jestesmy.

dziewczyny nastapila zmiana naszych planow wakacyjnych mianowicie zostalismy zaproszeni do rodziny tż do francji i w zwiazku z tym moje pytanie czy wystarczy wyrobic malej tymczasowy dowod osobisty czy paszport ?? mamy jechac na poczatku sierpnia wiec z paszportem moze byc ciezko bo kolejki sa pewnie mega i czas oczekiwania dlugi

Jamie spal w wózku aż godzinkę,zdarzyłam oblecieć w tym czasie bank i sklepy a teraz klóci sie ze sloneczkiem w zabawce a bujaczek juz go gryzie w dupkę także narka:happy:

spring
wrzuć w wolnej chwili przepis na zapiekankę na kulinarny jak możesz bo ja już nie wiem co mam gotować
ewe ja się totalnie nie orientuje w sprawach paszportu,nawet nie wiedziałam ze się teraz dzieciom w Polsce dowody osobiste wyrabia:szok: może dziewczyny ci powiedzą

Ewe tak gdziekolwiek jedziesz za granicę musisz miec dokument tożsamość dla dziecka albo paszport albo dowód w sytuacjach wyjatkowych9 a twoja do nich nie nalezy) wystawia sie takie pismo na przekroczenie przez dziecka granicy.. na paszport pierwszy czekasz do miesiąca wiec jak teraz złożysz wniosek to zdążysz;-)

Ewe- napisałam Ci odpowiedz odnośnie Waszego przyjazdu:) a o dokument to sama musze podpytac sie po urzędach:)

Spring-
no u mnie góry to akurat Beskidy:) mieszkam rzut beretem od Żywca:)

Hej! Dziewczyneczki:-)

malina- naprawdę urocza ta laurka! tatuś się rozpłynął?

My już po procesji, Zośka była sobą, znaczy się po paru krokach ściągnęła koszyk, wianek i zaczęła wspinać się po drzewach w stroju krakowskim:-D:-D:-D

Śmiejemy się z emkiem, że Helena nas nic nie kosztuje....mleko z cycusia, kupa tylko w czwartki więc chusteczek idzie malutko:-D, pieluchy kupiliśmy RAZ! bo tak to z prezentów, podobnie z kosmetykami, ciuszki dostaje od mojej przyjaciółki w ilościach gigantycznych, zabawki od drugiej kumpeli, szczepionki na razie bezpłatne. Chwilo trwaj!

Nadwyżkę kasy przeznaczam na książki dla Zosi, bo i Helenka kiedyś skorzysta. Uwielbiam takie zakupy, czytam Zosi codziennie nawet po godzinie. To moje ulubione wydawnictwo
Wydawnictwo Zakamarki[41]=43&lang=pl

Moim zdaniem literatura szwedzka dla Ciebie nie ma sobie równych. Mówię o dzieciach od około roczku.
Zosi zaczęłam czytać jak miała 3 miesiące, Brzechwa i Tuwim, przez rok były wiersze, rymowanki, potem krótkie bajeczki. W wieku 2 lat mówiła z pamięci Zosia - Samosia:happy: a jej rozwój lingwistyczny teraz daje mi w kość - buźki nie zamyka:-D i nie mamy problemu z żadnymi głoskami, ostatnio nauczyłam ją wymawiać "sz", musimy jeszcze poćwiczyć dż, cz, ale mamy na to czas.

tak się chciałam podzielić refleksją:-)

madzik ciebie to tylko pochwalić za to czytanie.Ja jestem tego samego zdania,ze czytanie książek to same zalety nie tylko rozwijają wyobraźnię ale wzbogacają słownictwo.Mojego Sammiego zapisałam do biblioteki jak miał 3 miesiące a sam zaczął czytać w wieku 5-ciu lat,wiec teraz to on mi bajeczki na dobranoc czyta:-)
Jak już jestem przy temacie,to chciałam polecić mamusiom z Anglii fajnego sprzedawce,na którego ostatnio się natknęłam na ebayu.Ma duzy wybór literatury,książki już po £3.00 wysyłka darmowa a co najważniejsze-są po polsku!!:tak:
tutaj macie link
Zibek items - Get great deals on Polska ksiazka, Polskie ksiazki items on eBay.co.uk Shops!

reklama
Wierka-dzięki za linka przyda sie bo my mamy już stertę książek -przeczytanych juz nie wiem po ile razy i teraz miesiąc temu zapisałam wiki do klubu kubusia puchatka i księżniczki ....co miesiąc dostaje z kazdego klubu ksiazki i upominki...

madzik- powaliłas mnie tekstem ze kupa tylko w czwartek ha ha ha rzeczywiście oszczędne dziecko macie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry