ZUZA1979
Fanka BB :)
Powiem Wam, że moja mała potrafi zająć się sama sobą, czasem zostawiam ją samą na kocyku w pokoju i robię coś innego, ale potem mam wyrzuty, że nie poświęcam jej więcej czasu. Jeżdżę z nią trzy razy w tygodniu na rehabilitację i za każdym razem dowiaduję się czegoś nowego. Dziś na przykład, dowiedziałam się, że przy każdej zabawie z dzieckiem na podłodze, należy położyć się koło niego, nie siedzieć czy patrzeć z góry, bo to powoduje, że potem dziecko może bać się przestrzeni. Zabawa z dzieckiem na podłodze, pokazywanie mu zabawek, jest najlepszą formą dla jego rozwoju. Nasze dzieci im starsze, tym bardziej potrzebują naszej bliskości.
Dziś spojrzałam w kalendarz i zrobiło mi się przykro, bo koniec urlopu macierzyńskiego zbliża się wielkimi krokami. Jakie macie plany?? Wracacie do pracy, szukacie niani czy zostajecie z maluszkami???
Dziś spojrzałam w kalendarz i zrobiło mi się przykro, bo koniec urlopu macierzyńskiego zbliża się wielkimi krokami. Jakie macie plany?? Wracacie do pracy, szukacie niani czy zostajecie z maluszkami???

ale tylko na zasadzie leżenia i obserwowania świata na podwórku za domem, nie jeżdżę z nią tym wózkiem na spacer bo zjeżdza mi strasznie, nie da się oparcia rozłożyć na płasko, ale wydaje mi się że jest to kąt mniejszy niż 45 stopni, więc może za jakiś czas się przerzucimy, póki co jest radosna że tyle widzi
itp. byle dziecko było zadowolone
.
niecała godzina po pożegnaniu gości sukcesywnie zaczyna panować chaos;-)
?
? My już po porannym dosypianiu.