reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Spring może to jakiś sposób. Aż sama spróbuję karmić ją regularnie.

Kika widzę że Ty też się borykasz z problemami po porodzie. Ja rodziłam naturalnie i też mam problemy z blizną. Właśnie trwa leczenie i nie moge doczekać się końca!

reklama
Vetka, ja mam nadzieję, że panikuję, ale on ma właśnie takie napady :baffled: ciężko mu się oddycha i kaszle również, ale wcześniej myślałam, że to od zakrztuszenia śliną. Wygląda jakby go to męczyło. I nie tylko mnie to martwi, bo M też i mama+teściowa też zasugerowały, że to astma... U mnie w rodzinie chyba tylko siostra mojej babci miała astmę, a u M nie wiem czy ktoś chorował...:no:

malinka, problem w tym, że nie wiem co go uczula, bo źle do tego podeszłam... Za dużo składników na raz w obiadkach, zmiana proszku, do tego ta alergia na laktozę. Drogą eliminacji dojdziemy do tego, co powoduje wysypkę (już zeszła, poczekałam tak, jak radziła Vetka). Mam 3 podejrzanych.

Nie róbcie ze mnie wariatki :-) Jakbym nie miała powodów, to bym się nie martwiła...

spring, sama i tak nie zdiagnozuje czy to sapka. Wiem tylko tyle, że wilgotność jest u nas lepsza, bo M mniej chrapie i nie mam zapchanego nosa ;-) z dzieckiem chodzę na spacery codziennie i nosek czyścimy regularnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc:-)
Noc koszmarna i ranek tez,dopiero o 14 laska zasneła i mam teraz chwilke wolna.
Ewi jak mi tak klienci mowili ze chca wygladac młodziej itd to miałam ochote odpowiedziec ze chirurg to pietro wyzej:-D;-) nie narzekaj tak bo nic Ci nie brakuje,jestes młoda,zgrabna ,masz długie włosy,sliczna core i kochanego meza a tych dwoch fotoszopem i chirurgia nie poprawi nikt:-D
Masala moja teraz budzi sie co 2-3h a kiedys potrafiła przespac ciagiem 8h
Pinus i jak zadowolona jestes z kursu?

widze ze dzis wszystkie robimy za ''kury domowe'';-) u mnie tez juz druga pralka chodzi;-)

Koncia- tak jak pisałam wczesniej powinien to zobaczyć lekarz, choc jak znam życie to "na zawołanie" na wizycie tego nie będzie. Proponują Ci nagrac taki "atak" na kamerę lub aparat - to bardzo ułatwi sprawę. Więcej na team astmy dzieciecej i jej objawów oraz diagnostyki na pewno napisze Ci Pastelka - spróbuj napisać do niej na priv bo dawno jej nie było. Co do uczulenia to niestety cierpliwość tylko Ci pomoże:) i odstepy ok 10 dni we wprowadzaniu nowych składników. Optymalnie - jednej firmy:)

hejka!
u nas tez słoneczko, więc juz trzecia pralka idzie:tak: :-D Zośka obsypana:( chciałam zoszczędzić na kąpaniu i zamiast oliatum kupiłam żel Bobini - rumiankowy od 1 dnia i teraz buzinka w krostach, nie podejrzewam żeby to z czego innego, bo ja żadnych nowości w jadłospisie nie miałam:no: przy czym wysypka wylazła chyba dopiero na 3 dzień:baffled:
malinkaa jak tam obiad? u mnie też odmrażane kotlety plus ziemniaki i mizeria:tak:
koncia miejmy nadzieję że z Maksem wszystko w porządku, ale jak widzisz że coś jest nie tak, to umów sie do lekarza jak najszybciej i nie będziesz się martwić, trzymam kciuki żeby było ok:)
spring super że Ania taka grzeczna:tak: ja póki co tez nie moge narzekac na zachowanie :tak:Zosi po szczepieniach:tak:
pabella a jak tam u Was po szczepieniu?
ola długiej drzemki życzę:-) odpoczywaj póki możesz:-D u nas tez skończyły sie przespane noce, na razie tylko 1 pobudka, zobaczymy jak bedzie dalej:-p

Patik - no bo uczulenie nigdy nie wychodzi po pierwszym zastosowaniu bo pierwszy kontakt jest "uczulający" ale dopiero kolejne są "wyzwalające alergię". Czasem nawet może "wyleźć" po "latach " stosowania:)

reklama
Malinaa, właśnie przeczytałam ile rzeczy mialaś zrobionych o 10 rano i spadłam z krzesła :-D Gdyby nie to, że szłyśmy na szczepienie, to ja o tej porze zaczynalabym poranną kawę :zawstydzona/y: Powiem tylko RISPEKT ;-):-D
A z ta ilością jedzenia to ja wszystko wiem, tylko zabawny wydał mi się zlepek słów "tylko 210ml" :-)

Koncia, no nie wesoło teraz macie, ale mocno trzymam kciuki, żeby to wszytsko się wreszcie skończyło

Spring, gratuluję całej przespanej nocy! 9 godzin robi wrażenie :tak:

Kika, nieobecność usprawiedliwiona ;-)

Właśnie wróciłyśmy do domu. Gabrysia była bardzo dzielna i tylko chwilkę popłakała. Teraz już wariuje na leżaczku bo ma "ustawowe" pół godziny nieprzewracania się na brzuch po posiłku :-) Młoda waży 7765g, czyli prawie podwoiła swoją wagę urodzeniową..
Teraz zmykam szykować obiad. Dzisiaj tagliatelle w sosie serowym i duuuuuuuuużo brokułów :-)

Do góry