• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Dziś rano napisałam zamiast na „głównym” to na „rozszerzaniu diety”, normalnie jakieś zaćmienie miałam albo coś w tym stylu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
”Czyżbym była pierwsza
My już po szczepieniu, Pawcio prawie nie poczuł:tak: mój dzielny chłopak:tak: Zaraz się zbieramy na 2 godzinki do pracy, a później ma przyjść pielęgniarka środowiskowa z przychodni Pawełka zrobić jakiś wywiad:baffled:"
Malina – kochana wreszcie się wyspałaś gratulacje:-)
Patris – chyba Twoje słowa były adresowane do Krówkiborodo;-)
Spring – świetnie, że dzieciaczki się nie zaraziły, a Ty czujesz się dużo lepiej:tak:
Wierka –u nas też dziś pobudka była o 5 30. Śpię i słyszę „e”, „e”, „eee”, patrzę, a tu Pawcio na brzuszku z głową do szczebelków dociśniętą śmieje się od ucha do ucha:tak:
Krówka – zazdroszczę ciucha z dziecięcymi ubrankami, u nas co kawałek ciuchland, ale w żadnym malutkich ciuszków nie mają:-(

reklama
Ale dziś senny dzień, ciśnienie chyba strasznie niskie, bo się zataczam jak pijana i głowa mi pulsuje. Moje dziecię najwyraźniej też zmęczone pogodą, bo ma już drugą drzemkę. Pierwsza 10-11, a druga 12 do teraz :szok: Obudził go listonosz , który postanowił dzwonić domofonem raz za razem aż ktoś nie podejdzie. Zmarłego by obudził. Dobrze, że nie przyszedł na początku drzemki :sorry2: Nie zwyzywałam go, bo i tak rzadko paczki trafiają pod drzwi, a przyniósł mi ubranka dla małego :-D M przywiózł też krzesełko do karmienia i Maksowi się podoba nowy tron. Tylko nie sądziłam, że tyle miejsca zajmuje.

magdzior, tak właśnie pomyślałam,że chyba jeszcze się nie obudziłaś, skoro na innym wątku nas witasz jako pierwsza haha:-D Super, że synuś dzielny na szczepieniu, prawdziwy chłop z jajami :-p niektórzy dorośli się boją:rofl2:

wierka
, jaki łobuz kochany, może jakimś szołmenem będzie?

patris
, może skok rzeczywiście, ważne, że zasypiał i nie wariował całą noc ;-)

Malina- pewnie jeszcze wrócę do podawania wody ale za jakis miesiąc, nie mam siły katowac siebie i jego....

Krówkabordo- pomału sie kula własnie czekam na ksiązke bo sobie zamówiłam;-) a ty postanowiłas wrócic do foto.....

Patris-ja tylko widziałam urywek jak mówił ze ból porodowy to najgorszy ból jaki przezył he he

idę robić sernik i kokosem:-p

miłego

i my się witamy

u nas też szaro buro i leje, dobrze, że udalo mi się zabrać małą na mały spacerek do południa, teraz też zalicza 2 drzemkę a ja się czuję, jakby był już wieczór a tu jeszcze 15 nie ma... słomiana wdowa dziś jestem..

magdzior fajnie ze na szczepieniu obyło się bez łez:tak: a tym wywiadem się nie przejmuj.U nas tez przychodzily po porodzie i pytaly jak maly rosnie itd..
koncia tez mam takie przeczucie,ze ten prima aprilis do czegoś zobowiązuje;-)
pinka ty cipko narobiłaś mi ochoty!!:tak:

A ten ból porodowy o którym pinka pisze to powinien przejść każdy facet,przynajmniej jeden raz:-D:yes:

pinka, malina, u nas też próby z wodą spełzły na niczym i też spróbuję może za miesiąc. Mimo mojego wówczas ogromnego optymizmu uważam, że to męczarnia, młody nie chciał spać bez flachy, nawet po ogromnej ilości wody. Były lepsze i gorsze dni, ale średnio nie przesypialiśmy 4h w nocy, tylko był ciągły krzyk o mleko i nic nie pomagało... Pewnie nadrabia mleczko, które zastąpiłam w dzień słoiczkami ;-)

A moje kochane dziecię ma zdecydowanie dzień śpioszka.:-) Trzecia drzemka, jestem w szoku i mu zazdroszczę. Ja z tym bólem głowy nie zasnę :baffled:

spring super że już lepiej...a i rozwaliło mnie Twoje zdanie o odstresowaniu się przy mec zu Polska-Niemcy :-D to sobie znalazłaś antystresa :-D
madzikm biedactwo, dużo cierpliwości życzę, spróbuj się wyciszyć, wiem że to pewnie niełatwe, ale na pewno Ci i Niuni dobrze zrobi.
wierka tylko niestety nie było to u mnie wyłączne karmienie piersią, już ok. 3 tyg zbrakło mi mleka (chyba ze stresu, tak teraz myślę), potem się odbudowało, potem mi dziecię odrzuciło pierś, a potem powróciło znowu :) no a teraz karmimy się mieszanie, zawsze najpierw pierś, chociaż szybko się zniechęca, a potem butla.
julia dużo zdrówka dla Dominika i cierpliwości dla Ciebie, a co do mleka to mój pediatra mówił że można nie mieszać, więc po prostu musisz zdecydować, a jakby co to na opakowaniu masz po kolei opisane jak mieszać każdego kolejnego dnia
malina no coraz lepiej z Jasia nockami, dorasta chłopak ;)
patris może ząbki, albo jakiś koszmarek ;)
koncia a podobno listonosz dzwoni zawsze (tylko) dwa razy ;-)

a moja Niunia wczoraj po kąpieli zjadła i zazwyczaj po butli dostaje smoczek odwraca się na boczek i śpi momentalnie, ale nie tym razem...no to ją trochę polulałam, poodbijałam, i odłożyam do łóżeczka, a ona leży i gada...no to wyszłam z sypialni, po jakiejś chwili zorientowałam się że cisza jest, patrzę a ona śpi! Bardzo chciałam żeby nauczyła się sama zasypiać bo miałam wrażenie że taki ciągłe lulanie jej po prostu nie pasuje, no i proszę! zobaczymy czy to takie jednorazowe czy się powtórzy :-) Budziła się w nocy tylko kilka razy ale po smoka, no i ok. 5.30 na cyca, potem usnęła i obudziła się dopiero o 8! no i wszystko poprzestawiane, bo zazwyczaj od 8-9.30 sobie drzemała ;)
Mnie za to znowu jakieś choróbsko dopadło, może tylko przeziębienie, z nosa mi cieknie i gardło mnie boli, a w poniedziałek mam do pracy iść :/
ugotowałam Małej marchewkę z ogródka, tylko coś mi nie wyszło ucieranie, bałam się że się zakrztusi grudkami...macie jakiś patent na przetarcie własnego warzywka? (blendera nie posiadam)

Apistella ja czasem jak mi się nie chce z blenderem walczyć to przez gęste sitko przecieram :) Ale w tedy marchewka musi być na dość miękko ugotowana :) Mam nadzieje że się nie rozwinie choróbsko i nie będziesz musiała iść chora do pracy :)

jeżu, ta pogoda mnie wykończy, głowa mi pęka i mi niedobrze buuu :( byle do kąpieli i idę do wyrka, jeszcze 1.5h... młody zasypia dziś 4 raz, ale pewnie o tej godzinie długo nie pośpi. A ja nie wiem co mam ze sobą zrobić, łóżka nie mogę zrobić do puki nie pójdzie spać, bo ma plac zabaw dookoła i nie będę go składać.

apistella, stara, dobra, sprawdzona tarka :D kiedyś tylko to miały gospodynie

reklama
Dziewczyny szukam fajnego hotelu w górach z basenem dla dzieci. Chcielibysmy wyjechać na pare dni w zimie. Znacie cos godnego polecenia?
Moze któaś z Was była w Sandrze Spa w Karpaczu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry