reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

wpadam tylko się pochwalić, że zdałam examin i w dniu dzisiejszym zakończyłam studia, została tylko obrona (liczę, że na przełomie października-listopada):-) achhhh jaka ulga
u nas straszny upał obydwoje chłopcy dzisiaj urządzili strajk głodowy:wściekła/y: Bartek gdyby nie zjadł zupki ze słoika w południe tak byłby przez cały dzień na 150ml mleka:cool: dopiero teraz pojadł..
lecę się odświeżyć, a potem wpadnę was poczytać
achaaaa jak któraś ma możliwość podejść do sklepu Mather and care, to polecam. Wpadłam tam dzisiaj, mają ubranka przecenione nawet o 70%, cudaaaaaaa. 3pack bodziaków za 25 zł, 3pack pajacyków za 49zł, letnie kompleciki, czapeczki, obkupiłam małego bardzoooo:-D

reklama
U nas od ponad godziny zlewa i duchota. Gości na obiedzie mieliśmy a Pablo od piątku śmiga w spacerówce bo w gondoli już prawie na styk i nic nie widział.
U nas po ziemniaczku boleści młody dostał:-(.

Scarlet gratulacje!!!!

U nas dziwna noc, bo Jasiek zrobił sobie pobudkę o 23:30 i przywitał nas wielkim uśmiechem, na szczęście szybko zasnął przy cycusiu, potem 3:30, 4, 5 i 6 już po spaniu, masakra.. Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej pośpi, trochę mu wydłużamy dzionek i dopiero za chwilę będzie kąpiel..
A dzień nam minął superowo, najpierw obiad u mojej mamy, potem urodziny chrześniaka, więc Jasio spędził pół dnia na dworze :)
Lecę go kąpać..

A plecy jeszcze nie są ok, więc eMek przed pracą pojedzie po mojego brata, żebym nie musiała dźwigać Jaśka, zobaczymy jak nam pójdzie..

Witam się wieczornie w kolejny upalny dzień:-)
Dziś miałam trochę luzu,bo eMek wziął Jasia na ogródek do teściów,a Ania w tym czasie spała 4 godziny:szok: Ale bez płaczu się nie obeszło. Jak wróciliśmy z kościoła to mała dostała jakiegoś szału- płakała,krzyczała i marudziła na przemian. Myślałam,że jest głodna,ale wypiła tylko 60ml mleka. I potem dalej płacz. Już myślałam,że ją może coś w tym wózku ugryzło. Wreszcie spowrotem spakowałam ją do wózka i znów jeździłam-tym razem po osiedlu. Ku mojej uciesze-zasnęła:-D I to właśnie na 4 godziny! Jak chłopaki pojechali to trochę popakowałam rzeczy na wyjazd, zrobiłam sobie pedicure i manicure:tak:;-) Zaraz jakoś tak człowiek lepiej się czuje. Wiecie,co mam na myśli:happy2:

Patik wpadaj,wpadaj:-D :-D

Lokata wszystkiego dobrego z okazji urodzinek:cool2:

Mili moja Ania też się męczy w takie upały; zresztą wydaje mi się,że wszystkie dzieci gorzej znoszą takie temperatury:sorry2:

Scarletka gratuluję ukończonych studiów:happy2: Fajnie się człowiek czuje jak kupi coś dziecku,nie? I to jeszcze dużo taniej:cool2:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór ... nadal urodzinkowo ...
Caaały dzionek przesiedzieliśmy dziś w ogródku przed domem i nawet najgorzej z tym upałem nie było, ogromny parasol i daliśmy rade ;-)
Reszta w dziale "Rozszerzanie diety Maluszków" :-p

witam,
sobotę i niedzielę spędziliśmy u moich rodziców i tam w 1 miejscu na trawniczku są jakieś dobre fluidy, bo młody przesypia kilka godzin.:-)
Był dziś wesoły, ząbki chyba bolą mniej, troszkę więcej jadł, choć i tak połowę z tego co powinien. M wypatrzył mu białą kropkę na dole, czyli idzie 4!!! ząb. Coraz mniej mi się to podoba. :no:
Mały pięknie się czołga do przodu i do tyłu, czyli trening przyniósł rezultaty. Moja mama ma teorię, że on tak się rozwija przez mleko modyfikowane i te ząbki też dlatego tak rosną, nie wiem ile w tym prawdy, ale może coś w tym jest :confused:
Nocki są u nas średnie, muszę małego usypiać na leżaczku, bo nie ma szans, żeby usnął w łóżeczku czy na rękach. W nocy 1 pobudka o 4 na jedzenie, ale za to znów problem z zaśnięciem i lulanie do 6, masakra! Potem 3 pobudki i wołanie o smoka o 7,8 i 9 :eek:

Scarletka gratuluje! ale my tu mamy zdolne mamy:tak:
koncia szaleje Maksiu z tymi zębami! kurcze niech wyjdą te 3 co je widać i trochę przystopują, żebyście odsapli...no i częściej do rodziców musicie jeździć:-D
malinkaa takie pozytywne wibracje wyczuwam z Twoich postów, pomimo tych dolegliwości... prześlij trochę, bo mnie coś w dół ciągnie;-)
spring upiększanie przedwyjazdowe się zaczęło:) ale wiadomo jak mama zadbana to i humor od razu lepszy;-)

Dzień dobry wieczornie :-)

Lokata, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Scarletka, gratuluję zdanego egzaminu! Nie mogło być inaczej ;-) I dziękuję bardzo za cynk o przecenach w Mothercare! Kocham ten sklep, ale ostatnio jak byłam to jeszcze tylko -30% mieli. Jutro będę w okolicy to tam zajrzę :-)

Milutku, widzę, że Oliwka reaguje na upały jak moja Gaba :-(Za oknem piękna pogoda, a my siedzimy w domu, żeby młodej nie męczyć..

Koncia, Gabrysia na mm od urodzenia, a ze wszystkim jest raczej do tyłu, więc to chyba nie działa :sorry2:

Dziewczyny, jak długo czekałyście na dowód tymczasowy dla waszych bąbli? Kupilismy sobie dzisiaj na Grouponie noclegi w Berlinie i chcemy jechać pod koniec miesiąca, ale obudziliśmy się, że Gaba nie ma żadnego dokumentu.. :cool2: Jutro lecę wszystko załatwiać

reklama
Witam laseczki i zarazem życzę dobrej nocki
Ja tylko na 5 min sprawdzić jak sie Max od Konci czuje i czy Scarlecia zakończyła etap studiów;-) U nas dziś pogoda idealna,wiec wybyliśmy nad morze na cały dzień. Wieczorem jeszcze prasowanie mnie zastało także spie już na siedząco.

Acha i dołączam do dziewczyn które narzekają na ból pleców.U mnie to chyba związane jest z @ .Jak ma się pojawić to jest masakra,wyprostować się nie mogę a do tego Jamie tez swoje wazy.
pinka dziękuję:happy2:
scarletka gratuluje:-)
lokata zdążyłam jeszcze dziś złożyć Ci życzenia wszystkiego najlepszego
koncia pociesze Cie ze u was 4-ty ząb już prawie na wierzchu a u mnie nawet ani jednego
milutek współczuję tych upałów,dorosły czasem ciężko takie temp. znosi a co dopiero dzieciaczki
spring widzę ze wszystko już dopięte na ostatni guzik
marta mam nadzieje ze boleści szybko przejdą
ola pieknie Ci Małgosia śpi

Do góry