reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Hejka, sms od Bosej: "Dzięki dziewczyny! Kolejny ciężki dzień za nami, chociaż mała zgaga łaskawie zjadła na kolację całe 100 ml!!! Na szczęście M. od przyszłego tyg na urlopie, więc będzie lżej. Pozdrów laski!" co niniejszym czynię :-)

reklama
malinko- ja mam lusterko takie:
SUNSHINE KIDS EASY VIEW LUSTERKO DO OBSERWACJI (1677695454) - Aukcje internetowe Allegro
BAaaardzo sobie je chwale (Bosa bodajze tez takie zmowila)
MAM SKODE fABIE i wg mnie to nienajbrzydszy samochod ;-) Renowki nie kupuj! U nas sceniki nawet 3 lat w pracy nie wytrzymaly
Mala woze zawsze z tylu, bo to podobno najbezpieczniejsze miejsce ( szcegolnie po srodku, ale tzreba mic tam pasy) Dzieki lusterku widze czy sie nie zakrztusila ( jak mi ulewala mialam spokojne sumienie) Widze czy spi- czy sie bawi czy ma smoka...Poza tym ona tez mnie w nim widzi! Wydaje mis ie ze dzieki temu jest spokojniejsza. Jezdze z nia sama juz praktycznie od urodzenia- czasm musze sie zatrzymac jak mi bardzo ryczy- czasem poprostu chce beknac albo sie przytulic, ale zaraz potem znowu laduje w foteliku- ze smokiem i jest git ( mam ze soba przewaznie kilka smokow- i jak jej wypadaja to wkl;adam nowy :) )
musisz sie przemoc- powodzonka
ps . moja przyjaciolka tez nie byla przekonana do lusterek- do czasu kiedy zobaczyla to moje.Wazne zebys kupila takie co sie na zaglowek montuje

hej!
dzisiaj miałam bardzo rozlazły dzień:baffled: dziewczynki jeszcze nie śpią:no: ciekawe o której będzie w końcu spokój...
magdzior mam nadzieję że będziesz zadowolona z krzesełka:tak: i proponuję Ci spróbować przełamać się co do auta, ja strasznie się buntowałam przed kombikiem, wręcz wojny toczyłam z emkiem jak przyszło nam kupować auto, a teraz się cieszę że dałam sie przekonać, przy dzieciach i przewożeniu wózków nic innego tylko kombi wchodzi w grę, a do jazdy większym samochodem szybko się przyzwyczaiłam:tak: Ty też jak spróbujesz to już auta emkowi nie oddasz, zobaczysz:tak::-D
malinka na razie sama nigdzie z małymi nie jeździłam, póki co mamy jedno auto...jak jedziemy to obie niunie są z tyłu a ja między nimi... jeszcze moje cztery litery sie mieszczą między fotelikami...
z Hanią jeździłam odkąd wróciłam do pracy, tez była z tyłu, nie miałam lusterka, jak płakała i marudziła to śpiewałam - póki wyłam to się uspokajała:-D

na razie zmykam bo Zosia mi wyje:-(

Dzięki dziewczyny za opinie, podpowiedzi i Wasze doświadczenia!!

Idę spać powoli, bo ten mój nocny wojownik już od godziny przez sen się rzuca, masakra jakaś :/ Już nie wiem jak go układać.. Zresztą położę go na boczku ze smokiem, a po chwili i tak leży albo na plecach i wtedy głową mu lata lewo-prawo, albo na brzuchu i po chwili się budzi.. no co za łazik!!

a u mnie Zosia już spała, potem przez sen zaczęła popłakiwać a w tej chwili oczy szeroko otwarte...własnie dostała czkawę i sie śmieje...

Dziewczyny a do kaszek to są jakieś specjalne butelki i smoczki czy przez tą zwykła Tommee Tippee też da się podać?
Tu masz TT do kaszki http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/1/subcat/4/pageid/93/
U nas młody ma awersję do jakichkolwiek smoczków i ostatnio nieźle ciągnął kaszkę przez miękki ustnik Canpola a tak to łyżeczką się karmimy:tak:
Pytanie do zmotoryzowanych mam:

Czy sadacie malucha w foteliku na przednim siedzeniu obok kierowcy jeśli nie ma poduszki??
Jakie macie lusterka, jeśli maluch siedzi z tyłu (chodzi mi o te zaczepiane na oparcie)? Prosze o linki!!
Jak w ogóle Wam się jeździ samym z dzieckim?? Ja jeszcze nie próbowałam, ale w końcu trzeba się przełamać ;)
To ja Was przebijam bo w czwartek urodziłam a we wtorek wiozłam moich 3 do przedszkola - Pablo z przodu, z tyłu Olek a za kierowcą Juli a jak jedziemy wszyscy to ja w środku z tyłu w Bardzo Małym Wozie 520i touring

hej
u nas nocka udana, pobudki były 4: o 12,1,3 i 7 z czego 3 na jedzonko, a pospaliśmy do 8 ;-) ładnie sam zasypiał i nie było problemów.
Pogoda znów w P-ń byle jaka, nie wiem czy uda nam się wyjść na spacerek.
Do tego głowa mi pęka od tych zmian ciśnienia, już od wczoraj wieczora i tak całą noc, pewnie dziś potrzyma jeszcze cały dzień :baffled:
A o 15 mam naukę jazdy :rofl2:

reklama
Witam,

Cos pusto tu dzisiaj. Moje dziecie poszlo spac wczoraj o 23:30, obudzil sie na jedzonko o 7:30 i teraz dosypia w naszym lozku.

A ja mam ostatnio takiego lenia ze az strasznie nawet na spacery nie chce mi sie chodzic:szok:
Pobuszuje troche w internecie i nie ma rady za cos trzeba sie wziac

Do góry