reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam na chwilkę w Nowy Rok!:-)

My też posiedzieliśmy do 1:30. Marcel spał jak kamień od 19:30 do 6:10 wypił mleczko i spał do 8:45. Fajerwerki nie zrobiły na nim wrażenia bo ich nie słyszał:-D
madzia rób, rób teścik, wszystkie jesteśmy ciekawe.:tak:
Ionka jasne że zechcemy, dawajcie te adresy dziewczęta no i daty, a może by trzeba było założyć osobny wątek na ts z adresami i datami urodzin, wtedy będzie porządek i każda szybko znajdzie.to taka moja skromna propozycja.:zawstydzona/y:

I tak powstają plotki :)))

hehehehe dobre, dobre:-D

reklama
Wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku !!!

Kurcze jak to szybko zleciało ;( fajnie tak posiedzieć z małym w domu ;)
Troszke opisze bo zaniedałąm się ( jak zwykle ) :zawstydzona/y:
Ogólnie Alan w wigilie przeszedł jakaś totalną zminanę , jakby mi dziecko podmienili.
Wiem że u was to nie nowość no i niektóre smyki same już chodzą , byłam pewna że mój nie będzie raczkował tylko odrazu chodził - no i w wigilie - patrymy a ten zasuwa tzn. raczkuje;), wiecie jaka jestem szczęśliwa, normalnie duma mnie rozpiera, niewiem jakoś chciałam żeby najpierw raczkował potem chodził ;) tak jakoś w środku chciałam ;).
Poza tym zaczął tak jakby wszystko rozumieć co do niego mówi to to robi, pokazuje przedmioty rączką;) Widać że dużo rozumie.

W sylwestra kupiliśmy małemu wykłądzinę do pokoju bo po panelach się ślizgał a teraz ma cieplej -takie uliczki - Wykładzina dywanowa VILLAGE 12, Szerokość: 3,0 m - Wykładziny dywanowe, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin , troszke drożej wyszło niż na allegro ale mamy dokładnie pod wymiar i są super żywe kolory, bo w innym sklepie to widziałam okropnie wyblaknięte.

Nasz prezent pod choinkę okazał się teafiony- tylko że źle śpiewał -pokazywał kwadrat a śpiewał trójkąt no i musieliśmy zwrócić - teraz chcemy zamówić taki sam przez internet no i wyjdzie 50 zł taniej;) tylko że Alan nie ma obecnie zabawki. Myślelismy cos dokupic za tą kwotę ale chyba juz sobie darujemy bo nie mam pomysłu na fajny prezent w chwili obecnej.

A sylwestra popis dał moj syn. Poniewaz ja troszke siedziałam w kuchni małym zajeli mi się teściowie- uśpili go ok 16 i spał 2,5 h bo go kolysali w wózku- no i wyobraźcie sobie że przez gości , atrakcje itp usnął o 00:05. Nawet wystrzały olądaliśmy sobie. Wczoraj mi nie przeszkadzało ale mma nadzieje że troche wczesniej bedzie usypiał.
A sylwka spędziłam w domu - tylko mialam gości. Ale troche ich olałam bo wiecej czasu spedzialam z Alanem.

Pamiętam kiedyś byłą rozmowa na temat sanek- nie wiem czy chodzicie ale u mnie to hicior numer jeden- nawet w domu włazi w śpiworek i siedzi na sankach.

A co do karmienia piersią- to ja chyba bym mogła cały czas , uwielbiam jak Alan sie od mnie przytula , sam trzyma rączkami, aż mi się przykro robi że on coraz większy i niedługo trzeba skończyc ;( , choć wcześniej nie byłam tak optymistycznie do tego nastawiona.

Dziewczyny sory ze tak długo ale jak Was czytam to sobie wszystko przypominam a ze nie bylam kilka dni to chce wszystko opisac , wybaczcie :-p

edit: ja chętnie przyłączę się do pomysłu z kartkami;)

Ostatnia edycja:
Uff nadrobiłam.I sen narazie minął:)

Napisała ajentka "Ionka jasne że zechcemy, dawajcie te adresy dziewczęta no i daty, a może by trzeba było założyć osobny wątek na ts z adresami i datami urodzin, wtedy będzie porządek i każda szybko znajdzie.to taka moja skromna propozycja.:zawstydzona/y: "

Ionka no bez gadania wyślemy:)Ajentka Koniecznie specjalny wątek na TS:) I dziękuje za miłe słowa pod moim adresem:)
Madzia czekamy z Tobą:)
Dzieci zadziwiająco przespały sylwestra i petardy spokojnie.Posiedzieliśmy tez gdzieś do 1,30, spokojnie i sympatycznie było.Chociaz dzień wcześniej i do południa w sylwka same nerwy...
Miłoszka karmiłam dwa miesiące i nie przybywał , zaczęłam dokarmiać mm i juz nie chciał z piersi.Milenka 6miesiecy na piersi a od 5 dokarmianie i słoiczki weszły, cycuś sie oddalił.Teraz codziennie jak sie bawimy przyjdzie i zadziera mi bluzkę albo dekold naciąga, żeby się przytulić i poparskać :)Masę śmiechu i radości:)
cos miałam jeszcze napisać...sklerozis
dobranoc

Hej! Nocka u nas ok, zero pobudek, teraz drzemka z tatą - jestem zatem zadowolona:-)Pranie mi się kręci w pralce, było to nieuniknione bo kosz pełen...Ja czuję się jakby mnie coś brało:baffled:
madzia 3mam kciuki, żeby było po Waszej myśli!
Cc zdrówka dla Was!
Tabasia skoro lekarze dali zielone światło to niech się Twoja przyjaciółka nie zastanawia i działa:tak:
idę na top do potem!

Witajcie dziewczynki

Zycze Wam w tym nowym roku duzo milosci , szczescia i pociechy z dzieciaczkow !!i zeby ten rok byl jeszcze lepszy od poprzedniego

My sie bawilismy u znajomych na sali bylo ponad 50 osob, dzieci byly z nami, spali u gory w pokoju i sebus spal cala noc, krystianek mial przerwe od 22.30 do 00.30 wiec nowy rok przywitalismy z mezem sami u gory u dzieci :)

Moje postanowienie noworoczne : schudnac do swojego wymarzonego celu, przestac sie brzydko odzywac i byc milsza dla innych, bo ja to wredziol jestem straszny :( chce w tym roku znależć stalą prace i dostac sie na studia...duzo tego troche hehe.

heloł heloł

troszke czasu z rana

u nas gut. Znajomi siedza ale troszke zmeczeni juz jestesmy po wczoraj znowu do pooozna gadlaismy:)
od rana sprzatam, porzadki w szafach porobilam poki jeszcze spia. Chlopaki padły. Nikiemu zeby daja w kosc...rano tak płakał posmarowałam bobodentem i chwila spokoju była. Dzisiaj jest pięknie i wkoncu idziemy na spacerek mielismy jechac do przyjaciol ale odpadamy chcemy posiedziec w domu.
Co do Sylwestra o były jaja. Nogi mnie tak bola juz przed 24 na boso ;-) Nikus nie slyszał petard ...przy zyczeniach sie rozwyłam jak bobr ...:)) Nowy Rok czas zacząć i kupa postanowien. Skonczyc wkoncu studia. Schudnac. Byc dobrym dla Ł. i wszystkich na okolo, wiecej ruchu i w ogole wiecej optymizmu:))))))))
no na razie tyle jak dostane fotki to powklejam. ide na ts:]

wszystkiego dobrego w nowym roku! witajcie!

ja mam tyyyle do roboty ze nie wiem gdzie rece wlozyc, pakowanie, zasraz uspac pawelka... ale juz po spacerze, ostatnie chwile u dziadkow, zle spalam dzis w nocy, meczyla mnie nieprzespananoc dzien wczesniej, imprezka udana ale to nie na moje lata, w przyszlym roku spokojnie domku,
madzia co z testem? robilas?

milego dnia!!

Witam sie:)

U nas nocka kiepska.Bartus płakał nie mógł zasnąc,wtedy M mnie zbudził o 5 Bartus tez nie spałkupke zrobił wypił flache mleka.Od dzisiaj jestem słomianą wdową mam nadzieje ze miesiąc szybko zleci.Nie robiłam testu apteka nie czynna,poczekam moze sie jeszcze pojawi a jak nie to we wtorek kupuje.

Moni duze buziaki dla Pawełka:)

Dobrego dnia:)

Ostatnia edycja:
witajcie :)
nocka koszmarna: o 2 Pola obudziła się z temperaturą i okropnym kaszlem, wzięłam ją do łóżka pospała chwilę i płacz, tak do rana :( dzwoniłam już do naszego pediatry i ma przyjść, kurcze chyba te antybiotyk co miała nie zadziałał jak trzeba :(

cc zdróweczka dla dzieciaków *)

frotka dla Twoich też *)

dziewczyny zakładać wątek i ślemy kartki naszym dzieciakom. później fajnie będzie im o tym opowiadać :)

idę przygotować coś na obiad, potem muszę kolację podszykować bo mam gości i robię fritate

miłego dzionka :)

reklama
polusia zdrówka dla malutkiej. Już kiedyś pisałam, że dzieci nie powinny chorować...
madzia zrób test i daj znać co i jak.
Ja dziś w dobrym humorze, bo pogodzeni z A. :-)

Do góry