reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hello :-)

blueberry myślę, że to noszenie to teraz jest najniebezpieczniejsze, ale się nie da tego nie robić
No właśnie ja kiedyś czytałam, że najbardziej niebezpieczne jest w III trymestrze, bo grozi odklejeniem łożyska. Ale kto wie, jaka jest prawdziwa prawda ;-)

Pisalyscie o rodzeniu na stojaco, cesarki itp. Ja najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke z powodu wysokiej wady wzroku no i ogolnie budowa mojego ciala jest drobna. Ale jesli jednak powiedza ze naturalnie moge rodzic, bardzo bym sie cieszyla, to pewnie wybiore porod w wodzie. A jakie Wy macie przeciwskazania na rodzenie naturalne?
A masz zniszczoną siatkówkę? Bo sama wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, zależy jaki jest stan siatkówki. Powinnaś iść do okulisty żeby Ci obejrzał siatkówkę :tak:

missiiss1301, ja nie brałam luteiny, ale wiem że dziewczyny, które brały też się tak niepokoiły. Więc chyba faktycznie zostawia takie ślady :tak:

bulina, ja jestem w ogóle śpiochem, a teraz to już w ogóle nieprzytomna chodzę ;-)

caroline, no pewnie że się da bez znieczulenia. Ale fajnie mieć takie wyjście awaryjne, to daje poczucie bezpieczeństwa :tak:

reklama
witajcie

my dziś zaczynamy 7 tydzień i waga wskazuje już 1,5kg mniej:tak::tak::tak:

co do nocki mogłaby być lepsza, ale było w miarę choć mała wstała już o 5.15:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiemy co się z nią dzieje:no::no::no:

co do bóli to mnie tylko brzusio nawala plecy spokojnie bez bóli

ja z Natalką też miała cesarkę bo jestem raczej malutka była to już 4 ciąża miałam cukrzycę ciążową i mam zespół Gilberta, poza tym całą ciążę robiłam sobie zastrzyki z Clexane w brzuch i to mogłoby przy naturalnym porodzie wywołać krwotok

pomimo, że zaczęłam im odjeżdżać na sali operacyjnej dali mi adrenalinę i atropinę i od razu jak małą wyjęli położyli mi ją na piersiach:-):-):-):-)

przy drugim dzieciątku też cc, ale ja byłam zadowolona pomimo zespołu po punkcyjnego bo miałam znieczulenie w kręgosłup

co do nastrojów to ja też mam górki i dołki śmiech i płacz

na całe szczęście mam bardzo wyrozumiałego męża i on doskonale wie ile już przeszliśmy i wiedzieliśmy ile będzie przed nami trudnych chwil jak decydowaliśmy się na drugie dzieciątko:tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny, czyli jak mi suwaczek pokazuje 5 tydz. i 1 dzień tzn. że to juz 6 tydzień?
A mnie niestety chyba zaczyna boleć pęcherz,takie lekkie pieczenie mam, zawsze na to smarowałam się clotrimazolum, ale w ulotce czytałam, że w trakcie ciąży to tylko w nagłych wypadkach. Tak więc dziś po południu umówie się chyba do gina, państwowo, zobaczymy co mi powie. Może już coś będzie widać :)

rybka_24 - pisalas ze 4 ciaza z Natalka, a teraz drugi dzidzius? Pisalas tez ze drobna jestes i to dlatego cc, powiedz jakich wymiarow jestes, tzn waga wzrost, biodra? Mam kolezanke ktora zachodzac w ciaze wazyla 40 kg, ma 156 cm wzrostu, w ciazy przytyla tylko 9, tak wiec wchodzac na sale miala 49 kg i bardzo waskie biodra, mimo tego kazali jej rodzic naturalnie, ja bylam w szoku. Ale nie nacinali jej, niby wszystko poszlo OK, dziecko 4 kg urodzilo sie dosc szybko, jedynie porozrywalo ja troszke w srodku i musieli ja szyc w wielu miejscach....

Hej marcóweczki jak samopoczucie? U mnie nie najlepiej, synkowi wychodzi 5 ząbek i w nocy dał nam w kość, po za tym najadłam się wczoraj prażonych migdałów i boli mi ząb. Dam radę bez tabletki, wcześniej od razu sięgnęłabym po Ibuprom :) poczekam, może przejdzie, jak nie trzeba będzie odwiedzić dentystę, panicznie się go boję :) A humorki mam straszne najchętniej położyłabym się i nic nie robiła, ale tak się nie da :) Miłego dnia życzę!

reklama
Dziewczyny, czyli jak mi suwaczek pokazuje 5 tydz. i 1 dzień tzn. że to juz 6 tydzień?
A mnie niestety chyba zaczyna boleć pęcherz,takie lekkie pieczenie mam, zawsze na to smarowałam się clotrimazolum, ale w ulotce czytałam, że w trakcie ciąży to tylko w nagłych wypadkach. Tak więc dziś po południu umówie się chyba do gina, państwowo, zobaczymy co mi powie. Może już coś będzie widać :)

Tak to znaczy, że jest już 6 tydzień :) Czekamy na relację z wizyty u ginekologa :)

Do góry