blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Hello :-)

missiiss1301, ja nie brałam luteiny, ale wiem że dziewczyny, które brały też się tak niepokoiły. Więc chyba faktycznie zostawia takie ślady
bulina, ja jestem w ogóle śpiochem, a teraz to już w ogóle nieprzytomna chodzę ;-)
caroline, no pewnie że się da bez znieczulenia. Ale fajnie mieć takie wyjście awaryjne, to daje poczucie bezpieczeństwa
No właśnie ja kiedyś czytałam, że najbardziej niebezpieczne jest w III trymestrze, bo grozi odklejeniem łożyska. Ale kto wie, jaka jest prawdziwa prawda ;-)blueberry myślę, że to noszenie to teraz jest najniebezpieczniejsze, ale się nie da tego nie robić
A masz zniszczoną siatkówkę? Bo sama wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, zależy jaki jest stan siatkówki. Powinnaś iść do okulisty żeby Ci obejrzał siatkówkęPisalyscie o rodzeniu na stojaco, cesarki itp. Ja najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke z powodu wysokiej wady wzroku no i ogolnie budowa mojego ciala jest drobna. Ale jesli jednak powiedza ze naturalnie moge rodzic, bardzo bym sie cieszyla, to pewnie wybiore porod w wodzie. A jakie Wy macie przeciwskazania na rodzenie naturalne?

missiiss1301, ja nie brałam luteiny, ale wiem że dziewczyny, które brały też się tak niepokoiły. Więc chyba faktycznie zostawia takie ślady

bulina, ja jestem w ogóle śpiochem, a teraz to już w ogóle nieprzytomna chodzę ;-)
caroline, no pewnie że się da bez znieczulenia. Ale fajnie mieć takie wyjście awaryjne, to daje poczucie bezpieczeństwa