reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej!

moj zasypia okolo 21-22 ale np wczoraj zasnal tuz po 20, kapie o 19.30 wiec roznie to bywa z tym jego spaniem, tez moim marzeniem jest zeby spal po 20:tak:

a pogoda naprtawde ch* :angry::angry::angry:

czy wasze dzieciaki tez takie zmierzle przez ta aure?? bo moj przebija samego siebie...:-(

reklama
dziewczyny a jak u was z podnoszeniem główki maluszków? nasz mały podnosi ale tylko na kilka sekund i nie podnosi sie tak wysoko jak tu niektóre maluszki leżąc na płaskim , co prawda jak lezy u nas na klatce piersiowej to trzyma się na rączkach i długo trzyma itp. a jak jest u was?
Yra z moim tak bylo na poczatku, ale kladlam go systematycznie kilka razy dziennie, na chwilke, bo dluzej nie chcial lezec... I jest coraz lepiej, z dnia na dzien wyzej glowke podnosi i dluzej trzyma. Probuj stopniowo :tak:

dziewczyny a jak u was z podnoszeniem główki maluszków? nasz mały podnosi ale tylko na kilka sekund i nie podnosi sie tak wysoko jak tu niektóre maluszki leżąc na płaskim , co prawda jak lezy u nas na klatce piersiowej to trzyma się na rączkach i długo trzyma itp. a jak jest u was?
Kuba już od urodzenia dość wysoko podnosił główkę. Teraz też nie ma z tym problemów - bardzo lubi tak oglądać świat:tak: A na klatce piersiowej to już w ogóle szaleje;-)
Zobacz załącznik 246041

Moja Mała też średnio podnosi główkę jak leży na płasko i jest dokładnie tak jak piszesz, że jak leży na klatce piersiowej to główkę trzyma bardzo długo, mocno i wysoko. A też robię tak jak Tabasia napisała, że kładę ją kilka razy dziennie na brzuszku chociaż na chwilę, bo jej się to za bardzo nie podoba, no i nie ma wyboru musi trenować:-)

moj jak lezy na brzuszku kiepsko jeszcze podnosi głowke ale zadko tak lezy bo nie lubi a jak go trzymam w pionie to prawie cały czas trzyma głowke w gorze.

moj po kapieli ładnie zasypia ale co z tego jak w dzien prawie nie spi - albo drzxemki 5 min ;( , raz na jakis czas przysnie na 1,5 - 2 h i tyle ;(

Moja Basia to wczoraj od godziny 9 do 23:30 prawie w ogóle nie spała, jakieś krótkie drzemki i przez ten czas jadła co godzinę:szok::szok::szok:

Chciałabym, żeby szybciej zasypiała, ale nie ma takiej opcji. Po kąpieli zaczyna jeść, jeść i jeść i tak z reguły zasypia około północy i nieważne czy kąpiel była o 19 czy 20 czy 21:-) Wiem, że jak zacznę karmić po kąpieli to dopóki nie zaśnie to prawie cały czas na cycku z drobnymi przerwami:-)

Marciaa - norma ile dziecko powinno przybrać podczas pierwszych trzech miesięcy to na miesiąc od 500g - 1500g więc rozrzut jest ogromny, Twój Maluch jak najbardziej mieści się w normie więc nie ma się czym przejmować. Moja Basia przez 5 tygodni przybrała 950g, więc też jest ok, chociaż nie aż tak dużo. Każde dziecko jest inne, moja też wisi na cycku całymi dniami i sporo wypija (jak ją zostawiłam, gdy szłam do lekarza, mąż karmił moim odciągniętym mlekiem to ona zjadła 150 ml na raz a po krótkim czasie jeszcze 30 i 90 a nie było mnie raptem 4 godziny a jak wróciłam to się i tak do mnie przyssała i jadła dalej):-) Więc jak na takiego żarłoka przybiera średnio, ale tak jak napisałam wszystko w normie i to najważniejsze:-)

reklama
moj od urodzenia wysoko podnosil i dlugo trzymal głowke.Gdy lezy na brzuszku nawet z 2 minuty jest w stanie glowkę utrzymac.

Do góry