reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja sciagam ręcznie, nie mam laktatora. I wiem ze dziecko ssie lepiej tylko on nie chce ....moze uda mi sie go namowić.

Recznie????:szok: Kobieto to Ty masz pokarmu jak lodu:tak: Ja bym chyba nic nie odciagnela, nawet laktatorem mi ciezko i juz tez myslalam, ze nie mam mleka, ale jak widze jak Franko napija sie jak bąk a od urodzenia swoja mase zwiekszyl z 4150 do 5400 to jakos nie mam watpliwosci czy ja mam mleko czy nie:tak: I tak jak piszcze kroliczątko inaczej laktator, inaczej rek (nie moge wyjsc z podziwu) a inaczej maly glonojad ktory wisi na cycu i ma obcykane jak wydusic z niego pokarm:tak:
Moj nie lubi np jednego mojego cyca, no nie i tyle! Ale jak go porzadnie przeglodze to i tego nielubianego zje, wiec mobilizuj swego malca, a pewnie w koncu sie podda:-)

reklama
A jesli chodzi o zasypianie to bywa roznie. Sa dni, ze zasypia sama i jak ja tylko chce wziasc na rece to jest krzyk, a sa dni ze jest tak zmeczona ze nie moze zasnac i zadne noszenie, lulanie nie pomaga. Lubi smoka i pieluszkie tetrowa przy policzku. W dzien staram sie jej nie klasc do lozeczka (spi w wozku albo na lezaczku), chce zeby lozeczko kojazylo jej sie z noca.

Ja tez tak robie. Chodzi o to, zeby lozeczko kojarzylo sie dziecku z nocnym spaniem, czyli dlugim i glebokim snem.
Moj tez lubi pieluszke kolo buzi :tak:

ja przewijam zawsze malego przed karmieniem - jak robilam po, to zawsze sie rozbudzal.
wow! u mnie nie ma szans na przewijke przed karmieniem, bo jest taki wrzask, ze szok :-D przewijam zawsze po, troche sie rozbudza, ale jak odkladam do lozeczka to szybciutko zasypia :-)

My juz po wizycie. Zapalenie ucha to to nie jest jeszcze, wiec sie ciesze :) Mamy krople do noska.
I przybralismy przez 2tyg. TYLKO 400g :D jakze sie ciesze, ze juz jego waga sie normuje :)))

czarnuszka ja po sześciu godzinach nie karmienia ściągnęłam ręcznie 10 ml i laktatorem 10ml i mały też mi juz nie chce piersi ssać jak u ciebie:(((

a dziś po piersi wypił 130 mleka modyfikowanego!!!!!!!!!!!!!! więc samo za siebie mówi..

ja w nocy też nie przewijam tylko rano

Kuba śpi zawsze w łóżeczku, nie ważne czy w dzień, czy w nocy. Czasem zaśnie na fotelu, albo w leżaczku.
A przewijam go przed karmieniem, bo (jak już kiedyś pisałam) nawet jak jest bardzo głodny, to nie wrzeszczy, tylko mocno kwęka i da się szybko przebrać;-)

No ale przecież nie będzie dziecko spało w wózku przez 3 lata :confused:
No na pewno nie :-D Chodzi o wyrobienie przyzwyczajenia, teraz przez te pierwsze mesiace. Tak przynajmniej zalecaja, zeby robic i ja sie tego trzymam :happy2: Wiadomo, ze kazde dzieciatko jest inne i kazdy ma swoje sposoby. U nas ten sie sprawdza.

Ja też przewijam przed karmieniem, bo jak zaśnie przy cycu to nie ma problemu po prostu odkładam Basię do łóżeczka. Najgorzej jak coś "dorobi" w trakcie karmienia i trzeba przewinąć i potem znowu cyc bo bez tego wieczorem to ciężko jej zasnąć.
Mała w dzień śpi w łóżeczku turystycznym, które mam na dole, bo wolę ją mieć przy sobie a w nocy śpi u nas w sypialni w swoim łóżeczku:-)

reklama
moniSkaBe - podobno efekt wypadania większego włosów bierze sie stąd, ze wcześniej prawie nie wypadają. Przez hormony włosy mniej zaczynają wypadać, a później jak już hormony wracają do normy, to wypadają i te zaległe włosy. Witaminy można brać te co w ciąży.

Dokładnie, też tak czytałam:-) ale w rzeczywistości chyba bywa różnie, bo mi strasznie włosy wypadały w trakcie ciąży a teraz się to unormowało na szczęście, bo też już się zaczynałam bać, że łysa zostanę:-)

Do góry