reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ja to, odpukac, tez nie mam problemow z mlekiem, rzadko kiedy odciagam, bo sie boje, ze mi to bardziej wmozy produkcje...a jak przez dwie ostatnie nocki maly spal, to z rana myslalam, ze mi piers eksploduje!

a pije duzo wody, zaczelam w ciazy, bo wczesniej tez mi jakos nie pasowalo, nawet nie wiem ile pije, ale na tydzien idzie z 20-24 litry, kupujemy w zgzrewkach mineralke, to widze. Przegotowanej bym nawet nie wachnela....bleeeee

aaa wiecie co, wczoraj gadałam z położną i jakoś tak na temat kupek zeszło. powiedziała mi, że jak dziecko ma zatwardzenie, to dać mu popić wody z łyżką brązowego cukru :eek: albo wody z wyciśniętym sokiem z cytryny :szok: po pierwsze cukru dawać nie zamierzam (i tak owoce słodkie) no a cytrusy są od 12 miesiąca :eek: natomiast jak powiedziałam, że ja daję małej rumianek do picia, to była taka zszokowana, jakbym poiła małą trucizną :confused2:
Co kraj to obyczaj :-D

witam sie i ja :-) u nas noc jak zawsze: jedna pobudka przed 2gą i potem przed 5tą. teraz niunia śpi, to mama mogła sie ogarnąć i śniadanie zjeść :-)

asia tak z ciekawości- jaką kaszkę dałaś??

wczoraj ugotowałam jednego średniego ziemniaczka i 2 małe marchewki i tyle mi żarcia wyszło, że musiałam częśc wyrzucić, bo az tylu pojemników nie mam ;-) poza tym mój zamrażalnik jest maciupeńki... także od dziś w zestawie ziemniak z marchewką ;-)

Olcia cos się kręci, pewnie zaraz wstanie :sorry:

aaa wiecie co, wczoraj gadałam z położną i jakoś tak na temat kupek zeszło. powiedziała mi, że jak dziecko ma zatwardzenie, to dać mu popić wody z łyżką brązowego cukru :eek: albo wody z wyciśniętym sokiem z cytryny :szok: po pierwsze cukru dawać nie zamierzam (i tak owoce słodkie) no a cytrusy są od 12 miesiąca :eek: natomiast jak powiedziałam, że ja daję małej rumianek do picia, to była taka zszokowana, jakbym poiła małą trucizną :confused2:

u mnie tez byla zdziwiona rumiankiem, ale stwierdzila, skoro tak poja w Polsce, to nie ma nic przeciwko....a w ogole czy u Was w Irlandii mozna dostac herbatki dla dzieci?bo ja szukam i nie moge znalezc, tylko jakies soczki i napoje, ale ja nie chce probowac z nimi, wiec np. rumiankowa kupuje normalna, ale organiczna...

Ionka dałam małemu kaszkę mleczno - ryżową o smaku bananowym, jest po czwartym miesiącu, a nam jeszcze tydzień został do końca czwartego miesiąca. Mam nadzieję, że nic złego nie zrobiłam ;-), bo Szymek ma się dobrze i wyraźnie mu smakowało.
Nasza lekarka twierdzi, żeby wprowadzać jeden nowy produkt na tydzień, więc za tydzień zaczynamy z marchewką:-D Mam nadzieję, że do tego czasu dojdę do wprawy w machaniu łyżeczką, bo wczoraj syn nie miał do mnie cierpliwości:-D:-D:-D

Witajcie:-)

Pogoda dziś ładna, słonko świeci ale nie jest za gorąco. Spacerek już zaliczony, było całkiem miło, tylko straszne wertepy, bo zachciało mi się iść na wał po powodzi:sorry:

Kuba ma od paru dni świetną zabawę - obserwowanie siebie w lustrze:-) Trzymam go przy lustrze, a on usilnie próbuje dotknąć drugiego dzidziusia i niesamowicie się do niego śmieje:-D:-D

A co do picia przy karmieniu, to moja Mama się śmiała, że taniej wyjdzie mnie podpiąć pod kran, bo też wypijałam niesamowite ilości. 5 litrów na pewno:tak:

reklama
u mnie tez byla zdziwiona rumiankiem, ale stwierdzila, skoro tak poja w Polsce, to nie ma nic przeciwko....a w ogole czy u Was w Irlandii mozna dostac herbatki dla dzieci?bo ja szukam i nie moge znalezc, tylko jakies soczki i napoje, ale ja nie chce probowac z nimi, wiec np. rumiankowa kupuje normalna, ale organiczna...

tak mozna, w polskim sklepie ;) ale poszukaj może w sklepie ze zdrową żywnością?

Rany, Adaś śpi chyba od 9:00 z przerwą na cyca :szok:. Nuuudzi mi się :-D

hahaha, ja juz kilka razy sie tak "nudziłam" a potem pytałam niebios, dlaczego ona nie idzie spać?? ;P

E: tak myślę...
9 mleko 150ml
13- warzywka i ewentulanie mleko na dobicie (ok. 50ml)
17- jabłuszko z kaszką ryżową i ew. mleko jak wyżej (ok. 50 ml)
20-21- mleko 150-160ml
2-3- mleko 150ml

nie wiem, czy dobrze robię :( mamy doświadczona, pomóżcie!
dawać jeszcze jaką kaszkę?
tylko kurcze jak dam na śniadanie, to juz mleka mi nie wypije :(
echhh dylematy :(
czekam na sugestie :)
moja tez juz 2 godziny śpi... hmm ;)

Ostatnia edycja:
Do góry