reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Owlrene witam
super że tak wszystko pomyślnie Wam się układa, no i mega całus dla Maksa:***
moja niunia padła już o 7:30, tylko martwię bo mało je, dziś np w sumie wypiła 490 mleka i zjadła pól słoiczka:(

reklama
fiolkowa napisz jakie ceny nian u ciebie, ja mam umowioną nianie 8 zl za godzine, wiec na miesiac wyjdzie jej tak srednio kolo 1500zł, a jak mi przyjda delegacje albo cos to liczylam ze nawet do 1700-1800 moze dociągnąc

to niezła pensja się szykuje dla niani. moje 2 ciocie opiekują się dziećmi, jeden ma roczek, druga półtora roczku, godziny wstawania różne, nocki, niedziele, soboty różnie bo pracują w marketach dostają 500 zł !!!!!!! toruń i grudziądz. jezu skąd u was takie ceny. kosmos.

dlatego ja idę na wychwawczy. dla mnie 1500 to bardzo dużo. nie stać mnie, żeby tyle płacić, zresztą powodów, dla których zostaję w domku jest więcej

ja nawet nie wyobrażam sobie tyle płacić, bo nie opłacałby mi się w ogóle powrót do pracy, ja wróciłam do pracy z jednego najważniejszego powodu - muszę zarabiać i nie chcę wypaść z rynku bankowego a z tego łatwo wypaść,

500 zl? to brzmi jak jakas jalmuzna...

Dla mnie niania to zawod jak kazdy inny.A jaka odpowiedzialnosc ,nie dziwciei sie dziewczyny..te kobiety tez maja swoje domy,dzieci..tak samo musza placic za prąd,czy kupic chleb jak Wy.Nie oczekujcie ,ze ktos bedzie Wam sie dzieckiem zajmowal za 500 zl.Niania to luksus...Nie kazdego na to stac.No chyba ,ze na babcie emerytke ktora za 3 zl/h posiedzi z nudow.Ale tej jej nianiowanie to takie samo jak ta stawka.

yra rozumiem, ja mam zaś taką pracę, że ...hmm...no mogę sobię pozwolić na urlop wychowawczy, choć finansowo nie będzie lekko

No ja chyba też znalazłam nianię, ale ona będzie bardzo dorywczo na razie, może raz lub dwa razy w tygodniu. W sumie nie wiem czy zwracałabym bardzo uwagę na to czy od razu umyła ręce. Wolałabym, żeby najpierw przywitała się z dzieckiem oczywiście bez dotykania go, a później kierunek łazienka. Podejrzewam, że o to Ci fiołkowa chodziło. Zresztą jakby była fajna babka to po prostu bym jej powiedziała, żeby zawsze najpierw myła ręce jak przychodzi do dziecka i tyle.
yra doskonale Cię rozumiem, bo ja też muszę zarabiać, a poza tym nie chcę wypaść z rynku pracy.

500 zl? to brzmi jak jakas jalmuzna...

Dla mnie niania to zawod jak kazdy inny.A jaka odpowiedzialnosc ,nie dziwciei sie dziewczyny..te kobiety tez maja swoje domy,dzieci..tak samo musza placic za prąd,czy kupic chleb jak Wy.Nie oczekujcie ,ze ktos bedzie Wam sie dzieckiem zajmowal za 500 zl.Niania to luksus...Nie kazdego na to stac.No chyba ,ze na babcie emerytke ktora za 3 zl/h posiedzi z nudow.Ale tej jej nianiowanie to takie samo jak ta stawka.

o nie ! tu się nie zgodzę, moja ciocia z którą mam większy kontakt i wiem ona zajmuje się dzieckiem tym półtorarocznym zajmuje się tą dziewczynką z wielką miłością, i to że nie jest profesjonalną nianią nie oznacza że gorzej będzie zajmować się takim dzieckiem. trochę mnie to zabolało co napisałaś, wiem jak ona i jej rodzina kocha to dziecko, cała rodzina jak ta dziewczynka jest u nich pomaga i zajmuje się małą, wychodzą na spacery, czytają książki, itp. i niestety czasami profesjonalna niania odpęka swoje i ma gdzieś, a zwykłe twoim zdaniem "nianiowanie" potrafi dać wiele miłości. 500 zł - jałomużna? uwierz mi niektórzy tyle mają renty albo zasiłku przedemerytalnego.

Yra widzisz taka Twoja ciocia ktora juz jest na emeryturze moze sobie pozwolic na 500zl dorobku.Ale wyobrazasz sobie za 500zl pracowac,i tylko miec tyle dochodu na miesiąc? soory co bys za to kupila??

Wedlug mnie owszem to jest Jalmuzna i kobieta majaca rodzine ma prawa zarobic, jako niania.A nie wielkie oburzenie ,ze 1500zl niania zarabia.A dlaczego taka niania zarobic nie moze.Czy to jakis gorszy gatunek czlowieka? Skoro Ty mozesz sporo w banku zarbic to dlaczgo niania ma dostac 500zl.Soryy;/

Aha i nie wulaczam ,zadnym nianiom na emryturach w wiekszosci to mile i cieple Pani ,przez ktore niestety wiele mlodych niani nie moze zadac normalnej nieglodowej stawki...BO jak juz sie powie 1200zl za pracy na full etat to to juz przeciez rozboj w bialy dzien.A taki rodzic by chcial jeszcze ,zeby niania sprzetnela,ugotowala,poprasowala....

kochane jest na forum franiowa mama ,jej Synek Franek jest wczesniaczkiem.Potrzebuja kupe kasy na rehabilitacje ,leki itp.Teraz zakladaja konto charytatywne na allegro.I prosze Was jakbyscie mialy w domu jakies niepotrzebne fajne rzeczy,czy jakas bizuteria,czy obrazek ,figura,maskotka,ksiazka ,ubranie etc.To jak mozecie to wyslijcie to .List ekonomiczny w kopercie babelkowej kosztuje grosze ostatnio 3 takie listy wysylalam z dosc spora zawartoscia i placilam 6 zl.Jak byscie cos miały to ja Wam podam adres do tej dziewczyny.Ja im wysylam kilka rzeczy m,in 3 szt nowych body co Jas nie wykorzystal bo dostal jak juz za male byly,lancuszek,kolczyki,smycz taka fajną na smoczek,takiego drewnianego pajaycka,plyte dvd z filmem nie ma rozy bez ognia,zlotą portmonetke.slownikI jeszcze jutro czegos poszukam.

reklama
madzia masz rację w niektórych kwestiach, zgadzam się, moja ciocia ma zasiłek 700 przedemerytalny i te 500 zł pozwala jej wysłać córkę na studia, każda z nas ma swoje racje, u nas w mieście miasto ok 50 tys osób po prostu takich stawek nie ma, stad moje zdziwienie i tyle. w innym mieście może być inaczej.

Do góry