reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ajentka mi dentystka powiedziała, że może ono wywołać przedwczesną akcję porodową, a ja byłam chyba z miesiąc czy półtora przed terminem, może u Ciebie nie było już to tak znaczące jeśli nawet by coś sie miało dziać...nie wiem sama...

reklama
ajentka mi dentystka powiedziała, że może ono wywołać przedwczesną akcję porodową, a ja byłam chyba z miesiąc czy półtora przed terminem, może u Ciebie nie było już to tak znaczące jeśli nawet by coś sie miało dziać...nie wiem sama...

A może, może. U mnie nie pomogło i Marcel wyskoczył 2 dni po terminie heheh:-D

yra bardzo się cieszę że z teściem coraz lepiej :)

a my po spacerku i niby piękne słońce ale jest tylko 9 stopni i ten wiatr tak zimny więc byłyśmy tylko godzinę.a mała jeszcze troszkę kataru ma więc godzina jej wystarczy :)

wiecie co dziwna rzecz mi się przytrafiła - wyjęłam na obiad kotlety z zamrażalnika i rozmroziłam tak jak zawsze w misce i wiecie co się okazało że one śmierdzą :( choinka a świeże były jak je tam wkładałam , musiałam wyjąć coś innego i czekam aż się rozmrozi

yra super, że z teściem lepiej!!

WItam, u nas kiepska noc była, Natalka co chwilę się budziła i w nocy dostała gorączki, strasznie się męczy.

Pogoda u nas brzydka, ale i tak siedzimy w domku Miłego dnia

A to się zdziwiłam z tym znieczuleniem bo ja miałam chyba z tydzień przed porodem robione i dzwoniłam specjalnie do gina i dentystki się pytałam i żadna z nich nie miała przeciwskazań bo mówiły że nie ma możliwości aby dotarło do dziecka. No nie wiem, ale w każdym razie wszystko było si:tak:.
Wiesz co, ja wtedy byłam w bardzo wczesnej ciąży i mi dentystka powiedziała, że można w ciąży znieczulać, ale ponieważ to tak wcześnie, to może lepiej nie. To było w pierwszej mojej ciąży i mało wiedziałam wtedy, więc się słuchałam ;) Teraz bym pewnie to olała i kazała się znieczulić :)

Nas też przepędził ten paskudny wiatr brrrrrrr
Teraz grzeje sie przy gorącej herbacie z sokiem.

polusia dziwna sprawa z tym mięsem, jeśli zamrażałaś świeże to w zamrażalniku nie miało prawa sie popsuć

Witam:)

Puki co zmiana czasu dała efekty i pobudka znów o 6 a nie o 5 :) a jak u Was wiolonczela, nesiaa ?? bo też liczyłyście, że zmiana czasu coś da:)
Wczoraj wieczorkiem zrobiliśmy sobie z M seans filmowy, oglądnęliśmy 127 Hours, polecam jest to film oparty na faktach.

ramari udanej wizyty:), napisz później co ciekawego słychac u dzidziusia :D

Piękne to słoneczko za oknem, juz nawet doprowadziłam sie do ładu, żeby na spacer pójść. Bo jak Filip nie śpi to ledwo mogę do toalety pójść, a co dopiero miałabym sie szykować do wyjścia...

Kalisa dzieki za zainteresowanie, ale u nas niestety zmiana czasu źle wpłynęła na Olę. Coś się z nią stało ostatnio i budzi się co chwilę, popłakuje. Myślałam, że może z głodu więc dałam jej butlę, wypiła ale potem było to samo:( Od trzech dni chodzę jak wrak. Nie wiem co robić??:( Dziś zmienię jej poduszkę i ubiorę jej cieńszą piżamkę.

Teraz drzemkuje a my z M zjedliśmy obiad. Idę porobić jajka żeby się odstresować:)
Poproszę jeszcze o jakieś życzenia z okazji pierwszej komuni i jakąś dedykację do książki. Dziękuję z góry:)

Instrukcja dla Polusi:) i innych zainteresowanych:)

IMG_4115.jpgIMG_4118.jpgIMG_4119.jpgIMG_4120.jpgIMG_4121.jpg

Musisz mieć formę styropianową w kształcie jajka, która możesz kupić w pasmanterii lub zrobić sama. Na czubku robisz taki jakby krzyżyk z materiałwej tasiemki o szerokości 2 i pól cm. Przypinasz krótkimi szpileczkami. Później wycinasz z tasiemki kawałki o długości ok 5 cm. Składasz je w trójkąt i przypinasz jeden za drugim w koło jajka i tak do samego dołu. Kolory według życzenia i wyobraźni. W pasmanterii są też takie tasiemki z kurczaczkami, kwiatuszkami. Wszystko zależy od nas:)

Ostatnia edycja:
reklama
kurde tyle napisałam i sie skasowało :angry:

wiecie co dziwna rzecz mi się przytrafiła - wyjęłam na obiad kotlety z zamrażalnika i rozmroziłam tak jak zawsze w misce i wiecie co się okazało że one śmierdzą :( choinka a świeże były jak je tam wkładałam , musiałam wyjąć coś innego i czekam aż się rozmrozi

właśnie wczoraj wywaliłam 2 piekne steki do kosza :baffled: też świeżutkie były i u rzeźnika zapłaciliśmy za nie 10euro :baffled: no i tyle z obiadu.

moje dziecię pospało 40 minut. help. :zawstydzona/y:

Do góry