reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a ja najpierw D z pokarmem na łyżeczce a później do zakraplacza i do buźki , ale troche grzebania z tym bylo i kupiłam w końcu w kapsułkach Vita D i wygodniej jest

dziewczyny nie kazdy nalot na jezyku to plesniawki. Mnie 2 osoby mówiły ze mała ma plesniawki bo miała biały jezyk, wiec kupiłam aphtin i pedzlowałam. A to nic nie pomagało. Jak byłam na szczepieniu to spytałam pediatre i powiedziała ze to nie sa plesniawki. Gdyby to były plesniawki to miałaby tez białe plamki wewnatrz policzków i ogólnie na sluzówkach a nie tylko na jezyku bo to sie bardzo rozłazi. Zreszta ja sama kiedys miałam afty i faktycznie robia sie z całej gebie i do tego boli jak diabli. Gdyby dziecko miało plesniawki to by było strasznie marudne (choc wiem ze one i tak sa hehe) i by się zasliniło jak bokser.

dronka tu tylko konsekwencja jest potrzebna i tyle. Ja też wymiekam jak mała płacze i przeciez nie chodzi o to żeby dziecko zostawiac zeby płakało. Jak płacze to na rece zeby uspokoić a jak sie uspokoi to do łózeczka (oczywiscie jak jest pora spania bo jesli chce sobie swiat ogladac to oczywiscie pokazuje co trzeba :-D). Uciązliwa sprawa bo jak sie tak kilkanascie razy zrobi a kazde uspokajanie trwa od chwili do nawet pół godziny to mozna swira dostac. Ale nie daje sie i walcze. Już troche lepiej jej to zasypianie wychodzi ale bywaja tez ciezkie chwile. Ale utwierdzam sie w przekonaniu ze dobrze robie bo po takiej drzemce w dzien mała jest pogodna i chce sie bawic, nawet przewijanie znosi z usmiechem :-D No i moja psychika odpoczywa :tak:

co do takiej szorstkiej skóry to mój Hankok tez ma na policzkach ale bez plamek. łokcie i kolana ok wiec mysle ze to tylko uroki niemowlectwa bo takie dzidziory wbrew pozorom maja paskudna skóre na twarzy.

juustyna ale nie musisz czekac z majstrowaniem nastepnego do zakonczenia karmienia. Jesli miesiaczka pojawi sie wczesniej to przeciez da sie to zrobic :-D Mozna karmic i jednoczesnie byc w nastepnej ciazy.

czarnuszka ja karmei ale okres juz miałam wiec teoretycznie mogłabym zaczas od teraz :-D Ale ciagle sie waham :sorry2: bo jak na razie jest ok ale nie wiem jak sie bedzie Hankok sprawowac za np pół roku i troche sie boje. No ja zaczełąm po kolei (najpierw "kariera" ) ale sobie przerwe po paru latach na dziecko zrobiłam :-D no i własnie zastanawiam sie czy tej przerwy nie przedłuzyc bo pewnie jak wróce znowu w wir pracy to znowu bedzie "nie teraz" "nie moge bo..."

Kurcze mój Hankok chyba przechodzi kolejny skok rozwojowy albo cholera miała wyjatkowo kiepski dzien :crazy: Nawet spacer jej nie pasował gdzie zazwyczaj ładnie spi...

moja tez na spacerze pierwszy raz się obudziła i od razu foch :/ potem zasnęła, obudziła sie juz w domu i znowu foch :/ ale za to potem śmiała się z pacynki, więc zły humor jej minął :)

białą buzię Ola tez miała w środku, ale lekarka powiedziała, że to od mleka.

Witam :)

My witaminę D wkraplamy od razu do buźki :) Dzisiaj mija miesiąc :) Z dnia na dzień więcej uśmieszków, super jest patrzeć jak Natalka próbuje wydobywać dźwięki, a jak jej się uda jest przeszczęśliwa.

Czy macie również strasznie suche dłonie?? Do tego mi swędzą, nie wiem co się dzieję :/

caroline tez mam suche dlonie ale podejrzewam ze to od tego ze po prostu znacznie czesciej je myje a nie zawsze po myciu kremuje
moj maluszek ma na policzkach takie czerwone i suche i w sumie od soboty chyba ma takie suche bo wczesniej to mial taki typowy trądzik, i jesli to jest uczuleniowe to na cos co ostatnio nowego zjadlam tak?? bo w tygodniu zjadlam troszke wiecej czekolady i w piątek zjadlam nutelle ale jej to w sumie malutko, i moze to go uczula poki co jesc tego nie bede

Hej,
Ja tylko na sekundke, u nas bardzo zle, juz nie wiadomo czy to skaza czy cos innego, w piatek myslalam, ze wyladujemy w szpitalu u jakiegos pediatry, bo tu normalnie nie ma takich lekarzy, a ci lekarze do ktorych chodzimy gowno wiedza (jedna zapisala masc na sterydach i nawet mnie o tym nie poinformowala! oczywiscie nie wykupilam tego swinstwa!). W czwartek wysypalo go na calym ciele, oprocz nozek. Bardzo swedzialo, a moze bolalo, bo darl sie w nieboglosy, ale jak mu posmarowalam to sie uspokoil. Mamy zmienione mleko, po ktorym wysypka schodzi (a moze raczej po oilatum kremie ? juz nie wiemy), ale Maly ciagle ulewa i wymiotuje :( Ja jestem u kresu wyczerpania psychicznego i fizycznego... Serce mi peka i dol straszny z bezsilnosci :(((
Odezwe sie jak to wszystko ogarne i mu sie poprawi...

mój witaminy normalnie z łyżeczki je... mam te w kapsułkach ale boję się mu prosto do buzi wyciskać bo mam wizje że wpadsnie mi ta kapsułka do jego buzi i się zadławi:baffled:

reklama
Do góry