reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dlaczego masz nie nosic corci?
nosicie swoje pociechy na prosto (oczywiscie podtrzymujac glowke)?bo moja olenka lubi ostatnio w takiej pozycji zwiedzac dom.

Tak nam powiedział ortopeda, aby jak najmniej nosić, w sumie ja nie noszę córci, no chyba, że trzeba ją przenieść, czy akurat jest u mnie na rękach i idę po coś do kuchni, jest bardzo spokojna, także noszenie nie jest potrzebne, natomiast Dawid był noszony non stop :p

reklama
Moj spi dzisaj caly dzien :-D strach sie bac co wieczorem i w nocy bedzie :-D
ale kiedys tez tak spal i nocka byla super.
Na poczatku Al zasypial kolo 21, pozniej 22, a teraz to juz w ogole boje sie, ze mu sie przestawi na maksa... nocny marek sie robi :-p po rodzicach

Witam sie dopiero.Mój to nie mógł zasnac do 14,do południa marudzenie nic nie pomagało,ale wkoncu dzemnoł sobie 4godz.W nocy mi slicznie spał.Prawie 9 godz był bez jedzonka i dopiero pił po 4,a potem spał do 9.Teraz mi zasypia na rekach.Mój mi duzo pomaga jak jest w polsce,zajmuje siemały,wstaje w nocy,posprzata takze nie moge narzekac.U nas okropna pogoda,ale ida ciepłe dni.Jutro mój Bartus ma 3 miesiace,super!!!!!!!!!

Ja mam książeczke rumowską Bartusia,bo ostatnio chcieli i musiałam wyrobic.Synuś jak narazie śpi ciekawe jak dlugo.A czy której mamy dzieciatko ma przepukline pepkową,mój ma i nic mu nie pomaga,po plastrach ma odparzenia,pediatra mówiła ze nic nie mam robic do roku czasu powinien sie schowac,sama juz niewiem co robic.

u nas było ładnie-pięknie dopóki nie było ciąży... mój J chyba myśli że jak postaraliśmy się o dziecko to że może być mnie pewny....oj przejedzie się na tym... to właśnie dla dobra dziecka od niego odejde jeśli się nie zmieni :sorry2:.... no ale już dość o tych draniach..

wczoraj byłam u gina... przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Corazette czy jakoś tak... jeszcze ich nie wykupiłam więc pytam was: Czy są dobre? i jak cenowo stoją?:blink:
ja mam cerazette. wczoraj zaczelam 2 opakowanie. cena u nas to 40 zł.
dziewczyny wieszosc z was ma juz 2 mies maluszki powiedzcie jak sie zmienil ich rytm spaniai w ogole zachowanie. Wiem, ze kazde dzieciatko jest inne ale czy np mniej płaczą, mniej spią, dłuzej się sobą zajmą?
u mojego zmienilo sie tylko to , ze sie smieje, gada, "biega", no i czesto zajmuje sie soba. co do spania to niestety w dzien spi od godziny do poltorej , a w nocy od 1,5 do 2 h.

U nas zmieniło się to, że Kuba przestał wymagać jedzenia "teraz i już". Nie wrzeszczy tak strasznie, jak jest głodny - owszem, pokwęka i czasem popłacze, ale potrafi dłużej poczekać na jedzonko. No i oczywiście dużo się uśmiecha, biega (śmiejemy się, że jeździ na rowerze;-)) i potrafi dłużej sam poleżeć w łóżeczku czy bujaczku.

ja czasem kłade Olę na boczku, ale co z tego, jak za minute sama się przewraca, jak jej wygodniej ;)
jak chodzimy po domu, to noszę ją przodem do świata, jedną rękę wkładam miedzy nózki, więc zawsze ma je na żabkę.

reklama
Do góry