reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no u mnie skonczy sie tylko na znienawidzeniu tegoz soku pomaranczowego na to wyglada :D

a co do oksytocyny caroline..jakos damy rade..juz mi wszystko jedno w sumie czy bedzie bolalo bardziej czy mniej, jak i tak wiem ze bedzie bolalo...wazne zeby juz to miec za soba...jeszcze ta ilosc wód mi spac nie daje:(((

reklama
a słuchajcie, ile razu można zapuszczać do noska sól fizjologiczną? i ile czasu ta ampułka może byc otwarta?

moja spi, az boje się, co w nocy bedzie...

oj dziewczyny, wspólczuję Wam, teraz to najgorsze tylko czekać i czekać... tego sama się obawiałam, ale wyszło inaczej ;) i też bałam sie wywoływania, jak leżałam w szpitalu, słyszałam inne babki, to mi samej się płakac chciało :( ale może to zależy od kobiety, odczuwania przez nia bólu itp?

niedługo karmienie... sama spac bym poszła, ale juz nie ma sensu ;)

Ja tez strasznie obawiam się wywoływania:-(, dzis byłam na wizycie u mojego gina, powiedział, ze małej jest dobrze w brzuszku i nie ma zamiaru wychodzić i trzeba szybko wywoływać poród bo mam bardzo stare łożysko i gęste wody płodowe:blink::no:, także jutro z samego rana mam się stawić w szpitalu i może nawet jutro dadzą mi oxy, trzęsiemy z M gaciami... podtrzymije mnie na duchu fakt, ze w szpitalu, w którym będę rodzic dają ZZO więc może się uda bez wielkiej masakry;-)

Bulina nie przejmuj sie na zapas, wywolanie boli, ale jesli rodzisz pierwszy raz to i tak nie masz do czego tego porownac i nie mozna okreslic czy boli bardziej czy mniej.
Tez mi sie wydaje ze duzo zalezy od ciala kobiety, i jego mozliwosci. W kazdym razzie trzymam kciuki za szybki i malo bolesny porod. :)

Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was miała podane czopki na wywołanie porodu? Dzisiaj byłam u gin i powiedziała, że jak nie urodzę do terminu to da mi na wywołanie czopki. Zastanawiam się co to w ogóle są za czopki? Oksytocyna? Nie mam pojęcia i trochę się boję :(

Julitte moze ona mowila o czopkach zmiekczajacych szyjke? bo jakos nie moge sobie z niczym innym tego skojarzyc.

reklama
Cześć marcówki:-)

Chyba nikt (a już na pewno nie ja) się nie spodziewał, że tak szybko urodzę.
No, ale Kubek jest już z nami, dziś właśnie wyszłam ze szpitala, a mały słodko śpi w łóżeczku:-)
Może jak będę mieć więcej czasu, to opiszę swoje przeżycia, chociaż nie było to bardzo ciekawe chyba...

To Kubol:

PIĘKNY !!! :-):-):-) Gratuluje jeszcze raz :tak:

hej:) wrocilam z USg a tam rozwarcie na 1,5 palca no i niestety malutko wód:(( AFI to ok 6/7 wiec dostalam skierowanie do szpitala, mam isc w zwartek badz piatek gdyby nic do tego czasu sie nie dzialo...wiec zobaczymy co to bedzie:////// boje sie szpitala, boje sie wywolywania..no ale moze cos sie jeszcze ruszy...

Jezuuu ... ta rycyna mnie przeraża ! Kiedyś omyłkowo* mój brat zrobił sobie obiad na oleju rycynowym ... wynik? ostre zatrucie grrr

*a wszystko przez to, ze z mamą robiłyśmy sobie zabiegi upiększające - rycyna wcierana w paznokcie - a olej podgrzewałyśmy w garnku w którym zazwyczaj był zwykły tłuszcz hehe

caly czas mam te skurcze, znowu troche krwi bylo, po kapieli nic nie przeszlo.
tylko dziwi mnie ze to tak co 3-4 min jest skurcz, nie wiem kiedy mam jechac w razie czego do szpitala? moze ja po prostu wczesniej nie zauwazylam tych wlasciwych?

UUU ... to ja trzymam kciuki :-) coś sie szykuje :tak: Mój anestezjolog zapraszał mnie na oddział jak będę miała skurcze co 8 minut (żebym zdążyła na ZZO)

Do góry