reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cholercia, jak wygląda stulejka?:confused: Po prostu Szymkowi w ogóle ta skórka ani trochę nie dawała się ściągnąć, no i pod nią może zbierać się brud. Dlatego podobno należy to ściągać. Ale co lekarz, to inna opinia :confused:

reklama
Witajcie!
Dziewczyny mała ma ospe:szok: jezdzimy do szpitala zakaźnego bo tak ja wysypało i pediatra kazala to specjalostom obejrzec:-(
dronka, zeby jak najszybciej wyzdrowiala!!!

Dziewczyny dalyscie mi do myslenia z ta stulejka, bo ja w sumie nic nie robie dokladniej malemu, tylko ogolnie myje. Bede musiala sie dopytac lekarza....

ionka, mcgosia a z rodzina to najlepiej wychodzi sie na zdjeciach, nie? Dobrze, ze ja robie chrzciny tutaj, bedzie tylko moja siostra, jako chrzestna, z narzeczonym i tyle-bez problemow kogo zapraszac, kogo nie, a moja mama i tak mi powiedziala, ze sie nie obrazila, ze ja tu bez niej robie...

Cholercia, jak wygląda stulejka?:confused: Po prostu Szymkowi w ogóle ta skórka ani trochę nie dawała się ściągnąć, no i pod nią może zbierać się brud. Dlatego podobno należy to ściągać. Ale co lekarz, to inna opinia :confused:
Kochana do roku nic przy siusiaku nie majstruj!
Dronka-trzymajcie się!Zaopatrz się w niedrapki i przyjmij ZŁOTY MEDAL w pierwszej ospie u marcowych dzieci.
Tabasia-gratuluję ząbka.Sama też wypatruje sprawcy obfitego ślinienia się Dagusi.

Co za dzien :baffled:
Znowu kaza nam dosylac papiery o paszport :wściekła/y: Nie wiem czy zdazymy przed urlopem :-(
Ionka Ty masz dwa, pozycz nam :-D

Asia a w nocy karmisz?

Z siusiakiem sa dwie szkoly, jedna mowi, zeby sciagac skorke, druga, ze absolutnie nie. I badz tu czlowieku madry :baffled::baffled::baffled:

Witam!
Trochę mnie nie było, bo od poniedziałku byli teściowie:-) Byliśmy drugi raz na usg bioderek i wszystko ok, już nie trzeba więcej sprawdzać:-)

dronka-ospa??:szok: współczuje, a słyszałam, że takie maleństwa nie chorują na zakaźne, chociaż ja też się przestraszyłam, bo jak tydzień temu byliśmy na szczepieniu to się okazało, że u mnie w miejscowości jakaś epidemia ospy i też się martwiłam, że mała coś złapie w przychodni

ionka - współczuje, ja bym się ostro wkurzyła

asia- nie przejmuj się! Tak jak sama napisałaś każde dziecko jest inne i ważne, że Twój Szymuś dobrze się rozwija, a że robi coś kilka dni później niż chciałby tego pediatra, to chyba nie ma znaczenia, więc głowa do góry:tak:

U nas z samodzielnym zasypianiem trochę gorzej, bo wieczorami z reguły mała zasypia przy cycku i już:-) a budzić jej nie będę, ale często jest też tak, że przy cycku przysypia i jak ją odkładam do łóżeczka to jest jeszcze świadoma i tam dopiero zapada w głębszy sen.

Muszę się pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz Basia obróciła się z brzuszka na plecki:-), poza tym zauważyła, że ma nóżki:-)

Ionka a Wy w PL robicie chrzciny? To rodzice sa z innego miasta? Bez sensu to zrobili :dry:

Asia wlasnie zapomnialam dopisac, zebys sie nie przejmowala, bo wlasnie kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie :tak: Przeciez Maly jest zdrowy, a lekarze czasem "strasza" niepotrzebnie :no:

Dobra, spadam na razie.

Nam położna opowiadała, że w przychodni pełno jest matek z synkami, którym trzeba zrobić zabieg, bo mają stulejkę, dlatego że nie zsuwały napletka niemowlętom... Jakoś nie miałam ochoty na gmeranie chirurga przy siusiaku Kuby, więc od początku delikatnie myłam, nawet nie można tego nazwać ściąganiem. Na początku była tylko mała dziurka, a teraz cały napletek ładnie schodzi i bardzo się cieszę, bo tam czasami są takie białe drobinki, które zawsze myję podczas kąpieli.

Musisz jeszcze dodać: te komary...;-):-D
To samo mialam napisać :-D

Słuchajcie, ktoś mi dziecko podmienił. Jeszcze tydzień temu go chwaliłam że sam zasypia, a od paru dni tylko na rękach :szok: I jeszcze kilka razy go odkładam, bo się wybudza. Śpi jak mysz pod miotłą, a dzisiaj się co chwilę zrywa, tak jakby się przestraszył... Powiedzcie że to skok, bo jak mu tak zostanie to ja się załamię :baffled:

reklama
Tabasia, nie karmię w nocy. Mały po prostu przestał się budzić w nocy na jedzonko.

Młoda mamuśka - tak jak pisze Tabasia są dwie szkoły na tego siusiaka. Ale z tego co wiem, to większość lekarzy nie każe ściągać skórki. Ja zawsze trafię na jakiegoś nawiedzonego, nie ma co :no: Ale z drugiej strony koleżanka opowiadała mi, że zna przypadki, kiedy rodzice nie ściągali tej skórki synom, wdał się stan zapalny i siusiaki wyglądały jak balony :szok:

Dzięki dziewczyny. Obiecałam sobie, że już nie będę się przejmowała gadaniem tej kobiety.

Blueberry, mój miał w zeszłym tygodniu podobnie, teraz z zasypianiem w dzień jest też różnie:baffled:

Do góry