sylviontko
Fanka BB :)
Mam pytanie - miałyście robiony wymaz z pochwy na posiew?? Trochę mnie zszokowała cena za ten posiew - 60 zł

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

no właśnie zarażenie nie jest zależne od kota (czy się go ma czy nie) bo zakażenie najczęściej (statystycznie) jest od surowego mięsa (wieprzowina, itp.) a nie od kota - tak więc szybciej się zarazisz we własnej kuchni, niż ściskając przypadkowego kociakaJa nie mam kota i gin stwierdził, że nie muszę robić sobie tokso, bo zarażenie się nią jest bardzo mało prawdopodobne. Doszłam do wniosku, ze kiedyś kobiety nie robiły na to wcale badań i o tym się nie słyszało i jak nie mam kota, to bez sensu kase wydawać, a to drogie badanie![]()

Mi moja ginekolog przy poprzedniej ciąży mówiła że TOksoplazmozą można się zarazić od kota ale takiego podwórkowego....A jeszcze pytanko: ile razy mialyscie badanie na tokso?? bo ja póki co 2 razy ale widze ze jeszcze 3 raz powinno być...Pytam się bo mam kota który przez tą cholreną zimę załatwia się w domu w kuwecieNiby mąż sprząta ale obawy są że się zaraże...niech ta zima idzie bo kot w domq warjuje i nawet mu myszke kupilam ostanio bo z nudów to odbijało mu
a tak ma
a taki domowy to nie groźny. Teraz nawet o to nie pytałam i nigdy nie robiłam badań.Mi moja ginekolog przy poprzedniej ciąży mówiła że TOksoplazmozą można się zarazić od kota ale takiego podwórkowego....a taki domowy to nie groźny. Teraz nawet o to nie pytałam i nigdy nie robiłam badań.
a co to jest to badnianie HBs??