blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Między 11 a 14 tygodniem robi się USG genetyczne, więc chyba to będzie tonie wiem szczerze mówiąc. Chyba takie zwykłe. Nie mówił gin. Kazał tylko przyjść :-)

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Między 11 a 14 tygodniem robi się USG genetyczne, więc chyba to będzie tonie wiem szczerze mówiąc. Chyba takie zwykłe. Nie mówił gin. Kazał tylko przyjść :-)

hej dziewuszki
Agniesiak skad jestes?
u mnie tez byla burza o 5 rano... dobrze, ze Karol mnie przytulal, bo bym umarla ze strachu...![]()
Mam koleżanke która pochodzi z Błoni
Nie wiem czy kojarzysz tą dziewczynę: Sylwia Matulka?;-)Słuchajcie...przepraszam, ale mam wrażenie że trochę przsadzacie z tymi wyprawkami, wózkami itp w tym okresie ciąży....Jest jeszcze bardz dużo czasu i jeszcze do marca 2010 dużo moze się wydarzyć, dużo nowości na rynku pokazać itp....Chyba nie ma co teraz szalec tylko się cieszyć, ze jeszcze brzuchole nam nie ciążą za bardzo
![]()
ja nie mówię, żeby zaraz kupowac wszystko, kompletowac wyprawkę itd. Ogólnie oglądam wózeczki i wybieramy sobie typ
To fakt moga wyjśc jakies nowości ale myślę, że dopiero na wiosnę
także marzec to bedzie letnia kolekcja z tego roku
Oj tak mamy bardzo dużo czasu, ale popatrzeć zawsze można zorientować się co ile kosztuje, a na pewno te kobietki, które będą miały pierwszego dzidziusia są bardziej ciekawe
Rozumiem bo sama zaczęłam bardzo szybko oglądać, ale zakupy robiłam bodajże w połowie ciąży
Wiadomo, ze nie kupi się wszystkiego na raz
Znalazłam fajną stronkę, gdzie obrazkowo pokazuje jak wygląda dzidziuś w poszczególnych tygodniach, ale niestety nie wiem jak se wstawić w sygnaturę, nic mi nie przychodzi na meila.
9 Weeks Pregnant - 3D Pregnancy Calendar
Lepiej sobie wczesniej popatrzyc
A stronka świetna:-) Ja niestety nie wiem jak ustawic tego ludzika w sygnaturce
dziewczyny czy Wy macie jakies poradniki odnosnie tego jak pielegnowac dziecko przyjsciu na swiat?
z książek to by było na tyle. Myślę, że więcej mi nie potrzeba;-) Dostałam tez duuużą wyprawkę ze szpitala jak zakładali mi kartę ciąży
i tam jest dużo broszurek, książeczek i próbek produktów dla maluszka
A oprócz tego kupuję czasopismo : Twoje dziecko - polecam
mysle czy by nie kupic sobie jakiegos poradnika typu "pierwszy rok zycia dziecka" czy czegos w tym stylu.
nigdy nie mialam stycznosci z tak malutkim dzieckiem od strony ze sie tak wyraze "technicznej"![]()

dziewczyny czy Wam tez jest juz ciasno w normalnych spodniach?
ja juz musze guzik odpinac jak siedze. :-)
pupa mi schudła i uda też i teraz spodnie na mnie wiszą a zapiąc się nie mogę
Na alllegro chcę sobie jedne spodenki ciążowe kupic
żebym miała w czym na uczelnię jeździc
Bo przeciez w dresach nie pojadę:-)Weszłam z ciekawości na stronę empiku pełno jest książek i znalazłam "W Oczekiwaniu na Dziecko" te same wydanie co "Pierwszy rok z życia dziecka"
empik.com - W Oczekiwaniu na Dziecko - Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway B.S.N.- 46.49zł
empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway- 50.99zł
Bardzo ciekawe
Dziewczyny a jak u Was ze śluzem?? Nadal jest?? Ja mam cały czas taki gęsty biało-żółtawy..

Tak się jeszcze zastanawiam, jak powinnam liczyć wiek ciąży, czy od ostatniej miesiączki, czy wyliczone z usg. Gin kazał mi przyjść na następne usg miedzy 11 a 12 tyg ciąży, ale nie wiem wkońcu który wiek brać pod uwagę. Ten z usg czy od OM??
Ale mówił też, że ciąża kobiety trwa 40 tygodni czyli 10 miesięcy po 4tygodnie
Czyli tyle właśnie wychodzi tygodni od ostatniej @
:-)
!~!!! Już sie nie moge doczekać na paczkę z poczty 
czołem dziewczęta ! Dzisiaj zamówiłam sobie detektor tętna płodu, można usłyszeć bicie serduszka dzidziusia i go nagrac!~!!! Już sie nie moge doczekać na paczkę z poczty
![]()
a teraz bede miała problem z głowy.
Witam nowe mamusieGrono marcówek się powiększa :-)