reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

No to właściwie prezent pod choinkę. :)) Mój Krzyś też się urodził za wcześnie (miałam założony szew na szyjkę, dziecko było nisko, nacisnęło na szew, przebił się pęcherz, odeszły wody i trzeba było indukować poród), w 36 tygodniu, ale był jak smok ważył 3550g.

reklama
Prezent pod choinkę dzisiaj już tak ale wtedy nie było dobrze ja w wigilie wyszłam do domu a nasz maluszek dopiero za miesiąc smutne to było bardzo.Urodziłas prawdziwego kolosa ja urodziłam w 33tc z wagą 1200 w nie najlepszym stanie ale dzisiaj to tylko wspomnienie walczył dzielnie i się nie dał dzisiaj jest zdrowym i bardzo żywym dzieckiem :-)

Maniulka i to jest najważniejsze, że teraz jest dobrze. Ja rzeczywiście urodziłam kolosa - położna powiedziała, że w terminie miałby ponad 4 kg - ale właśnie przez ten swój ciężar sam sobie sprowokował wcześniejszy poród. Miał tylko lekkie problemy z oddychaniem, ale przeszły w drugiej dobie.
Miejmy nadzieję, że tym razem wszystko będzie terminowo i w porządku.
Pozdrawiam, biegnę na konferencję!

Witajcie!

u mnie dziś paskudna pogoda...pochmurnie, zimno i do dupy, nawet mi sie na spacer nie chce isc....

mezus własnie wyjechał do klienta, i wróci za godzinke, wiec sama jestem, moze do biura na chwile pojde

jutro albo w czwartek chce pojechac zamówic firanki do dzidziusiowego pokoju, i musze znalesc karnisze....pokoj stał pusty, nawet nie pomalowany....a teraz powoli sie zapełnia, sciany sa slicznie zółciutkie, mamy juz wykładzine-sliczna zielona w kolorowe paseczki, mezus złozył komody które kupilismy w poprzedniej ciazy, i powoli pomieszczenie nabiera kształktów pokoju....znalazłam sliczne firanki w zyrafki i pojade je zamówic...

co myslicie o załozeniu watku o wymiarach-widziałam takie na innych miesiacach....mogłybysmy podawac wymiary swoje i swoich dzieciaczków, i porównywac....to ciekawe zródło odniesienia....

pozostawiam do przemyslenia

papatki

Myslę ze wątek fajny jak dla mnie chociaż moje wymiary są okrutne i nie bardzo jest się czym chwalić :baffled: ja widziałam też taki fajny wątek o dzidziusiach tzn.przeczucie co sie urodzi,co wyszło z usg, a co sie urodziło też jest zabawny

hej koleżanki jak wam mija dziś dzień...ja popadam w jakieś stany depresyjne dziś... wszystkie plany się posypały ..jak domek z kart....mieszkanie, praca męża...i do tego jeszcze w spodnie się nie mieszczę i wyglądam jakbym się upasła a nie była w ciąży :(
mam nadzieje ze wasze nastroje dziś lepiej... niż mój...pozdrawiam

Ciąża - Staż z UP 2008
jezeli ktoras z Was wie cos na temat prawa zwiazanego ze stazem z UP to zapraszam tutaj i prosze o pomoc:-) a i przepraszam za moj suwaczek ,bo ostatnio wariuje. dzis jest dobrze rowno 13 t,ale ostatnio pokazywal juz 13t4d

Ostatnia edycja:
hej koleżanki jak wam mija dziś dzień...ja popadam w jakieś stany depresyjne dziś... wszystkie plany się posypały ..jak domek z kart....mieszkanie, praca męża...i do tego jeszcze w spodnie się nie mieszczę i wyglądam jakbym się upasła a nie była w ciąży :(
mam nadzieje ze wasze nastroje dziś lepiej... niż mój...pozdrawiam

nie przejmuj sie takie wlasnie jest to zycie popieprzone, mi sie za 3 tygodnie konczy staz za ktory dostaje 650 zl/mies,a teraz zostane wogole bez kasy:szok:,lekarz nie chce mi dac narazie skierowania na usg:wściekła/y:, a moj m pracuje na czarno. jezeli chodzi o ciuchy to ja sie juz w zadne nie mieszcze, kupilam sobie tylko kilka dlugich bluzek i 2 pary dresow i tylko w tym chodze:-D,a jezeli chodzi o mieszkanie to wynajmujemy za 500 mies + oplaty wiec glowa do gory

reklama
daria1986, dzięki za wsparcie...wiem ze nie jestem sama i wiem ze każdy ma kłopoty... i wiem ze nie powinnam do końca narzekać bo i tak nie mam żle...ale kiedy masz już coś zaplanowane wszytko poukładane i nagle sie okazuje ze to nie wypaliło to nie wypaliło, i człowiek wraca do punktu wyjścia...ze średnimi perspektywami na przyszłość można się zdołować.... mam nadzieje ze słonko zaraz mi zaświeci i rozjaśni się mi nastrój i plany jakoś się sprecyzują i poukładają

Do góry