reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Evulek ja akurat bardzo lubię swojego ginekologa, więc ciśnienie na pewno nie było z strachu. Hi hi zawsze na wizytę idę wyluzowana :-):-D. No ale jutro trzeba będzie zmierzyć ciśnienie.
Ja przed chwilą zjadłam całego grejpfruta :szok: kiedyś jak jadłam to najwyżej dwa "kawałki" i to jeszcze z cukrem, a teraz mi tak zasmakował że prawie całego naraz :-D. Słodkie jedzenie mi już w ogóle nie smakuje :crazy:.

reklama
masz dużo racji, to są jakieś tam naleciałości, Polacy są ponoć hipohondrykami w ogóle :tak: ja pisałam o zacofaniu w medycynie i postępie w ogóle. wczoraj oglądałam reportaż o tym ,ze te niebieskie folie na buty powinny być zakazane! wynosimy na nich mnóstwo groźnych bakterii do domu! w innych cywilizowanych krajach nie używa się ich do utrzymania czystości w szpitalach. ale u nas ktoś musiał na tym nieźle zarobić...
Angole jeżdżą po świecie z niemowlętami!!! i to często z kilkorgiem dzieci udają się w podróż samolotem. ich dzieci biegają półnagie w chłodne dni i nikt się tym nie przejmuje. to zupełnie inna mentalnośc.

Ostatnia edycja:
MR a to prawda, że tam macie kiepska opieke okołoporodowa czyciążową - mniej badań i że lekarze się nie przejmuja ciążą czy to mit??
mnie sie wydaje ze w anglii to samo podejscie co w Irlandii,nie przejmuja sie zbytnio ciaza.

masz dużo racji, to są jakieś tam naleciałości, Polacy są ponoć hipohondrykami w ogóle :tak: ja pisałam o zacofaniu w medycynie i postępie w ogóle. wczoraj oglądałąm reportaż o tym ,ze te niebieskie folie na buty powinny być zakazane! wynosimy na nich mnóstwo groźnych bakterii do domu! w innych cywilizowanych krajach nie używa się ich do utrzymania czystości w szpitalach. ale u nas ktoś musiał na tym nieźle zarobić...
Angole jeżdżą po świecie z niemowlętami!!! i to często z kilkorgiem dzieci udają się w podróż samolotem. ich dzieci biegają półnagie w chłodne dni i nikt się tym nie przejmuje. to zupełnie inna mentalnośc.

Z tym sie zgodze,tu do szpitala sie wchodzi normalnie bez "niebieskich"reklamowek.
Tu tez dzieci biegaja polnagie osmarkane czesto chore i im to lotto,nie przejmuja sie niczym.
Nawet niemowlaki czesto w wozkach nie okryte bez skarpet bez czapki przy chlodnej pogodzie gdzie ja np.zakladam grupszy sweter czy cieka kurtke:eek:

ja wprawdzie nie MR ale słyszałam,że opieka okołoporodowa w Anglii sprowadza się do kilku wizyt u położnej ,rzadko widuje się lekarza podczas ciąży, ale to też pewnie zależy do ubezpieczenia. za to szpitale są dużo lepiej wyposażone.Angole mniej się w ogóle czymkolwiek przejmują. ale może nie ma potrzeby chodzić tak często do gina jak u nas jeśli wszystko z ciążą OK? ja miałam wrażenie że mój chce na mnie zarobić choć to miły człowiek. jak się dowiedział,ze nie będzie odbierał mojego porodu w swojej klinice to nieco się zdystansował ;-)

Wiecie co ,ja sobie chwale opieke jaka mam/mialam tutaj.Nie wiem czemu ludzie tak narzekaja,opieke mam super,moja ciaze prowadzi polozna wraz z konsultantem(cos jak u nas lekarz ginekolog).Dobrze trafilam bo ona dostala nagrode "poloznej roku 2008" szpital gdzie bede rodzic ma bardzo dobra porodowke,zdobyli mnostwo nagrod bo to szpital uniwersytecki.Badan mialam mnostwo przez te 9 miesiecy,ale to zalezy od tego gdzie sie mieszka..wiem ze niektore regiony maja licha opieke okoloporodowa i poporodowa.To zalezy ,ja dobrze trafilam wiec nie bede generalizowac.znam przypadki gdzie znajome musz sie praosic o badanie ginekologiczne,badanie krwi czy usg,mi to proponowali sami,za nic nie place.Dzieci tutaj maja darmowe leki,co jest szczytem szczytow gdy rozmawiam z siostra ,,ona wydaje fortune na leki w Polsce.
Ja natomiast jak przyjechalam w poprzedniej ciazy do Polski w odwiedziny i ginek zlecil mi badania..a pozniej szpital..to moj kraj potraktowal mnie jak "obcego" i zwolali za 4 dni pobytu wCentrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi 4 tysiace zlotych....a chodzilo o zwykle badania ...Opieka jak juz napisalam jest swietna w moim szpitalu na Southend ale np . w szpitalu oddalonym o 10 mil znajoma rodzila i miala opieke fatalna.

Agusia, za to ja nadal mam niestety ochotę na słodycze :szok:
w całym swoim życiu nie zjadłam tak dużo jak teraz!!! masakra jakaś.
ile przytyłyście w ciązy? ja w pierwszej 12 a teraz 13 kg. ale jeszcze tydzień mi został...

reklama
Witam ponownie:-)
Jeszcze raz prosze o glosiki na moja siostrzenice:-) rosniemyrazem.pl
Wszystkim dziekuje za oddane glosy:-)

Ja z rozpakowaniem musze jeszcze poczekac , dowiem sie wszystkiego w poniedzialek:-( ech...
Dzis ginek mial wazna operacje do przeprowadzenia i mam sie zglosic po niedzieli.Zobaczymy , moze samo cos sie ruszy:-) caly czas mam taka nadzieje!

Do góry