• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

volcan muszę ci powiedzieć że ja nalatałam się z synem w zeszłym roku najpierw poradnie psychologiczno-pedagogiczne ale oni nie wiele pomogły bo tak na prawde oni nie są upoważnieni do wystawiania takiej diagnozy oni nie są lekarzami,później przyszła kolej na psychiatrę tylko on może wystawić takie zaswiadczenie i rozpocząć leczenie u nas w Szczecinie nie ma psychiatry dzieciecego w żadnej przychodni tylko w szpitalu dla psychicznie chorych gdzie zostawia się dziecko na obserwacji czego bym w życiu nie zrobiła,po długich poszukiwaniach trafilismy do super lekarki prywatnie ona obserwowała go wypisałam tysiące papierów testów i takich róznych stwierdziła że to moze być adhd bo wszystko na to wskazuje ale najpierw trzeba wykluczyć inne choroby przy których dziecko własnie tak się zachowujeczyli:okulista,badanie słuchu w poradni dzieci niedosłyszących i neurolog no i tu dalsza historia otóż neurolodzy uważają że adhd nie istnieje więc szukają dziecikowi w mózgu róznych wad mój miał robiony nawet tomograf ale nic nie znalazła ale zaswiadczenia że nadpobudliwosć nie jest z przyczyn neurologicznych nie wystawiła a bez tego psychiatra nie może mi wystawić zaswiadczenia o tym że mały ma adhd i koło się zamyka.A szkoła haha przejmowała się nim na poczatku specjalne traktowanie i takie tam po paru miesiącach juz im się znudziło a najlepiej by im było jak bys dała dzicko na indywidualne nauczanie.Koszmar ja po prostu już się przyzwyczaiłam że zachowanie ma obnizone ważne że w nauce sobie radzi tylko tyle że sama muszę mu poswięcic dużo czasu bo czasami z lekcji nie wiele pamięta ale ogólnie uchodzi za bardzo mądrego wkońcu z tego wyrosnie a ja mam nadzieje jeszcze dam rade.
Przepraszam wszystkie że tak sie rozpisałam na inny temat niz nasze maluszki w brzuszkach:baffled::baffled::baffled:

reklama
Cześć!!

A my mamy dzisiaj lenia:-) Zjedliśmy pyszny obiadek i od tamtej pory nawet paluszkiem nie ruszam:-D zbieram siły na jutro, w końcu jutro znowu będzie trzeba trochę posprzątać :szok::-)

Hej ,ja dzis zalatana na maksa wiec tylko pare slow skrobne ,jutro mam gosci na cale 15 dni,ale plus to moje zmeczenie notoryczne plus len:zawstydzona/y:..to bedzie ciezko sie z lozka podniesc z rana.Teraz az wstyd sie przyznac ale wstaje z lozka kolo 9ej,nie ma potrzeby wczesniej ,mala przenosze do siebie do sypialni i ogladamy bajeczki -no len na 102:sorry2:.
Tak piszecie o tych wynikach ,ja mam krew wlasnie w czwartek,ciekawe jak to wyjdzie ,ostatnio bylo o.k. ale wyladowalam w szpitalu w 9 tyg.ciazy z zatruciem pokarmowym i schudlam 4kiloski..wiec kazali odczekac ,nabrac sil i cialka ,bo malo mnie oj malo...ale nardobie...pod koniec ciazy bede jak wielki spasiony slonik hehe.
Vinniki pieeeeekne okolice-nie ma to jak sielanka i swieze powietrze,coraz wiecej ludzi rezygnuje z miasta..ja wychowalam sie w samym centrum miasta w Polsce to wiem co to spaliny i czarne parapety codzien:baffled:.Znowu mi wyszedl esej,nie wiem jak ja to robie:-D,gadatliwa po prostu jestem:sorry2:.Milego dzionka

Witam!
Uuuu ale jestem/smy zmeczeni:-(:-(:-(.
Bylam dzis na zakupach,szukam butow na slub ale nigdzie nie moge znalesc:baffled::baffled:,juz mam dosyc jak juz sa to na strasznie wysokich obcasach.
Kupilam sobie 2bluzki i dresy,bo w nich najlepiej mi sie smiga:-)

Wlasnie nie dawno zrobilam ciasto na drozdzach i zaraz bede piekla rogaliki z dzemem,ochota mnie dzis naszla:-)

Dziewczyny ja od dziecka mieszkam na wsi,teraz w IE tez na wsi,i w PL kupilismy rowniez dom na wsi czyli cale zycie blisko lona natury,zdala od zgielku i spalin.

O sprzataniu to nawet mi nie mowcie,wogole nie mam ochoty i checi:-(:-(:-(.

Łoj jak mnie bol glowy dopadl,aciasto na rogaliki jeszcze w zamrazarce.

Halo halo!!!!
A co tu takie pustki????
Ja juz gotowa do spania rogaliki sie udaly,byli znajomi i tez im smakowaly.
Brzuszek mnie boli chyba dlatego ze nic dzis nie odpoczywalam w dzien:-(:-(:-(.

Papapa do jutra grubaski:-):tak::-)

Witam:-)
Jak zawsze przy sobocie czeka mnie dużo pracy trzeba posprzątać to co się nagromadziło przez cały tydzień,ale za oknem słoneczko więc nie tak przygnębiająco.
Miłego dzionka :-)

Hi mamuśki!
Dziewczyny mam pytanko, ja jeszcze nie czuję ruchów dzidzi, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Czy mogły byście napisać jakie to uczucie bo nie chciała bym przegapić?
pozdrawiam i miłego dnia:-)

Nika83 to wcale nie jest powiedziane ze ruchy czuje czuje sie w 15 czy w 16 tygodniu ciazy,moga one pojawic sie dopiero nawet w 20tc.
Nie martw sie tego napewno nie przegapisz:-):-):-).
Podobno jesli to pierwsza ciaza ruchy czuje sie okolo 20tygodnia,ja poczulam w 16t3d,male babelki w brzuszku a potem za jakies 2dni poczulam delikatne ruchy w brzuszku,a dokladnie tydzien temu poczulam tak jak by delikatne pukania w macice.
W poniedzialek wieczorem moj n przystawiajac ucho do brzucha tez to poczul i uslyszal:-):-).
Na poczatku przewaznie czulam dzidzie wieczorkiem jak juz lezalam na lozku i sie trposzke wyciszylam teraz juz w ciagu dnia,ale wieczporem i tak sa intensywniejsze.

Czy ktoras z Was tez tak ma podobnie jak ja?
Zycze udanego popoludnia,cisza tu taka ze chyba wszystkie sprzataja.
A ja zmykam do pracy.

ewelcia86 super to opisałas ja muszę dodać że czasami są dni kiedy nie czuję nic ale podobno tak jest i to jest normalne ale ja zaraz się denerwuje że może cos jest nie tak:baffled::baffled:

reklama
potwierdzam ja tez już czuję ruchy ale nie jest to codziennie i szczególnie wieczorem.
Parę dni rano dostałam takeigo kopa że aż mnie zabolało chyba dzidzi cos nie spasowało.
U mnie oki tylko głowa boli od samego rana chyba będe musiała zaserwować małą czarną .
Zauważyłam że jak nie piję kawy to głowa boli .
Posrzątałam dziś mieszkanko zrobiłam nawet porządek z zabawkami od dziewczynek .
Już wiem że przed narodzeniem dzidzi muszę połowę zabawek komuś oddać szczególnie maskotek bo mają ich za dużo i tak tylko stoją i się kurzą.
Życzę WAM miłej soboty narka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry