maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
volcan muszę ci powiedzieć że ja nalatałam się z synem w zeszłym roku najpierw poradnie psychologiczno-pedagogiczne ale oni nie wiele pomogły bo tak na prawde oni nie są upoważnieni do wystawiania takiej diagnozy oni nie są lekarzami,później przyszła kolej na psychiatrę tylko on może wystawić takie zaswiadczenie i rozpocząć leczenie u nas w Szczecinie nie ma psychiatry dzieciecego w żadnej przychodni tylko w szpitalu dla psychicznie chorych gdzie zostawia się dziecko na obserwacji czego bym w życiu nie zrobiła,po długich poszukiwaniach trafilismy do super lekarki prywatnie ona obserwowała go wypisałam tysiące papierów testów i takich róznych stwierdziła że to moze być adhd bo wszystko na to wskazuje ale najpierw trzeba wykluczyć inne choroby przy których dziecko własnie tak się zachowujeczyli
kulista,badanie słuchu w poradni dzieci niedosłyszących i neurolog no i tu dalsza historia otóż neurolodzy uważają że adhd nie istnieje więc szukają dziecikowi w mózgu róznych wad mój miał robiony nawet tomograf ale nic nie znalazła ale zaswiadczenia że nadpobudliwosć nie jest z przyczyn neurologicznych nie wystawiła a bez tego psychiatra nie może mi wystawić zaswiadczenia o tym że mały ma adhd i koło się zamyka.A szkoła haha przejmowała się nim na poczatku specjalne traktowanie i takie tam po paru miesiącach juz im się znudziło a najlepiej by im było jak bys dała dzicko na indywidualne nauczanie.Koszmar ja po prostu już się przyzwyczaiłam że zachowanie ma obnizone ważne że w nauce sobie radzi tylko tyle że sama muszę mu poswięcic dużo czasu bo czasami z lekcji nie wiele pamięta ale ogólnie uchodzi za bardzo mądrego wkońcu z tego wyrosnie a ja mam nadzieje jeszcze dam rade.
Przepraszam wszystkie że tak sie rozpisałam na inny temat niz nasze maluszki w brzuszkach

Przepraszam wszystkie że tak sie rozpisałam na inny temat niz nasze maluszki w brzuszkach

zbieram siły na jutro, w końcu jutro znowu będzie trzeba trochę posprzątać
:-)
..to bedzie ciezko sie z lozka podniesc z rana.Teraz az wstyd sie przyznac ale wstaje z lozka kolo 9ej,nie ma potrzeby wczesniej ,mala przenosze do siebie do sypialni i ogladamy bajeczki -no len na 102
.
:-)