• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

volcan....ja radze jechac wieczorem do szpitala na ostry dyzur czy na pogotowie zalezy co tam masz(wieczorem musza cie przyjac)....musza i MAJA OBOWIAZEK CIE ZBADAC......ja juz 2 razy bylam i wiem ,ze nie sa chetni.......koniecznie jedz jesli ci nie przechodzi bo po co czekac cala noc...rano pojdziesz potwierdzic prywatnie czy wszystko okej....a jak nie daj Boze ci beda wymyslac...to powiedz,ze w takim razie chcesz na pismie potwierdzenie,ze odmowili ci przyjecia i badania!!!!!!! jestem wsciekla na ta cholerna sluzbe zdrowia......wryyyy:wściekła/y: za co im sie placi......

reklama
No dziewczynki ja po wizycie u mojej midwife. jednym słowem żenada!!!:no:
poznałam moje wyniki krwi z przed 2 miesięcy, wtedy było ok nie było anemii, następnych raczej nie będzie bo krew pobrała mi tylko do sprawdzenia czy dziecko może mieć downa. zmierzyła ciśnienie, posłuchałam serca dzidzi i to wszystko, nawet mnie nie zważyła. a najlepsze jest to że następna wizyta w 28 tyg czyli za ponad dwa miesiące:szok:. Nawet nie ma sensu tam chodzić.
Vulcan jak tam się trzymasz?

Volcan Kochanie, jedź na SOR, muszą Cię przyjąć...Ja zawsze jadę i jeszcze nigdy nie odesłali mnie bez badania. Zawsze robią mi badanie palpacyjne i USG.

A my właśnie wróciliśmy z Cyrku...Normalnie czułam się jak mała dziewczynka:-D

Volcan, normalnie zgroza mnie ogarnela gdy czytalam Twoje opisy zachowan lekarzy. Jest to po prostu skandal. Naprawde, gdyby dalej bylo zle skorzystaj z ostrego dyzuru i zgadzam sie z tym, ze w razie odmowy nalezy zazadac jej na pismie z podaniem powodu! Trzymaj sie, mysle o Tobie!

Ja właśnie wstałam, bo dziś w pracy muszę być wcześniej, ale strasznie od wczoraj boli mnie gardło - takie okropne pieczenie ciągłe - nie tylko przy przełykaniu. Czy można jakieś tabletki do ssania zastosować? Albo coś innego, co pomaga?

Miotlica,mnie na swedzace gardlo bardzo pomogly dropsy Halls z cytryna i eukaliptusem albo miodem,juz nie pamietam ale w zielonym opakowaniu.Doslownie wyssalam 3 dropsy i po bolu.Zapytalam ginki czy moge je brac a ona "watpie zeby pomogly bo to sa cukierki,ale pewnie ze mozna sprobowac".Sprobowalam i pomogly.Faktycznie niby sprzedaja to jako zwykle dropsy (chociaz sa tez w aptekach) ale naprawde wg mnie skuteczne.No i szalwia bys sobie gardlo poplukala moze.Jak nie polkniesz to na pewno nie zaszkodzi to ziolko:-)

Miotlica tantum verde mozemy brac, ja je bralam, najleszy jest orofar ale chyba nie mozna go brac nam...chociaz nie sprawdzalam w ulotce...
sol z woda do plukania gardla, szalwia tez jest dobra, noi sok z cytryny z woda i miodem pij....a na noc czosnek rozgniec schowaj w plasteerek szybki i powoli zjedz ....albo kanape z duza iloscia cebuli....

reklama
Miotlica tantum verde jest ok i bezpieczne w ciąży jest w tabletkach do ssania lub do psikania
Volcan - jak tam, mam nadzieję że ok
Wczoraj byłam u ginki... niestety jeszcze muszę brać luteinę, poprosiłam o USG przez ten upadek i wszystko ok (po wyjściu z przychodni kupiłam wielkie antypoślizgowe papucie różowe:-p żebym znowu nie fiknęła)Oczywiście płci jeszcze nie znam :no:- taką miałam ochotę zrobić zakupki bo jeszcze nic nie kupiłam:wściekła/y:
Następna wizyta koniec października i może wtedy będziemy odchodzić od leków podtrzymujących
Na USG 3D umówiłam się na 7 listopada - to będzie 20-21 tydzień - chciałam iść wcześniej bo się nie mogę doczekać, ale nie wiem bo podobno należy je robić od 20 tyg - wtedy wszystko fajnie widać:confused:
Po wczorajszym maratonie bolą mnie jeszcze nogi, wróciłam wymęczona strasznie, a dziś od rana mam wielki katarowy nos - więc pewnie coś znów załapałam:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry