reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

witam:-)
modroklejka mam już skierowanie na usg tylko chcę poczekać i zrobić przed samym wyjazdem czyli ok 20 tygodnia żeby być spokojną że wszystko jest dobrze następne będę musiała zrobić jak wrócę czyli w 22 tygodniu bo tak chciała moja ginka i chyba własnie w 22 tygodniu zrobię usg 3D poczekam na opinie dziewczyn które mają je mieć czy to nie bedzie za wczesnie i czy dobrze już widać dzidzie :-)

reklama
Cześć Dziewczynki!!!!!

U nas weekend minął jakoś szybko, my wczoraj pojechaliśmy na giełdę, potem zrobiłam obiad, a po obiedzi położyłam się i spałam jak zabita:-) Pod wieczór pojechaliśmy do moich rodziców i tam spędziliśmy resztę dnia...

Kokosanka prawie zjedzona, został już tylko kawałek, jest naprawdę smaczna. Podaję przepis:
KOKOSANKA Z BRZOSKWINIAMI
Składniki: 8 jajek (rozdzielić żółtka od białek), 6 łyżek cukru, kostka margaryny, 2 szklanki mąki, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, puszka brzoskwiń, 30 dkg kokosu, 16 łyżek cukru.

Z żółtek, margaryny, 6 łyżek cukru, proszku do pieczenia i mąki zarobić ciasto. Wyłożyć na blachę do pieczenia. Na ciasto wyłożyć brzoskwinie pokrojone w cząsteczki, Ubić białka z 16 łyżkami cukru, dodać kokos, wymieszać. Tą masę wyłożyć na brzoskwinie. Piec w temperaturze 180 st C ok 50 min.

czesc dziewczynki,ja tak z rana bo i tak spac nie moge przez...rozwolnienie:baffled:
Czesto na tym czy innych forach czytam o zaparciach w ciazy,ja mam wrecz odwrotnie,a juz jak sie najem owocow to pol dnia z tylkiem na kiblu.A ze teraz tyle pysznych jesiennych owocow i obzeralam sie sliwkami a obecnie gruszkami,jablkami i winogronami to przeczyszczenie wlasnie mnie dopadlo.Extra.
Miroslava,kokosanka z przepisu wydaje sie byc pyszna,tez lubie piec ciasta wiec w weekend wyprobuje.

Nika - ja ból brzucha mam zazwyczaj po prawej stronie - lekarka kazała brać nospa kiedy jest silniejszy ból i nic nie zauważyła złego - ja się "śmieję" z tej prawej strony, bo jak spadałam ze schodów to oczywiście na prawym pośladku więc może mam jakąś kość odbitą, ale często jest tak, że szczególnie w jesiennym bardzo opiętym płaszczyku mój brzusio wygląda jak jajko przechylone i bardziej wypchane z"gmera" najczęściej wieczorem, albo jak się położę po sprzątaniu ok południa:tak:
przeczytałam sposób na "poczucie ruchów" - należy zjeść coś słodkiego i po 20 min położyć się na lewym boku. Jakoś jeszcze nie testowałam ....:rofl2:
u nas imiona były wybrane, obecnie trwają spory:
dziewczynka - Maja była na 100%, ale podobno teraz jest bardzo popularne więc nie jestem pewna... więc może Lena, Nina, Gabrysia, Adrianna
chłopiec - był Mikołaj na 100%, ale pewnie dlatego że mąż już nie jest nastawiony na dziewczynkę zaczyna wymyślać więc może Witek itd :sorry2:
My na USG 3D/4D idziemy za 4 dni i 21h - to będzie 19 tydzień - wcześniej miałam termin w 21 tygodniu, ale jestem niecierpliwiec, więc kiedy wyczytałam że wykonuje się je między 18 a 22 tyg to zmieniłam termin - w końcu zakupy czas zacząć:rofl2:;-);-)bo jeszcze nie mam nic - totalnie!!!!!

czy któraś słyszała coś aby nie było widać płci na USG 3D, 4D?

a teraz ja się przywitam :)
Obecnie 17 tydzien i 2 dni :-) Na razie nie wiemy nic o płci dziecka, bo usg w 13 tygodniu było i lekarz wtedy nie chcial jeszcze mówic, obiecal ze powie w 22, o ile dzidzia się nie schowa ;-) wiec czekamy na termin badania, aby poznac płeć i zobaczyć czy wszystko ok z dzidzia:-)
Jak na razie brak jeszcze ruchów dzidziusia ale to chyba za wcześnie jeszcze jakoś.. już nie możemy sie z męzem doczekac!!:-D

Jak czytam że wy już jakies ubranka zakupujecie to aż mnie szok bierze że ja nic o takich rzeczach jeszcze nie myślałam:szok:
Poznamy płec to coś sie porozglądamy...

Modlę sie tylko aby było wszystko dobrze z maleństwem..... Bo trzeba wierzyc prawda?? :)

:-)hahaha,kaczuszka,az sie rozesmialam z twojego pytania odnosnie braku widocznosci plci na USG 3D/4D bo mnie tez to nurtuje!Ja ide w czwartek na 17.30 i jestem absolutnie nastawiona na poznanie płci maluszka!I Im bardziej jestemy nastawieni ze wolimy dziewczynke,tym bardziej czule rozmyslam ze to pewnie chlopczyk:tak:
Co do imion wersje juz mamy chyba ustalone - Mateuszek albo Milenka:happy:
Bralismy pod uwage zdrobnienia,mozliwosc tworzenia ksywek itp Mateo,Mati,Mat bardzo nam sie podobaja a mozliwosc nazywania naszej ewentualnej corci wersjami typu Mili,Milka (jak czekoladka mmm),Milutek,Lenka albo jak bedzie niegrzeczna Mała Mi, dostarczylo nam wiele smiechu:-D
Nika,daj znac jak u lekarza

Sara więc widzę, że nie tylko po prostu nie mogę się doczekać informacji o płci i wymyślam dziwne pytania!!!:rofl2:
ale jak się dzidzia będzie chować to będę tam siedzieć nawet i 3 h aby zobaczyć - ale w 3D/4D to już chyba nawet najbardziej wstydliwe cię nie schowa
pamiętam że synka robiliśmy dopiero w 28 tygodniu - i tak się rozłożył, że wszystkie "klejnotki" pokazywał jakby się chwalił haha:tak::-)

kaczuszka powiem ci ze roznie to bywa z usg 3d-4d...moi znajomi byli 2 razy- w 20 tyg i w 26 tyg i sie nie dowiedzieli płci tak sie malutka ułozyła...dowiedzieli sie w 36 tyg na ostatnim usg przed porodem...heca była wielka...

ja na 3d byłam zapisana na cienista, ale odwołałam...sama nie wiem kiedy isc...poczekam na twoje relacje z lux medy i jesli tam bedzie ok to pewnie tam pojde, a ze nie czeka sie długo to sie pozniej zapisze...

Usg 3D nie daje żadnej gwarancji że pozna się płeć jeżeli dzidzia się dobrze ustawi to i na zwykłym widać tyle że jak dla nas mnie wyraźnie, ale dobry lekarz na pewno zobaczy.Ja maże o tym żeby zobaczyć buźkę na 3D:-)

reklama
Do góry