reklama

Marzec 2009

to zależy czy pierwszy poród był porodem zagrozonym i z tej przyczyny był przedwczesny czy tez nie

U mnie byl przedwczesny poniewaz maly owinał sie w pepowine gdyby nie to pewnie urodzilby sie o czasie
Druga mmoja ciaza jest ok i nie ma to roznicy ze w pierwszej byl wczesniej to i w drugiej tak bedzie jesli jest wszystko dobrze to wczesnego porodu nie powinno byc chodz zawsze lekarze biora pod uwage ze pierwsza ciaza wczesna i powinni!!! druga dobrze obserwowac i badac!!!

reklama
witam:-)
ja już gotowa do wyjazdu,o 14 mam busa na lotnisko a wieczorkiem już będę z mężem:-) ja synka mam wczesniaka ale nic ginka nie mówiła że mam sie szykować na wczesniejszy poród myslę że jak będzie wszystko ok to mogę spokojnie donosić i taką mam nadzieje :tak:

Maniulka, wszystkiego dobrego! Udanej podróży, wspaniałym chwil z mężem i samych niezapomnianych wrażeń :-):tak::tak:
Miotlica - ja we wcześniejszych ciążach byłam badana ginekologicznie co miesiąc, usg miałam 3 razy w każdej ciąży (to były inne czasy, mało który gin miał usg w swoim gabinecie, jezdzilo sie gdzies dodatkowo). Od czasu gdy okazało się, że mam nisko łożysko, w ogóle nie mogę być badana ginekologicznie (za duże "rozwieranie"), więc mam usg dopochwowe (sprawdzanie stanu szyjki) i brzuszne.
Nika 81 - skurcze są wynikiem braku magnezu i potasu. Więc skoro występują, to znaczy że jest niedobór i należy brać dodatkowy preparat, zwykle lekarze wypisują aspargin. Kawa i herbata (kofeina) wypłukują magnez, w dużych ilościach zawiera go natomiast czekolada.
Magmil - każda ciąża inna, zależy co było powodem - jeżeli np. masz tendencję do nadczynności skurczowej i skracania sie szyjki, to może się to powtórzyć. Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam w 42 tygodniu, a drugie - w 36.

U nas piękna pogoda. Mąż i dzieci pojechali na groby, a ja palę świeczki w domu - za moich bliskich i osobno za naszego aniołka. Miał się urodzić w pażdzierniku. Refleksje, wspomnienia....
Wczoraj trochę wstałam, nawet upiekłam tort dla Krzysia, bo przyjechała rodzina. Bardzo jestem osłabiona leżeniem:-(

dieki za rady niedługo mam wizytę to powiem lekarzowi o tym. I musze wybrac jednego lekarza w sumie to powinnam nie miec wątpliwosci wszystko jest ok i powinnam wybrac najbliżej siebie teraz chodze do 2 w sumie :( a tak się nie da bo kazdy chce badania i ciągle nie dam rady biegac. Po za tym musze przeciez pamiętac o tym, że pod koniec ciązy chodzi się częsciej i kazdy chce badania szkoda ze w innych terminach

Eh dziewczyny, mało rozmowne dziś jesteście :-D:-D, ja cały dzień przy kompie, bo nad referatem się męczyłam, chciałam sobie w między czasie popisać, a tu nudy :-D

nostalgia jakaś mnie łapie, i to nie z powodu święta zmarłych,
w marcu urodzi się dziecko, wszystkim komu o tym mówimy musimy tłumaczyć czemu się nie pobieramy, że nawet cywilny nie, no i że nawet nie planujemy w przeciągu roku, to wszystko jest takie męczące .... i niby okey, że jestem w ciąży, niby moja mama się cieszy, ale jak przychodzi co do czego to ciągle powtarza, że temu jeszcze nie mówić, temu też nie ..... tak jakby jej wstyd było, że jej córka będzie miała nieślubne dziecko ... :-(:-(:-(:-(

magda19lenka rozumiem Cię doskonale... Ja nawet mojej babci nie powiedziałam o ciązy. Mieszka niedaleko od nas ale nie widujemy sie za często. I ona nie ma pojęcia o mojej ciązy. Widziała mnie 1 ale wiecie 5 miesiac poczatki 5 to ona nie zauwazy nikt nie zauwaza a ja sie czuje dziwnie bo moja mama tez nikomu nie mowi.Troche się dziwnie z tym czuje:( czasami jak by to było cos strasznego :(( a tak nie jest;-( Ja osobiście tez Nie cche gadania ze za szybko mam dziecko, że co ze ślubem itp. ale nie uwazam że milczenie to dobry pomysł Znajoma mnie ciągle pyta o to a mnie wnerwia to bo my nie palmujemy slubu teraz. To chyba nie przestępsto w dzisiejszych czasach nie powinno nikogo dziwić. Zaręczamy sie w grudniu pewnie w sylw. :)a ślub to jeszcze daleko. Najpierw dziecko

Ciekawe jak tam nasza Julia :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie ma co sie stresowac my tez nie mamy jeszcze ślubu plany sa na grudzien lub styczen ale nie przywiazujemy do tego wagi Bedzie to spontaniczne i wylacznie nasza decyzja
Co do powiadomywania o ciazy to powiem wam szczerze ze miejszosc naszej rodzinki wie reszta sie dowie w swoim czasie przy okazji lub jak dzidzi asie urodzi ja podchodze do tego na luzie i nigdy przenigdy nie licze sie z opinia innych przeciez jestesmy dorosłe i same potrafimy podejmowac decyzje i kierowac swoim zyciem a co do nieslubnych dziecie hmmm wiadomo ze ludzie starej daty uwazaja to za cos zlego nie moralnego lecz dla nas na czasie to normalka
Wiec nie ma co sie martwic i przejmowac wazne jest ze wam jest tak dobrze i nie nalezy robic tak zeby innym bylo dobrze tylko WAM!!!!!

witajcie!

ja spedzam leniwy dzien na kanapie-obiad na dzis zrbiłam wczoraj wiec nawet nad tym sie dzis nie wysilałam...

nudzi mi sie strasznie, w tv nic nie ma....filmy z dvd wszystkie widziałam, wiec usycham za nowsciami-na szczescie jutro jade na zakupy to kupie sobie jakies filmy, a w sobote jedziemy na nowego bonda

poza tym przejrzałąm ciuszki dzidzowe-całkiem sporo sie tego uzbierało-bratowa moiw ze to jeszcze nie wszystko co od nich dostałąm, kuzynki tez ze na biezaco beda podsyłac....jak tak dalej bedzie to nic nie bede musiała kupic, ubranka po 3 chłopaczkach obskocza mojego:)

jutro jade do jakiegos centrum handlowego z niadzieja ze mezowi spodnie kupie-nie wiem jak to zrobił, ale nie ma zadnych porzadnych dznsów...musze mu ze 2-3 pary od razu kupic bo naprawde biednie wyglada

uciekam obejrzec koncówke kubicowego wyscigu

miłego wieczora moje drogie panie!

reklama
Modroklejka a to Ty jesteś taka fanka Kubicy? :-D
Mi dziś Tomaszek próbował poprawić trochę humor słodyczami. Kilogram żelek to jest coś ..... :-)
Ale siłą rzeczy nadal mi smętnie ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry