reklama

Marzec 2009

Magda19lenka gratuluje polowy ciazy:-) ja tez dzis swietuje,moze mniej okragla rocznice ale zaczynam 23 tc (= 6 m-c?):tak:
Wlasnie z tymi forami to jest tak ze to straszne zjadacze czasu.Pisalam juz ze maz (kabelek kochany) w spisku z rodzicami regularnie mnie ochrzaniaja ze za duzo czasu spedzam przed kompem-jakies 2-3 h dziennie.Nie mam co robic z czasem,bo nie mam dziecka jeszcze,zwierzatko jedno ale samo sie chowa,ksiazek i tak polykam 2 na tydzien,pisemka kolorowe juz mi uszami wychodza,TV tez.No wiec jak nie nasza-klasa to allegro,jak nie allegro to fora itp:-) Na forum e-mama tez sa marcoweczki,ale najlepszy jest rozbudowany podzial regionalny.W ciazgu 2 tygodni znalazlam "kolezanki" do szkoly rodzenia,z mojej dzielnicy na spacerki oraz majace rodzic w lutym w tym szpitalu co ja- to bardzo fajna sprawa!A ja jestem taka ze zawsze staram sie z kims zagadac,czy to wsrod sasiadow,czy w poczekalni u lekarza czy wlasnie gadac,gadac i gadac na forach-ja sie musze wygadac i juz!No przeciez nie bede ciagle meza paplanina zameczac bo i tak juz duzo znosi:-D

reklama
zawsze podziwiam dziewczyny ,ktore potrafia na klku forach sie udzielać....ja to chyba zbyt osobiscie do tego podchodze i nie umiem tak o sobie mowic w wielu miejscach....zawsze zreszta tak bylo...mialam male grono znajomych na wlasne rzyczenie....
dzis mam wizyte i usg połowkowe....mam nadzieje,ze maz zdazy wrocic z pracy....troszke sie martwie bo wprawdzie w piatek zaczelam czuc jakies ruchy..takie slabe i rzadkie dośc....a dzis nic jeszcze....porzebuje pozadnych kopniakow zebym czula ze wszystko okej....
powiedzcie dziewczyny...rozgladacie sie juz za prezentami swiatecznymi?...ja jestem przerazona ile musze ich kupic...i jeszcze nie wiem za co....
a pochwale sie eszcze ,ze w sobote jedziemy do mamusi do krakowa a pozniej w gory do babci...moze uda nam sie na cały tydzień,,..ciesze sie ...bo czuje sie tu strasznie samotna...

a JA wczoraj na Allegro kupilam sobie spodenki ciążowe:). kase juz im wpłacilam troche się wnerwilam bo trafilam nie do tego oddziału pko co powinnam i cheli prowizje 25zł :szok: ale nie wpłacilam tam bo przesada kurcze z taka kwota jaka by mnie wyniosła. czekam zeby mi odpisali poniewaz nie mają wysyłąc na podany adres przez allegro tylko moj. Kupowałam od mojego J z konta bo sama nie mam i troche mnie irytuje to czekanie zeby nie wysłali tam ale mam nadzije ze czytają poczte. czekam na nie po juz nie mam w czym chodzić :szok: A tak po za tym to siedze sobie i się nudze pogoda u mnie brzydka szaro buro zimno.

sara...podziwiam ze dajesz rade na 3 forach-ja ledwo nadazam czytac BB...fakt ze podczytuje inne watki, ale i tak jak dla mnie to nadmiar informacji....

kaczuszka-ciezko sie przestawic na synka-ciesze sie ale mimo wszystko gdzies w głebi jestem zawiedziona...pociesza mnie fakt ze kiedys mamy nie znały płci i do samego porodu miały niespodzianke...wiec moze i u mnie sie to jeszcze zmieni...
narazie ciesze oczki małymi ciuszkami od kuzynek i bratówki i przyzyczajam sie do mysli o chłopaczku....

jesli chodzi o prezenty swiateczne to kiepsko to widze zwłąszcza ze z forsa srednio stoimy....w zeszłym roku urzadzilismy swieta dla całej rodziny u nas w domku-łacznie było 19 osób-obie mamy przygotowały jedzonko, my tylko zapewnialismy lokal i nakrycia...z prezentami umowilismy sie ze kupujemy tak jak zwykle czyli nie kazdy kazdemy, ale tak jak to normalnie w rodzinach było....dodatkowo tylko moi rodzice kupili cos dla teciów a tesciwie dla moich rodziów...i było fajnie....w tym roku tez ma tak byc....ale i tak to nic nie zmienia bo my i tak wsztstkim musimy kupic....

postanowilismy w tym roku ze prezenty beda filmowe-sporo filmów z klasykki kina mozna teraz tanio kupic, a dobrze wiemy z czego sie bliscy uciesza....moj tata dostanie od nas westerny na dvd-takie wspomnienie młodosci, moja mama dostanie tez filmy na dvd-love story i absolwenta- bo uwielbia te filmy, tesciowa dostanie dwie czesci zakonnicy w przebraniu, a tesc - filmy o wyprawach na ryby-to jego hobby na które nie ma czasu za bardzo, brat meza i jego zona dostana hellboya obie czesci, moja siostra mama mie-chyba ze nie wyjdzie do swiat na dvd to dostanie muzyke z filmu, jedna ciotka dotatnie miód pitny w takiej slicznej kamionkowej butelce, druga ciotka z mezem-bilety do kina trójwymiarowego-jeszcze nie byli a wiem ze chca isc ale sie nie moga wybrac....moja babcia dostanie kominek do aromaterapii i rozne olejki zapachowe....nie mamy jeszcze pomysłu na prezent dla kuzyna meza i jego zony, i dla dzieci-pawełka który bedzie miał 4 mc i antosi która ma prawie 4 latka...

to wstepne pomysły-wiekszosc zamówie na merlinie...ale pewnie cos po drodze dokupie....lub zrobie sama...w zeszłym roku nagrałam dla wszystkich płytke z piosenkami swiatecznmi...w tym roku myslałam zeby samemu poozdabiac swieczki....ale to sie jeszcze okaze na co mnie ochota najdzie

ufff....rozpisałąm sie...ale ja tak zawsze jak tylko wchodzi temat swiat-uwielbiam swieta i jestem wrecz uzalezniona od choinki-u nas stoi od ok 20 grudnia prawie miesiac!!! oczywiscie zywa i pachnąca....

aaa i jeszcze jedno-w gnieznie-10 km ode mnie sa 4 fabryki bombek!!! dla mnie raj! nie mówiac o tym ze za 3 zł mozna zamówic dla kazdego bombke z imieniem!

wow:-) mordoklejko...jestes niesamowita...widze,ze masz juz wszystko doskonale zorganizowane i przemyślane....jestem pod wrazeniem....ja poki co mam obkupione 4 osoby ...zostalo mi jeszcze ok 5 doroslych(lub wiecej) 3 dzieci i 1 podlotek....:)
nie mam niestety pomysłow...najgorzej z dorosłymi....alez mi narobilas klimatu ta choinka....my tez zawsze kupujemy zywa....choc niestety swieta sa chyba najpiekniejsze wtedy kiedy sie jest dzieckiem....zupelnie innaczej sie na nie patrz ...ja pamietam je jako czysta magie....dlatego tak dbam o to by i Kubus mial takie wspomnienia.....ale ...mam wrazenie,ze czasy juz nie te.....ludzie nie sa juz tak rodzinni....my w tym roku spedzamy swieta w gorach.......oj juz sie nie moge doczekac....
Nika ..spodenki bardzo fajne.....a ja przytargalam z piwnicy swoje ciuchy sprzed 1 ciazy i mam tym samym 2 pary spodni ...wprawdzie nie ciazowych...ale wciaz bardzo luznych w pasie ...wiec ...moge je spokojnie nosic....
a teraz moze z pozoru dziwne pytanie...planujecie juz wakacje 2009?...wlasnie lada dzien pojawia sie oferty first minut......chcemy cos wykupic na wrzesien przyszlego roku....bo ceny beda zapewne bardzo promocyjne.....wplacimy zaliczke ....a pozniej 10 miesiecy oszczedzania.....zeby uzbierac reszte:)

Madzia, tak się rozpisałaś o świętach, ze ja chcę juz śpiewać kolędy:-D Jejku, ja też uwielbiam święta:-) W tym roku Wigilię spędzamy u moich rodziców, pierwszy dzień świąt u teściów, a drugi u babci:-) więc w domciu nie będę miała za dużo do roboty:-) A co do prezentów to my też musimy kupić ich sporo, a ja jeszcze nie mam zielonego pojęcia co komu:szok: a znając życie wszystko będzie na mojej głowie, ale co tam, damy radę:tak::-D Co do choinki, to u nas też stoi dobry miesiąc, a nawet dłużej, rozbieramy ją dopiero po Kolędzie:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry