reklama

Marzec 2009

hej dziewczyny.....widze, ze moj synek najmniejszy poki co:) pewnie przez ta moja anemie....ale pocieszam sie ze Kubciu tez nie za wielki sie urodzil a pozniej na 97 centylu z waga sie uplasował:)....musze powiedziec ,ze zadowolona jestem i spokojna bo po tym czego sie naczytałam o fenoterolu ,balam sie jak zarwaguje moj organizm.....jedyne skutki uboczne to drzenie rak ....serce w normie...trche otępiała jestem....ale to moze bardziej przez pogode.....najwazniejsze,ze nic mi sie juz nie napina i nie twardnieje......ide lezec jak lekarz przykazał....i nie pisac mi tu za wiele bo pozniej mam problemy z nadrabianiem:-D........

reklama
i taka ciekawostka.... rozmawiałam wczoraj z ortodontom.... bo dużo się naczytałam o smoczkach dla dzieci.. że się nie powinno używać.. no wiec ja nie wiedziałam może innni wiedzieli smoczki dla maluchów do 6 miesiąca życia można stosowac....

laila...generalnie masz racje...6 mc to taki najlepszy czas na odstawienie smoczka, ale....jesli dziecko nie ma zabków mozna ten okres nieco przedłuzyc, a jesli ma wczesniej nieco skrócic....najwazniejsze zeby smoczek był dobrze dobrany- z tego co gdzies słyszałam powinien byc jak najmniejszy...dlatego teraz na rynku pojawiły sie smoczki w rozmiarze 0-2 zamiast 0-3 i 2-4 zamiast 3-6....np tommee tippee takie ma...kształt tez sie liczy...okrągłe typu wysienki i anatomiczne sa podobno zdrowsze...ale wiadomo ze kazde dziecko jest inne...
sama osobiscie znam dwu i pol latka który nadal pije z butelki i nosi pieluszke...

Cześc wszystkim mamusiom! Wczoraj bylam u ginka, wszystko ze mna i Dzidzią jest super, jak powiedzial wrecz idealnie. Oby tak dalej. :tak:
Na usg powiedzial nam ze widzi dziewczynke, to jak zerknełam bedzie u nas 6 marcowa królewna . Tak sie ciesze, mialam nawet takie przeczucie, bo mam juz trzy sliczne sukieneczki, wprost nie moglam sie oprzec jak je zobaczylam na wystawie sklepowej, oczywiscie jeszcze zanim sie dowiedzialam płci.
Ok uciekam do pracy, troche dzisiaj sobie poleniuchowalam od rana.
Pozdrowionka. Trzymajcie sie cieplo.:-D:-)

laila...generalnie masz racje...6 mc to taki najlepszy czas na odstawienie smoczka, ale....jesli dziecko nie ma zabków mozna ten okres nieco przedłuzyc, a jesli ma wczesniej nieco skrócic....najwazniejsze zeby smoczek był dobrze dobrany- z tego co gdzies słyszałam powinien byc jak najmniejszy...dlatego teraz na rynku pojawiły sie smoczki w rozmiarze 0-2 zamiast 0-3 i 2-4 zamiast 3-6....np tommee tippee takie ma...kształt tez sie liczy...okrągłe typu wysienki i anatomiczne sa podobno zdrowsze...ale wiadomo ze kazde dziecko jest inne...
sama osobiscie znam dwu i pol latka który nadal pije z butelki i nosi pieluszke...

tak tylko właśnie takie przedłużanie coś blokuje w ząbkach i źle się rozwijają już te które maja wyjść.....

EH, jeszcze nie urodziły a już o smoczkach i ząbkach dyskutują ;-);-);-)
Ale fakt faktem, to ważna kwestia :-) Mojej siostrze udało się wychować syna bez smoczka, i tak sobie myślę, że skoro jej się udało to i może mi się uda. :-)
Tesi gratuluję córki :-)

Biedna Mirka, mam nadzieję, że szybciutko wszystko się unormuje. Też uważam, że dobrze, że jest w szpitalu, zawsze to fachowa opieka na miejscu. Modroklejko, jak masz kontakt, to pozdrów ją serdecznie. Też uważam, że możnaby się na zamkniętym wymienić danymi - albo przesłać je sobie na priva.
Mamusia - gratulacje :-D:-D:-D:-D Mi akurat zasada do trzech razy sztuka się nie sprawdziła - trzeci syn - czwarty raz próbować nie będę, szczególnie po tej trudnej ciązy. Widocznie tak nam pisane.;-)
Tanu, leż przykładnie! Ja mam laptop przy łóżku i na leżąco klika.
Tesi, gratuluję córki!:-D:-D:-D:-D
Laila, z własnego doświadczenia tyle wiem o smoczkach, że i od dziecka zależy. Ja chciałam Michała chować bez smoczka, ale po czasie okazało się, że to jedyne co go wycisza w nocy (źle spał, bardzo często się budził i pojękiwał). A z kolei Krzyś nie tolerował smoczka, gdy próbowałam mu dać pluł smoczkiem i płakał. I sam wybrał sobie chowanie się bez smoczka. Paradoks - smoczkowy Michaś, do dziś nie ma ani jednej dziurki, zęby śliczne i zgryz też. A Krzyś od mleczaków począwszy ma słabe ząbki i skłonność do próchnicy. A więc nie ma reguły!!! I liczą się też inne czynniki - geny zapewne.

Jest u mnie pani do pomocy, bardzo się cieszę, w godzinę starła kurze, umyła podłogi, powiesiła pranie, zmieniła pościel dzieciom, teraz prasuje zaległe prania - jestem bardzo zadowolona, będę korzystać raz w tygodniu.
Pozdrawiam!

hej witam:) z rana tzn południa prawie. U mnie znowu szaro buro paskudnie za oknem do tego deszcz. Brrr. A ja nadal czekam na paczke albo odp od sprzedajacego i zaczynam się irytowac. Czy ktos mi moze powiedziec jak to wygląda? ile czasu sie czeka na przesyłke? i czy powinni mnie poinformować o wysłaniu czy tego nie robią? boszzz zwariuje

Witam:-)
co do smoczków to mój syn chodził z dydy prawie rok zgryz jest ok bo to o to chodzi przede wszystkim,co do kształtów i wielkości to wam powiem ze mój synek był maleńki, buźka tez maleńka,a smok olbrzym bo tych małych nie mógł utrzymać w buzi ciagle mu wypadał i był płacz wiec reguła dziecko wie czego mu potrzeba :tak:
tesi gratuluje córci:-D:-D:-D
Nika81 a kiedy zamówiłaś towar i kiedy i gdzie wpłacałaś pieniądze ???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry