reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

To do 28 tygodnia masz jeszcze półtora miesiąca, no i myśl pozytywnie, że ta ciąża będzie "lepsza" niż poprzednia, i wszystko będzie dobrze. :tak:

reklama
Witajcie ja też od rana porządki.
Podłogi umyte dywany poodkurzane, babka upieczona pranie się pierze.;-)Łazienka z toaletą lśni. Dziś mam gości którzy pierwszy raz będa w naszym mieszkanku / a po dzieciach jest co sprzątać.:tak::tak::tak:
Teraz chwile na poczytanie co nowego na baby boomie i lecę robić placki ziemniaczane na obiadek.
Zajadam się ptasim mleczkiem upsssssssssssss zostały 5 sztuk z całej paczki od wczoraj dobrze że mąż wczoraj skosztował i oznajmił muszę teraz bo jutro już może nie być i chyba miał rację.
:rofl2::rofl2::rofl2:
Pozdrawiam miłego dnia :-)

Witajcie kochane,
Piję słabiutką kawkę, słoneczko za oknem grzeje. Przyjemnie jest.
Kaczuszka, ja też mam takie obawy, że mogę wrócić do szpitala i dlatego staram się mieć wszystko zorganizowane i na bieżąco, aby panowie sobie dali radę jakby co.
Na razie nie mogę być zbyt aktywna więc przeżywam katusze jak bardzo zaniedbał się dom w czasie mojego leżenia - nic w szafkach nie stoi na swoim miejscu, lodówki zapuszczone, w szafkach z ubraniami chłopców bałagan... Wiadomo, chłopy to chłopy. Z wierzchu ogarną i tyle. Pani od sprzątania chora, więc powolutku, z przerwami próbuję ogarnąć ten chaos.
Nika, nie boję się, że dziecko będzie duże, tylko że ja taka roztyta i bez kondycji nie będę mieć siły przeć. :-(Mój pierwszy syn ważył 4000, drugi (wcześniak, poród w 36 tc) 3550, ale mój eks był bardzo wysokim mężczyzną, a słyszałam, że rozmiary tatusia mają największy wpływ na wielkość dziecka. Mój obecny mąż jest raczej niski, jego synowie z pierwszego małżeństwa waźyli coś 3200-3300 więc mam nadzieję, że i nasze dzieciątko takie będzie.

Mamusia, pozazdrościć, właśnie taki stan domu chciałabym mieć :tak::tak::tak: A ja wciąż nie wiem na ile sobie pozwolić, najbardziej martwią mnie podłogi, ale chyba ostrożnie mopem je pościeram. Miłego dnia:-)

Witam:-) w Norwegi pogoda okropna takich wiatrów jak tu dzisiaj są to ja jeszcze nie widziałam do tego deszcz i prawie ciemno za oknem,szkoda bo liczyłam na jakiś spacerek mąż w domu no i ostatni dzień ale nic posiedzimy w domu najważniejsze że razem.
Laila06 na pewno było super bo razem i nie ważne czy na kartonach czy nie:-)

nie wiem czy faktycznie ma az tak wielkie znaczenie wzrost tatus mojej dzidzi nie jest az tak wysoki raczej przecietny jak chodzi o wzrost Moj szwagier rowniez taki byl a jak pisałam moja siostra urodziła duze dzieci wiec tak za bardzo bym nie patrzyła na to

nie wiem czy pisałam niedawno urodziła moja koleżanka ona chudzinka nawet w ciąży miała tylko brzuszek jakby ktoś jej go dokleił,malutka może ok 160cm:tak: a dzidzia 63 cm długa i waga ponad 4 kg tyle że tatuś ma z 180-190 tak ok bo nie wiem dokładnie wiec troszkę może i to ma znaczenie;-)

Nika, żle wyraziłam, nawet nie o wzrost tatusia tu chodzi tylko o wielkość noworodków w linii męskiej - czyli np. liczy się jak duży był Twój mąż przy urodzeniu, jego rodzeństwo, jego ojciec, itp. To idzie w męskiej linii. Tak nas uczono na studiach na embriologii.

reklama
Vinniki a to ja nie mam pojęcia ile On wazył wtedy :-) w jego rodzinie jak i w mojej więcej kobiet :-) zobaczymy co się kryje wewnątrz mnie:) moze się tego dowiem od Jego mamy. natomiast był chorowitkiem :( tzn był do 8 r.z na diecie bezglut.I choruje obecnie na astmę:((

Laila06 racja b szybko ani się obejrzymy a będzie po wszystkim

Do góry