reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

witajcie w południe
dziś mój humorek super... choć nie powinien bo mężuś wyjechał na 2 dni, ja chora i muszę sama zaprowadzać i przyprowadzać małego do przedszkola, wczoraj zakończyłam wspaniały kurs taki trochę pedagogiczno-psychologiczny :( no i dostałam wiadomość że na studia podyplomowe nie będzie dofinansowania, więc pewnie nie pójdę, bo jak na wychowawczym to skąd tyle kasy:baffled: .....ale humor mam dziś super
ja przytyłam w ciąży 6 kilo, ale od pół roku przed ciążą brałam hormony więc teraz łącznie ok 16 kg więcej :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok:
obwód 104 no i niestety jeszcze nie kupiłam kurtki, w sklepach oszaleli... bo już nowego towaru zimowego nie będzie bo to po sezonie:confused::confused:, a jak widzą brzuchol to kręcą głową że takiego rozmiaru brak
zrobiłam listę rzeczy które chciałam uporządkować i planowałam już od początku ciąży no i się zabrałam, nawet nieźle mi idzie:tak::tak: więc uciekam dalej do pracy
co do zdrówka to antybiotyku nie biorę, poczekam 2 dni i może będzie lepiej po "babcinych" sposobach i ziołowych bezpiecznych lekach

reklama
:zawstydzona/y::happy:Dzieki za wieści i wytłumaczenie sprawy.
Co do wiadomości - to już jak będe pewna to skrobne coś !!!
Dzis ide do gin i zobaczymy czy chłopak będzie!!!
pozdrawiam

A co do cukrzycy.
To ja też mam obawy-moja mama dostała cukrzyce jak mne rodziła i niebyła to cukrzyca ciążowa bo ma ją do dzis
Dlatego boję się ze mnie tez to ceka - choc narazie oki jest !!!

Moniś, ale z tego co się orientuję, to jeśli kobieta nabawi się w ciąży cukrzycy (właśnie tej tzw. ciążowej) to ta cukrzycy już później zostaje ....

Ja się jeszcze w kutrki mieszcze co prawda kupowane we wrześniu jak J moj byl jeszcze ale wtedy to sladu nie było widac ze w ciazy jestem. Mam nadzieje ze jakos dotrwam bo morze być problem z kupnem a przeciez wychodzić z domu trzeba. Mnie od wczoraj wk... net. Miałam b dziwną sytuacje wczoraj z gg. Nie wiem czy to wina mojego netu czy co ale strony mi chodzily. Siedziała, pisałam z J i nagle cisza. Pisalam co jakis czas ale On nie odp. po 2 godz okazało sie ze On pisał cały czas do mnie czekal tak jak i ja ale do mnie nic nie dochodziło dopiero dzis rano to co pisał wtedy doszło wiecie co czasami idzie oszalec z tym wynalazkiem

z cukrzyca jest tak , ze jesli masz ciazowa to po ciazy nie bedzie jej, ale jesli zostanie wykryta cukrzyca w czasie ciazy czyli mialas ja juz wczesniej nie wiedzac o tym, wtedy juz nie zniknie po ciazy... u mnie tata ma nabyta przez swoja otylosc dziadek mial podobnie ja zawsze sie balam ze tez mnie to doktnie...dlatego warto dbac o to co sie je wprzypadku tej nabytej...

mi nigdy nie kazali siedziec po wypiciu glukozy...nawet moja kolezanka ktora jest pielegniarka nie siedziala poszla do domu i tyle..potem przyszla na kolejne kucie...

Ja się jeszcze w kutrki mieszcze co prawda kupowane we wrześniu jak J moj byl jeszcze ale wtedy to sladu nie było widac ze w ciazy jestem. Mam nadzieje ze jakos dotrwam bo morze być problem z kupnem a przeciez wychodzić z domu trzeba. Mnie od wczoraj wk... net. Miałam b dziwną sytuacje wczoraj z gg. Nie wiem czy to wina mojego netu czy co ale strony mi chodzily. Siedziała, pisałam z J i nagle cisza. Pisalam co jakis czas ale On nie odp. po 2 godz okazało sie ze On pisał cały czas do mnie czekal tak jak i ja ale do mnie nic nie dochodziło dopiero dzis rano to co pisał wtedy doszło wiecie co czasami idzie oszalec z tym wynalazkiem

ja mialam wczoraj podobnie z gg

słychajcie kupiłam sobie herbate roibos napisane jest, że ziołowa z miodem i wanilia ale jeszcze jej pilam bo nie mam pijęcia czy wolno. Wiem że nie wszystkie zioła mozna pić w ciaży i jak słowo daje chyba popadam w paranoje juz bo boje się pić niektore rzeczy i jeść czasami :(( to ju zmam 2 herbatki ktore muszą czekac ta i malinowa herbapolu

Bansikxd nazwisko mojej ginki wyslalam ci na priva.Nie chce tu na forum,bo malo pochlebnie sie o niej wypowiadalam,zna sie ona z moimi rodzicami a ja wstawilam w avatarka swojego pyska;-)Chyba sama rozumiesz ze glupio bylo by robic sobie problemy przed rozwiazaniem:-pA przeciez to forum czytaja nie tylko zalogowane osoby.
Dziewczyny a wlasnie.Jezeli np wstawiamy tu fotki-swoje buzki,mieszkania,zakupy,opinie o lekarzach itp itp to czy potem da sie jakos hurtowo to wszystko usunac?Mam na mysli po rozwiazaniu?Czy to wszystko tak zostaje "na zawsze" dla potomnych w tym necie?
Nie mam pojecia jak jest z ta cukrzyca.Mam za tydzien czyli w 26 tc rutynowe badania krwi i moczu i dopiero po raz pierwszy mam miec test obciazenia glukoza,dotad mialam tylko zwykle oznaczenie glukozy,wychodzilo ponizej 90.
Co do pizamek ciazowych(ograniczam ilosc postow) z watku zakupowego to ja mam ich az 7,w tym 3 nadaja sie na ciazowe(sa luzne i maja kliny na biuscie).Jedna przerobi mi krawcowa za 11 zl-po prostu wstawi klin z rozporkiem z guziczkami/napami na biuscie.Mysle ze jak ktos ma duzo pizam czy koszul tak jak ja to nie warto kupowac kolejnych,bo normalnie dobilabym do 10!A sa to moje sliczne ukochane pizamki w dalmatynczyki,w kolorze fuksji i rozowiutka-na calym allegro takich nie ma:-pDO JUTRA (odwyk trwa)
Nika81 nie wiem czy mozna taka pic,ja juz wiem ze mozna zielona od czasu do czasu-pytalam swojej ginki i nawet mowila ze czasem wskazana bo cos tam zeby mi ochroni przed zepsuciem w ciazy <?>

Witam.

Ja tymrazem tez zastanawiam sie nad lutycką, a glukozy jeszcze nie piłam więc wszystko przedemna lekarz mówil że w grudniu cała seria badań. 1 grudnia ide do ginka, potem 8 grudnia do innego ginka - matko jak ja to przetrwam a jeszcze z synkiem po lekarza trzeba biegać:-(

reklama
Moniś, ale z tego co się orientuję, to jeśli kobieta nabawi się w ciąży cukrzycy (właśnie tej tzw. ciążowej) to ta cukrzycy już później zostaje ....
Nio własnie nie zawsze-
sa różne odmiany cukrzycy - wiem coś o tym -bo u mnie od urodzenia w domku jest o tym mowa,
Nieraz bywa tak,że masz cukrzycę ciążową i po porodzie ona zanika-tak miała moja kolezanka także wiesz.

Do góry