reklama

Marzec 2009

Asiunia, ja chodzę do dwóch ginek - jedną mam w Bielsku, bardzo dobrą, tam muszę dojeżdżać 25 km i drugą tu na miejscu - bo jakby coś było nie tak, to nie mam szansy dojechać do Bielska, więc "zabezpieczyłam się" lokalnie. Ta z Bielska uchodzi za świetnego fachowca i to ona dziś stwierdziła, że łożysko dochodzi do ujścia - info o tym, że jest od ujścia 3 cm dała mi natomiast ta z Żywca. Różnice w usg? Na pewno lepsze usg ma ta w Bielsku...Wolę na zimne dmuchać, bo już krwawienia i plamienia miałam w tej ciąży... Ale sama już głupieję od tych wszystkich diagnoz...
Aha, z serii Perfecta Mamma jestem bardzo zadowolona - używam kremu przeciw rozstępom, kremu do biustu i płynu do higieny intymnej.

reklama
Mam pytanko czy którąś z Was bolą mocno mięśnie krocza że macie problemy z chodzeniem czy tylko ja jestem nie z tej planety i rycze przy każdym kroku:-( Szczerze to mięśnie bolały mnie od poczku, ale delikatnie i lekarz mówił że to normalne bo wszystko jest rozciągnięte po pierwszym porodzie, ale dzisiaj to już tak boli że nie moge wytrzymać:-(

nika gratuluje corci:-)!!!!!!!!
Sara ja bede teraz miala druga cesarke a wiec tak:
-dochodzilam do siebie okolo 18 godzin..mialam znieczulenie podpajeczynowkowe czy jakos tak,nic nie czulam od cycow w dol..niby tak mialam czuc ale na serio to czulam tylko szyje glowe i rece.
Dziwne uczucie niomu nie zycze paralizu
-bylam tak otumaniona a zarazem swiadoma ze...nie umiem tego opisac.bylo mi wszystko jedno co mi robia:szok:.swiadomosc w tych chwilach nie jest taka jak normalnie,ja czulam i zachowywalam sie jak jakis pijaczek haha,belkotalam (dostalam blokade w kregoslup oraz dwa razy morfine bo cos mnie znieczulenie slabo bralo plus "glupi jas " z maseczki.maz siedzial obok mojej glowy chirurg mu zapowiedzial by nie zagladal za prawan,bo jest duzo krwi.
-nic nie placilam ,w anglii wszystko jest za free ,nawet maz dostal to zielone ubranko do domu na pamiatke;-)w polsce tak samo jest
-nie mialam szwow tylko klamre co jest fajniesze bo nie mam paskudnych znakow tylko delikatna kreseczke:-) ,
ja mam tez tylko kreseczke
zagoilo sie w 8 tygodni,prysznic juz sobie sama bralam dzien po cesarce.
-nie wiem jak jest w polsce ale tu jak sie dobrze czujesz to sama sie dzieckiem zajmujesz od poczecia..wiec dziecko jest z toba 0-24 h.vanesse mi wziely polozne na 6 godzin po cesarce abym odespala te znieczulenia bo bylam jak nacpana i bardzo senna w polsce to samo
- po cesarce sa problemy z karmieniem piersia...niestety ,zanim organizm skapuje ze dziecko juz na zewnatrz moze minac 3 do 4 dni ,gdzie dziecko sie pruje z glodu wiec ..butelka i mleko sie przyda. Mi dokarmiali glukoza malego
-masci kazdy stsosuje inne-mi kazali myc rane zwyklym mydlem i suszyc mi to samo
recznikiem papierowym,zagoilo sie moment,masc kazda jest dobra na blizny: Cepan oraz drozsze zaleznie od kieszeni
-ja lezalam 4 dni i ucieklam do domu bo mi sie juz nudzilo,lazilam po szpitalu z dzieckiem na reku odwiedzajac lezace na oddziale polki;-)
lekarze mowili ze jestem szalona-bo jeden upuscil klucze w drugim dniu po cesarce a ja sie schylilam i mu je podalam:-d...gdy inne kobitki wyly z bolu.mowil ze polki maja silne geny:-) no to racja polki sa silne z dziewczyna z pokoju dzwigalysmy nasze slodkie malenstwa chodzilsmy schullysmy sie....
-cesarka standardowo trwa 40 minut gdy jest bez problemow,
-bezpieczniejsze jest znieczulenie czesciowe niz ogolne
-brzuch zrzucalam powoli chyba z rok ale wrocilam do swojej tyczkowatej figury ,nie spieszylam sie ,nie stosowalam diet,samo zeszlo.
-aha najwazniejsze ,w razie krwawien mozesz miec transfuzje krwi i musisz podpisac zgode na wyciecie macicy w razie probblemow ( ratowanie zycia itd)...bez tego nie rozetna no wlasnie malo brakowalo i nie moglaby miec drugiego...podpisywalam cos ale wiecie ze nie przeczytalam dokonca tak czlowiek byl przejety tym ze zaraz malucha zobaczy...
super opisalas cc
nie rozni sie ona niczym od polski, ale niestey u nas nie w kazdym szpitalu pozwalaja byc mezom przy zonach podczas operacji, moj patrzyl pzez okienko i widzial jak mlodego z bRzszka wyjeli...

Julia, mnie czasami coś w kroku pobolewa, ale na pewno nie aż tak bym nie mogła chodzić - gdy łapią mnie jakieś takie bóle po prostu biorę no-spę. Przykro mi, że nie mogę Ci pomóc :-(

mam pytanko czy którąś z was bolą mocno mięśnie krocza że macie problemy z chodzeniem czy tylko ja jestem nie z tej planety i rycze przy każdym kroku:-( szczerze to mięśnie bolały mnie od poczku, ale delikatnie i lekarz mówił że to normalne bo wszystko jest rozciągnięte po pierwszym porodzie, ale dzisiaj to już tak boli że nie moge wytrzymać:-(

ja mam to samo kochana czasem nogi nie moge podniesc...i wiesz co w pierwszej ciazy mnie tak nie bolalo jak wtej....lekarzowi mowilam i dal mi nospe chyba na to bo nic nie mowil o skracajacej sie szyjce........

Vinniki w srode mam wizytę i mam dostać skierowanie na usg wiec pewnie gdzies za ok 2 tygodnie mam stracha ale kurcze przecież nie może mi sie historia powtórzyć musi być dobrze :tak:
Ja z serii Perfecta Mama mam krem do biustu i na opuchnięte i zmęczone nogi i tez jestem zadowolona,super mi pomógł ten do biustu na początku kiedy mnie tak bardzo bolały mimo że on polecany jest chyba od 4 miesiąca ja używałam dużo wczesniej a wogóle jak tam wasz piersi jeszcze rosną:-D:-D:-Dmoje to prawdziwe olbrzymy ja juz nie chcę żeby rosły :no:
julia.l mi akurat to nie dolega ja to jęcze na kręgosłup ledziwiowy masakra :szok:

Tak boli że wytrzymać nie moge do tego chodze co chwila do łazienki i robie siusiu po kropelce i patrze czy nie krwawie - jestem przerażona. Sama z synkiem w domu i ten potworny ból

julia wez nospe i poloz sie....ja do rodzicow ucieklam zeby nie siedziec sama z maluchem, zastanawiam sie tylko czemu czasem boli mnie jak sie budze nawet...

reklama
Ohh dopiero teraz dorwalam sie do kompa,ale mialam zaleglosci w postach!
Nika gratuluje coreczki!!!
Widze ze mamus dziewczynek coraz wiecej:-) juupiii:))))
MR bardzo Ci dziekuje kochana za wyczerujaca odpowowiedz na temat cc:tak:
Nowe marcoweczki-witajcie!
Madzik nasza wizja to 1 dziecko a ze jest dziewczynka to wizja spelniona:-D

dobranoc:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry