reklama

Marzec 2009

reklama
Nika - gratuluję córeczki!!! To możemy rozglądać się za sukieneczkami i innymi dziewczynkowymi cudnościami:-D

Vinniki - najważniejsze, że z Dzidzią wszystko OK. To oszczędzaj się.

Julia - odpoczywaj, a jeśli to taki ostry ból to może lepiej zasięgnąć porady lekarza - nie wiem, czy aż tak bardzo powinno boleć.

Mnie wczoraj w nocy złapał dziwny kłujący ból w prawym boku pod żebrami - kilka godzin kłuło, nie spałam pół nocy - może to wątroba się odzywa, bo zjadłam niestety dość ciężkostrawną potrawę na kolację. Dziś już było OK - ale nigdy mnie tak nie kłuło.

MR - dzięki za opis cc. U mnie na razie ginek nie mówi nic o potrzebie cesarki, ale lepiej wiedzieć co i jak, bo nie przewidzimy niektórych rzeczy.

Dziewczyny - a czy można w ciąży używać balsamów brązujących, nie chodzi mi o samoopalacze, ale balsamy typu "Dove - skóra muśnięta słońcem".

Julia ja niestety nie umiem pomóc, mnie tam nic nie boli oprócz bólów w krzyżu ....
mam nadzieję, że po nospie Ci przejdzie

a co do liczby dzieci, na pewno chciała bym mieć więcej niż 1, ale liczę, że to 2 będzie już takie w pełni planowane, po studiach, po wybudowanym domu, gdy już wyjdę "na swoje", teraz na pewno będę się dużo lepiej pilnować, żeby znowu nie było z przypadku,:-) A przy okazji to się śmieje do Tomaszka, że trójkę dzieci zdążę mu urodzić, to pierwsze w wieku 22, drugie w wieku 32 i trzecie w wieku 42 :rolleyes2::laugh2::laugh2::laugh2:. Bo chyba bała bym się mieć dzieci w niedużej różnicy wieku, bała bym się tego, że musiała bym "ugrzęznąć" w domu na kilka lat, a ja niestety jestem egoistką i nie umiem myśleć o innych ..... :crazy:

Vinniki - to ja już nic nie wiem... Być może odległość łożyska od szyjki nie jest jedyną wykładnią. Krwawienia miałam tylko do 10 tygodnia, później już nie. Trzymaj się dzielnie, ja w takim razie też trochę przystopuję, bo na razie zbytnio się nie oszczędzam.

Julia.l - mam to samo. Pochodzę trochę, to myślę, że macica mi wypadnie. Boli strasznie cała miednica, szczególnie w stawach i "od dołu". Po galerii handlowej jak chodzę, to wieczór stękam i jeszcze następnego dnia mnie boli. A potem mam wyrzuty sumienia, że ryzykuję zdrowiem dziecka i sprawdzam czy nie krwawię...

Maniulka - piersi mam olbrzymie... Co ciąża to większe???

A tak w ogóle w kwestii bólów miednicy - też budzicie się z bólu przy spaniu na boku? Nie wiem czy to mój niewygodny materac, czy "rozszerzanie się stawów", ale budzę się co chwila z bólu. Do tego ciągle zapchany nos i budzenie na siusiu... Och, nie wysypiam się... Pewnie dlatego do łóżka mnie nie ciągnie choć już po 23... A może przygotowanie do nieprzespanych nocy, gdy maluszek już pojawi się na świecie ;-)?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry