Vinniki rozumiem doskonale twoje obawy o to ze cos moze byc nie tak.Ja mimo zapewnien mojej ginki ze wszystko jest idealnie,tez boje sie-tylko akurat porodu.Chcialabym jej zaufac i nie miec watpliwosci ale nie potrafie.Rodzic mam w szpitalu nie polozniczym tylko ogolnym z oddzialem ginekologicznym.Niby szpital bardzo chwalony bo warunki sa tam podobne do domowych (cala porodowka ma chyba z 10 lozek w salach 2 osobowych)ale to jest tylko dla niepowiklanych,bezproblemowych ciaz.Moja ginka uwaza ze wlasnie taka mam ale nie wiem czy ona pamieta ze nie zaczynalam tak idealnie-mialam mala macice przed ciaza,ktora wprawdzie teraz nie ma zadnego wplywu na ciaze (cesarke mam glownie z powodow wady wzroku i kardiologicznych po niedoleczonej grypie kiedys),no ale jednak.I mam te same obawy co kazda kobieta rodzaca w tym szpitalu co ja-ze wszystko pieknie tylko co w przypadku jak cos pojdzie nie tak?Beda przewozic dziecko do innego szpitala?W tym moim szpitalu nie ma specjalistycznych oddzialow neontologicznych czy patologii noworodka,bo to jest dla niepowiklanych porodow.Wiec ja tez mam obawy,aczkolweik kazdy kto tam rodzi to sobie bardzo chwali,ale ja i tak sie boje.Niby szpital przoduje wedlug fundacji rodzic po ludzku jesli chodzi o Lodz ale...mam obawy.A teraz z dobrych wiesci-niedlugo mam USG

))Juz sie nie moge doczekac.Ide z mama bo maz biedny w szkole na zajeciach siedzi.A mama jest moja przyjaciolka wiec chetnie z nia pojde.No i mamy zaproszenie na sylwestra-na posiadowke gdzie bedzie male grono bo tylko 4 pary ale ma byc tez jakas laska w ciazy,3 tyg za mna

Ustalilismy z mezem ze zawsze to lepiej wpasc chociaz na 2-3 godzinki do kogos niz nasprzatac i szykowac w domu,takze nikt sie do nas nie wprosi w tym roku

))
PS.Jakby ktos czytal to forum niezalogowany a jest w Lodzi,to mam na mysli szpital Kopernika.Trzeba wejsc w menu w strukture---szpital specjalistyczny---oddzial ginekologiczno-polozniczy.
http://www.kopernik.lodz.pl/ A jak ktos rodzil w Koperniku i ma pocieszajace wiesci,to zapraszam na priva,chociaz ja i tak siedze na kopernikowych i lodzkich forach wiec to co mam wiedziec juz chyba wiem.