reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

reklama
Oooo, nie bylo mie zaledwqie 48godzin a naprodukowalyscie ponad 30 stron postów.:rofl: Chyba nie nadrobię. jestem w rodzinnym donu, siedzie w dzien w pracy bo mam wypowiedzenie do 28go listopada, jutro jade na szczescoie do lublina bo na piatek mnie puszcza. pakuje reszte moich skarbow, zabieram firanki, naczynia i caly moj studencki dorobek. a teraz zabieram sie za zaleglosci. mam nadzieje, ze dzis przeczytam wasze wypociny :p ;-)

Cześć dziewczyny!!

Właśnie wróciłam z badania krwi i trochę się podłamałam... Miałam test po obciążeniu 50 mg glukozy na czczo i wynik mam wysoki, aż 190:szok:, tylko, ze nie wiem ile miałam przed obciążeniem, bo nie miałam robionego wyniku. Jeszcze cukrzyca ciążowa mi jest potrzebna...jak nie urok to sr*****

mirka ja też miałam wczoraj wyniki i test po obciążeniu glukozą wyszło mi 82 to chyba naprawdę dużo ci wyszło a może mi tak wyszło mało bo nie wypiłam całej tzn wypiłam 3/4 szklanki...:confused::confused::confused::baffled:

maniulka na czczo przed glukozą nie zrobiła mi wyniku także nie wiem :no::baffled: ale miałam tak mało chyba ze względu na to że wynik zrobiła mi dopiero po 2 godzinach bo tyle czekałam w kolejce na poczekalni :baffled: mam nadzieje ze nie bede musiała powtarzać tego testu bo nie wypije tego 2 raz :no::no::no::no::no::baffled::baffled::baffled::baffled:

avanti, a jakie miałaś to obciążenie, bo ja musiałam rozpuścić 50 g glukozy w 3/4 szkl wody a do tego 1/2 cytryny

mirka ja tak samo musiałam rozpuścić 50g glukozy w 3/4 szklance wody dodałam sobie troche cytryny do smaku bo kiedyś przeczytałam na forum że tak można :sorry2: ale ja i tak nie wypiłam całej bo bym zwymiotowała:baffled::baffled: może dlatego mam takie małe obciążenie aha i wynik dopiero zrobiła mi po 2 godzinach :baffled::tak:

a mnie dopiero czeka to badanie szczerze to mdli mnie na samą myśl...acha czy oni tzn w przychodni dają wam te kubeczki i glukoze czy to sie kupuje???

reklama
ja kupiłam glukozę w aptece i sama w domu rozrobiłam i wypiłam, acha i wypiłam ją duszkiem po umyciu zębów. Nie było aż tak źle, ale potem mnie mdliło i zgaga paliła, to już nie było fajne

Do góry