reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

madzik_ gratulije zdrowego synka :)) no to sok sobie kupie niestety bo nie mam w domu kiedys się robilo te wszystkie soczki kompoty a teraz .... trzeba iśc do sklepu... Ale u mnie fatalna pogoda. Cała noc wieje leje cos okropnego i do tego ciemno za oknem

u mnie to samo az mi sie nie chce do sklepu isc bryyy

a chcialam sie do Legionowa wybrac...

Nika w Legionowie wiesz gdzie jest usg4d?

reklama
Myfa ja tez czuje non stop na dole te kopniaki,, rzadko nawet w boku... Mam nadzieję że sie jednak dzidzia obróci... bardzo chciałam miec naturalny poród.. ALe co będzie to będzie.. byle by zdrowo..

Slyszalam jednak że lekarze w takich przypadkach nie zawsze cesarkę zalecają tylko jeszcze na sile przekręcają i wypychaja maluszka?? Mojej bratowej się 2 lekarzy na brzuch kładło a dzidziuś rodzil się własnie tak.. (To w Radomiu rodziła).Teraz mówi ze wolałaby cesarkę zapłacić.. Jej się udalo w końcu naturalnie ale inne kobiety nie dały rady po tym przekręcaniu i pojechały na USG. Tylko ze za taką cesarkę druga kolezanka na madalińskiego placiła u lekarza aż 2 tysiące.. zeby być pewną że będzie ją miała..

U mnie tez okropna pogoda, cała noc wiało i wiało:-(

madzik masakra...przecierz ulozenie miednicowe jest powodem do cc, przekrecac nie powinno sie malucha mozna uszkodzic jego i matke......przed samym porodem jeszcz esierobi usg zeby sprawdzic czy maluch sie przekrecil...cieszze sie ze w Siedlcach mnie tak nie meczyli ;-) ....

Moja niunia na USG byla glowka do dolu,ale przyznam ze kopniaki czuje roznie.Czasem nisko a czasem wysoko,lecz zdecydowanie czesciej wyoko-tzn w okolicy pepka.Ale co ciekawe i dziwne bardziej po prawej stronie,po lewej od pepka bardzo rzadko,chyba wiec jest ulozona poprzecznie albo moja macica rosnie...w bok?:-DNa usg nic mi nie mowila zeby cos bylo nie tak ale te kopy z 1 strony tylko sa dziwne.No i dzis mala tak sie wiercila ze mnie w nocy obudzila...
U mnie tez okropna pogoda a mialam w planach spacer:baffled:

Dla mnie to było straszne jak mi Marta opowiadała jak jej na ten brzuch naciskali:-( a ja już w ciąży byłam.... tak się przestraszyłam.. moze dlatego takie moje anty nastawienie do radomskiego szpitala..:-( teraz powiedziała ze jak drugim razem się nie obróci to zapłaci każde pieniądze za cesarkę.. Nie rozumiem tylko dlaczego męcza tak kobiety:-(

Dzidziusie mają jeszcze sporo czasu do przekręcenia sie, moze jak tak ładnie poprosimy to sie obrócą:-D gdzies teraz na forum wyczytałam ze można koci grzbiet robić i że może pomoże.. ale jak maluchowi najwychodniej tak sie uklada..

No cóż tu juz możemy tylko prosić siły wyższe o przekręcenie:szok:

dobra wyłaczam ten net bo nigdy nie napisze tej pracy
papa Brzuchatki:-D

Kurdę, ale Wy tak piszecie w ilu to sytuacjach nie chcą robić cesarek, tylko na siłę kombinują z tym porodem naturalnym, a w tv natomiast ciągle słyszy się, że lekarze pod byle pretekstem wolą robić cesarki bo wtedy szpital dostaje więcej pieniędzy od nfz niż za "zwykły" poród .... no to jak to z tym w końcu jest?? :szok: minister zdrowia, mówi, że u nas za dużo cesarek się robi, i żeby ograniczać, że lekarze za często je robią, a praktyka wychodzi całkiem inna .... dziwne to jakieś ......

wczorsj miałam wizyte... film tragiczny!!!!!!!!!- córka fikołki robiła obracała się kopała rzucała rękami i tak 30min:))))) ginekolog się śmiała ze neizła akrobatka z niej ale też byliśmy dopiero o 21:15 u gina więc to jej czas na zabawy a na filmie trudno nadążyć jak jej chciała zdjęcia zrobić to na pare razy bo w jednej sekundzie miała głowe a za chwile zasłaniała się nogami:szok: trzeba nieźle się przyjrzeć naprawde.... aa i córcia waży 481g. i wszystko ok:)))
dostałam skierowanie na krzywą cukrową i morfologie to narazie tyle z badań

Laila - gratuluję i cieszę się, że z Twoją córcią wszystko dobrze. Filmem się nie martw, najważniejsze, że dziecko zdrowo rośnie.

Myfa, madzik - ja też wciąż czuję ruchy Maluszka bardzo nisko w podbrzuszu, ale mnie gin raczej uspokoił, że ma jeszcze czas się obrócić. Ta historia z przekręcaniem dziecka w brzuszku to jakiś koszmar - też byłam pewna, że ułożenie pośladkowe jest bezdyskusyjnym wskazaniem do cc. Mam nadzieję, że nasze Dzidzie obrócą się grzecznie. Bardzo chciałabym poczuć kopniaczki gdzieś koło pępka, a nie tak niziutko.

Modroklejka
- głowa do góry, jaki duży Twój synek! Rozumiem, że się martwisz i niepokoisz, ale bądź dobrej myśli i może więcej mięska by się przydało, chyba nie trzeba tak ograniczać.

reklama
Czesc Dziewczynki! A u nas byla wczoraj studnióweczka - wiec imprezka na calego :-D
e015.gif
a030.gif

Do góry