reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Witam:tak:

Dziewczyny czy któras może wie dokładnie jak to teraz wygląda z zasiłkiem chorobowym dla ciężarnej od 1 stycznia 2009 roku? Czy przysługuje nam teraz 270 dni a nie 182 dni jak było kiedyś?

reklama
Juz jestem i was przeczytalam,sporo nadrukowalys cie:-)
Jak myslalam bylay juz wyniki badan i okazalo sie za mam jakas nie wielka grzybice w pochwie i mam czopki ktore musze aplikowac na noc.
Dostalam tez tabletki na twardniejacy brzuszek,mam brac 2razy po 1.(rani i wieczorem)
Kurde jak wstalam to jakos tak uwagi nie zwracalam ze maly sie nie rusza,ale potem zjadlam sniadanie i nic,mysle kurde cos sie dzieje.Pojechalam do lekarza,a ze bylam wczesniej to polazilam po miescie i dalej nic czekam w poczekalni a tu nic.Potem sluchalysmy serduszka i bije prawidlowo,tetno tez ok,maly tak mocno spal a teraz sie tak rozszalal ze hej juz mnie bok boli i latam co chwile siku.
Juz mi doktorka powiedziala ze jak nie bedzie sie ruszal do wieczora to mam jrchac do szpitala albo do niej przyjsc jutro.
Kurde ale mi maly strachu napedzil:szok::szok::szok:
Aaaa no i dieta bezcukrowa:szok:wiec jak przyszlam do domu zjadlam zupke pomidorowa a przed chwila wciagnelam reszte ciastek zeby mnie juz nie kusilo i juz wiecej nie kupie!!!!

Julia podobno przysluguje 270dni,pisze tak jak dziewczyny tu juz o tym pisaly

ewelcia a co za czopki ci przepisał :confused: bo ja na początku ciąży brałam Sterovag bo miałam małe zapalenie :sorry2: i może na te moje upławy mi pomogą bo mam jeszcze parę w domu :tak: jutro idę do ginka to się poradzę

ewelcia86 w takim razie przepraszam za pytanie poprostu nie czytałam postów - wstyd sie przyznać. ale dzisiaj dopiero lepiej się poczułam i troche dłużej usiadłam do kompa.

Ja biore Nystatyne dopochwowo od dłuższego czasu, ale grzybicy nie mam tak profilaktycznie mam brać dopochwowo jedną na noc

Julia nie masz co przepraszac ja napisalam tak ze dziewczyny juz o tym pisaly bo mnie to jak narazie nie dotyczy bo nie jestem w PL,
To dobrze ze lepiej sie poczulas.A tak wogole to co u Ciebie wiecej slychac?

Avanti jak jutro idziesz do gina to mu o tym powiedz i napewno ci cos przepisze,ja mam czopki tutejsze i w PL pewnie takich nie ma.

Dziewczyny macie racje najlepiej nie słuchać tych które miały ciężkie porody ,miałam kiedyś taką koleżanke która powiedziała mi no to teraz zobaczysz jak to jest fajnie i zaczeła opowiadać o najgorszych swoich przeżyciach , a w buty niech se schowają te swoje opowieści :no:.My damy rade bo jesteśmy silne dziewczyny.:happy:

ewelcia86 dzisiaj jakos lepiej - naszczęście;-) dlatego troche weszłam do neta poklikać, a jutro z synkiem musze jechać do kardiologa i tak wygląda moje leżenie plackiem na podtrzymaniu, ale co zrobić musze dac rade. W poniedziałek ide do ginka to powie mi co dalej

A zapomniałam napisać że ja też miałam rozwarcie na 1,5 i nie musiałam leżeć choć brałam fenoterol na skurcze bo brzusio twardniał. I wszystko ok mały urodził się szybciej ale tylko dlatego że lekarze stwierdzili że w zupełności starczy tego podtrzymywania lekami.Głowa do góry małe rozwarcie to nic strasznego:-)

ewelcia ja taki problem miałam w wigilie. maly sie nie ruszał cały dzien :| przed kolacja poczulam jeden ruch, ale to byl jeden jedyny i stewierdzilam ze pewnie zdawalo mi sie. ale okazało się, że posłuchał mamusię jak rano powiedziała do męża i do niego że kto jaki jest w wigilię taki cały rok. I był tak grzeczny ze zapomniałam ze w ciazy jestem :-D :-D :-D :-D na nastepny dzien rnao juz mnie fikołkami budzil. a mialam juz jechac do szpitala.. :-)

reklama
ratunku ile napisałyście
nareszcie wróciłam do domku - dogrzewam go bo mąż pokręcił coś z piecem i zimno- dopiero miał się załączyć 2h po naszym przyjeździe:rofl2::no:
odkopałam się z maili i się trochę przestraszyłam bo zrobiłam gafę
zamawiałam na allegro pieluszki i inne pierdołki i oczywiście zamiast wysłać ze skrzynki którą mamy do allegro i z nickiem męża
to ja wysłałam ze swojej i podpisałam się swoim imieniem, nie podałam nicka - załamka ale się spieszyłam przed wyjazdem:no:
5.01 - dostałam maila że nie wiedzą kto wysłał maila z rospiską o kolorach które mnie interesują na moją skrzynkę
06.01 - maila że dostali pieniądze
07.01 - że wysłali przesyłkę

no i oczywiście martwię się że spakowali mi cokolwiek np różowe a nie błękitne:confused::confused::baffled: i nie mogę się dodzwonić
mam nauczkę że nie będę na ostatnią chwilę załatwiała wszystkiego naraz

Do góry