reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Ewelcia doszło ale niestety jest zakodowane wyświetlają mi sie tylko kwadraciki kółeczka i takie inne znaki nie ma żadnych słów .
Moje maleństwo mogę ci tylko napisać że moja siostra po porodzie chodziła na ćwiczenia no i oczywiście podstawą są pół-brzuszki i ona jeszcze stawała przyścianie i robiła wymachy nóg w bok i po 2 msc wróciła do swojej wagi szczęściara.
Tanu kurde obejrzałam te zdjęcia ale Mikołajowi to rano nic nie jest a potem ma może 3 jakieś krostki i jak tak patrze na tego dzidziusia ze smoczusiem to takie jak u mojego brzdąca ale w maluteńkich ilościach więc mam nadzieję że to nie to.

reklama
Na szybko:

Tanu i Julia-wspolczuje Wam dzieci z AZS,bo i one cierpia i Wy ale sa teraz rozne specyfiki do smarowania skuteczne a pozatym dzieci jak piszecie z tego wyrastaja-oby jak najszybciej:tak:
Myfa-jejus,biedny synek.Nie wiem co to moze byc:-(
Do dziewczyn odchudzajacych sie- (wszystkie?poza Moonik?) i podejmujacych proby cwiczen-oczywiscie do was dolaczam.Niestety moja waga ani drgnie z 62 kg.Problemem sa glownie boczki i brzuch!A tylek z udami w cellulicie wiec tez nie lepiej:baffled:Ja mialam isc dzis na firness z kolezanka ale nie znalalzlam czasu bo ciagle cos.Stepper mam w domu a weszlam na niego moze 3 razy po 15 min od porodu-extra:nerd:
Do dziewczyn z przejsciowymi problemami i kryzysami w zwiazkach-powodem wszystkich klotni i nieporozumien sa na pewno zmeczenie z niewyspania i marudzenie naszych dzieci.Na pewno nie mozna dac wejsc sobie na glowe (trudno tlumaczyc sie z kazdej zlotowki) ale tez nie obwiniac sie nawzajem.Mowi wam te "madrosci" ta,ktora przynajmniej raz a tyg wywoluje klotnie z mezem:baffled::-DTaka zaczepa jestem,choc powtarzam sobie dziewczyno opanuj sie.

Myfa mój maluszek niestety miał cos bardzo podobnego i dla jego doba dokarmiam go Nutramigenem i smaruje całe ciałko Cetaphil MD - nie uzywam oliwki bo nie wolno i od tego czasu mam spokój.

Sara niestety każde dziecko przechodzi inaczej mój ma tak silna alergie że specyfiki i smarowidła juz nie pomagaja nawet sterydy i mój synek z tego nie wyrośnie bo to jest choroba do końca życia, mozliwe jest jedynie tzw."uśpienie" ale nie całkowite wyleczenie

MYFA mój maluszek wygląda podobnie do twojego ale wysypke ma na czole i trochę na boku policzek.
Czy twój ma do tego szortkie czoło bo mój to strasznie jak tarka.
Staram sie wyeliminować nabiał ale to dość trudne.
Piję kawę z mlekiem bo czarnej nie lubię a bez kawy ani rusz ale tak to staram się nie pić ogromu mleka i sery poszły w odstawkę.
Pediatra też mi powiedziała że to alergia pokarmowa .
czy skaza białkowa i alergia pokarmowa to to samo?
I z tego powodu kazała mi włączyć mleko bebilon petit

I ja dołączam do mam na diecie chociaż wydaje mi się jednak że to nie alergia pokarmowa jeszcze troszke wytrzymam a później zrobię test wrócę do nabiału i zobaczymy czy małą wysypie.Ja masła używam podobno małe ilosci mleka tam są to i w pokarmie niewiele :tak:
własnie w Szczecinie jest wielka burza i ulewa:-(mam nadzieje że do jutra się wyklaruje pogoda

Kasiulka jutro wysle jeszcze raz ok.
Agusia,Julia Wam doszlo??
Naprawde wspolczuje tym maluszka ktore sa chore na AZS.
Nigdy o tym nie pisalam bo.....mniejsza o to......ale ja jestem chora na luszczyce:baffled::baffled::baffled:i tez jest ciezko z ta choroba!!!!
Przed ciaza mialam kuracje ktora sama sobie wprowadzilam z pomoca ludzi z forum luszczycowego,zaczynajac od stycznia do maja nic nie mialam(troche mnie to kosztowalo) i w czerwcu postaralismy sie o dzidzie.
Podczas calej ciazy bylam czysta!!!!nic zero,czysta skora!!!!
a teraz znow:baffled::baffled::baffled:.
Niestety teraz nie moge dostac tego "zbawiennego" leku,podobno mieli go wycowac i wprowadzic od nowa.
Sterydy tez uzywalam ale po nich jeszcze gorzej:baffled:.
Tak jak by mnie ktos zobaczyl to nie widac ze mam ta chorobe,bo zmiany mam na pieriach pod piersiami troszke na plecach,na kolanach po 2plamki i teraz mi 4 wyskoczylo na zgieciu reki:baffled:i to mnie wkurza bo najbardziej widac.
Kiedys zmora dla mnie bylo ze leczyli mnie na cos innego a mialam cos innego:baffled:.
Moja "wspaniala"dermatolog sie nie poznala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Potem jezdzilam do jakiegos "jasnowidza"-do tego co leczy ziolami ks.klimuszko i tez d**a pomagalo na troche!!!
Potem co 6tyg do Warszawy-i ta pania dermatolog moge polecic z czystym sumieniem:tak:ale potem wyjechalam z PL.
Jak wpadlam do PL to juz do Wawy nie jechalam tylko szlam do mijego lekarza rodzinnego i ona mi przepisywala te masci.
Pozniej tu kupowalam specyfiki i one mi pomogly~!!!!!.
Juz sie pogodzilam z tym ze zawsze bede na '"to" chora,jedynie moge ta chorobe uspic i juz pare razy mi sie udalo:tak:.
Najlepszym lekarstwem dla mnie jest slonce ktorego tu w Irlandii prawie wogole nie ma.
Najwazniejsze ze jakos daje sobie z tym rade i nie mysle juz o tym!!!bo nie jest zle inne osoby chore na luszczyce maja wieksze zmiany i zyja!!!
Ale wam nasmucilam-sorki wielkie!!!!!

ewelcia86 ja akurat wiem co to łuszczyca pracując w swoim zawodzie(fryzjerka) często się z nią spotykałam ale w głowie uczyłam się również o tej chorobie ale juz niewiele pamiętam,tam gzie odbywałam praktyki moja szefowa tez miał łuszczyce i super sprawa było słońce i woda morska,ale faktycznie w Irlandii słońca na lekarstwo:baffled:a czy użwałas kiedys płynu o nazwie ADONIS kupiłam go sobie kiedys na pryszcze haha za małolata i ta moja szefowa wyczytała ze to może byc na łuszczyce też i jej bardzo pomagało a kosztowało to na prawde grosze

reklama
Ewelcia nie ma sprawy nie wiem czemu tak wyszło, ale to dziwne wyobraź sobie że coś takiego mi się stało z moją pracą licencjacką poprostu cała się zrobiła taka w znaczki a ja jej nie zapisałam dziewczyny normalnie tydzień do obrony a ja nie mam pracy całe noce siedziałam i udało się napisać od nowa .
Maniulka ta cała burza od ciebie jest teraz u nas pada i pada .

Wiecie co mój Mikołaj śpi dziś cały dzień jak się obudzi to coś czuję że mam noc z głowy i nie będzie mu się chciało już spać albo wstanie o 5 no ciekawe zobaczymy a na razie dobranoc miłej nocy .:-)

Do góry