reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

no to widzę, że tylko ja zostałam jeszcze nie wyprzytulana... ciągle czekam:confused:. chociaż już jest coraz bliżej...:-p my wczoraj też jakoś nie mogliśmy się dogadać, może to pogoda...?? no ja rozmiaru nawet nie chcę porównywać...aż się boję:tak:

Sara - ty się nie głodź bo ie bedziesz miała siły na zabawy z Julii. Dieta dietą ale bez przesady. a rodziną się nie przejmuj. mnie też wkurza jak ciotka jedna z drugą powiedzą mi "o ale brzuszek to ci został". jakby nie można było przemilczeć. mój brzuchol nadal wisi. cos mi się wydaje, że tu ćwiczenia też nie pomogą.

Agusia - ładny wyjazd... my kiedyś na działce mieliśmy multum gości. ciotki i babki stały nad nią i gadały a ona usypiała. W pewnym momencie tak się rozzdarła, że nie można jej było uspokoić.ale ciotki nie uciekły - każda miała radę co jej jest i jak uspokoić...:wściekła/y: a ona chciała miec chwilę spokoju. ja musiałam sobie pójść. Zu usnęła a ja łaziłam po działce bo one ciagle debatowały tam gdzie mała miała spać...:angry:

Dominika - miłego wyjazdu. aż ci zazdroszczę. u nas przyszedł pomysł na wyjazd w lipcu nad morze. ale nie wiem. czy mała nie będzie za małą na taką wyprawę?? jak myślicie??

reklama
Agusia teraz po powrocie na pewno będzie już ok. i pogodzicie się. Powtórzę za Sarą - ludzie tacy są - jak dziecko płacze i przydałaby się pomoc przy uspokojeniu czy zabawieniu go - uciekają. A panowie często w towarzystwie zapominają, że mają dziecko.:wściekła/y:
Dominika - miłego wypoczynku ;-)
Temat wagi ciągle aktualny :-D
Mi zostało jeszcze jakieś 7 kilo do wagi sprzed ciąży, a w sierpniu mam wesele i mam nadzieję, że coś uda mi się zrzucić, choć przyznam, że na razie waga trzyma się uparcie. Karmię piersią i nie wiem czy mogę przejść na jakąś dietę :baffled:,aby nie zaszkodzić Sandrze.
Teraz ciężko jest mi się wcisnąć w ubrania sprzed ciąży - widać wylewające się ciałko :baffled::angry:.Noszę głównie ciążowe, a chciałabym już nosić coś normalnego, nie stresując się, że w przylegającej bluzce czy spódniczce wyglądam jak pączek :angry:

nili w pytaniu na śniadanie w tvp2 ostatnio był temat - dieta po porodzie, i o ile się nie karmi piersią to nie ma raczej żadnych ograniczeń, a juśli karmisz piersią nie powinnaś przechodzić na dietę, specjalistka mówiła, że jeśli zacznie się jeść dużo mniej to pokarm nie będzie miał się z czego tworzyć i laktacja może zaniknąć, radziła ćwiczenia ruchowe zamiast diety odchudzającej :tak:

magdalenka no nie zabardzo mam czas bo maly co chwile sie budzi.
Spi 10min i placze ,przejde sie z nim chwile po podworku i znow spi.
A w sobote spal jednym ciurkiem 3h to wtedy mialam chwilke,a jak on sie tak budzi to nawet nie chce mi sie nic robic bo cos zaczne i zaraz musze biec do niego,wiec znioslam laptopa na dol siedze przy stole i lukam na malego:-D

magda19lenka w tym właśnie problem,że karmię piersią. Jestem też po cc,
a mój lekarz dopuszcza brzuszki dopiero po 3 miesiącach po cc. Niby już niedługo będzie trzeci miesiąc, ale strasznie chciałabym już widzieć spadek wagi...:wściekła/y:

Justyna, ja chce jechac z mezem i malutka nad morze tyle ze w sierpniu-juz sie za czyms rozgladamy. Chcemy 15sierpnia wziac slub koscielny i jednoczesnie ochcimy Majke- a potem na tydzien nad Baltyk na "tydzien miodowy" :-p Mi sie wydaje ze to nie za wczesnie, jedyne o co sie martwie to jak podroz zniesie taka dluga, bo to bedzie z 600km przeciez...

my tez wyruszamy nad morze ale od 31.08 do 11.09:-) już szukam jakiejś fajnej kwatery.:tak: NIe jedziemy w sezonie bo ja i tak na plaży z moim brzuchem i rozstępami to stach sie pokazać:szok: zreszta we wrześniu będzie taaniej:-) no i bałam sie upałów że będą na przełomie lipiec/siepień.
Osobiście znajomi za granica byli z malutkim 6 miesięcznym dzieckiem ale ja sie jeszcze na to nie odważę:szok:
Gosia zawsze możecie zawitać do jakiegos miasta po drodze na jeden nocleg aby mała odpoczęła. Od nas jest 350 wiec o wiele mniej.. Chcemy do Krynicy Moskiej jechac

reklama
Ale wam zazdroszcze ze juz wiecie ze jedziecie nad moze.
Ja narazie nic nie wiem:no:nie planuje nic bo synek jeszcze nie ma paszportu:baffled:.
dzis wyslalismy ostatnie papiery mam nadzieje ze teraz dostanie

Do góry