reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

truskafffka faktycznie kolezanka mogla by zaczac rodzic w trasie. Trzymym kciuki za podroz, pewnie dzieciaczki beda grzeczne:tak: Weekend zapowiada sie ciekawie wiec zycze Wam udanej zabawy

Tulipanka kleik ryzowy:szok::szok: a moze wystarczylo by zmienic mleko na tlusciejsze:confused: Jak dalej tak waga bedzie szla w gore to bedziesz miala co nosic Mam w rodzinie tez takiego glodomorka, to byl moj brat mama opowiadala ze jak mial 2mc to mu rosolek z golebi gotowali bo taki zarty byl:-D:-D:-D

Makunia co do kupy to mi Ehan tez raz tak zorbil tzn wystraszyl bo jednego dnia walana 2 kupy a w kolejny wcale dopiero w nocy udalo mu sie zapelnic pampersiaka. Jezeli chodzi o trening to ja juz pisalam padalam jak kawka teraz przechodze caly trening ale nogi daja znac o sobie. Mi czasami syn tez przerwie bo sie przebudzi ale wtedy szybko go na mate i cwicze dalej :)) Dzis wlozylam swoje jeansy z przed ciazy to mega zaskoczenie bo przed treningiem brakowalo mi jakies 4 moze 5cm. Co do @ to ja dostalam w 5tygodniu wiec ty jeszcze masz fajnie :D

Deizzi cool ale pierwsze slysze o takim znieczulaczu:szok:

My dzis fajnie pospalismy z rana bylam w Klinice odberac kolezanke ( miala zabieg i cala biedna obolala) teraz mam jej dzieci u siebie ale wlaczylam im smerfy wiec mam luzik. Kolo 14:30 mam jechac do znajomych na wedzona rybke Nie wiem jak sie zabiore bo mia auta braknie W sumie sie zmiescimy ale nie mam 2 fotelikow zeby dzioeci wsadzic do samochodu

reklama
Bry.
Truskaffka daj znać jak tam po wyprawie i udanego grilla :-)
Tulipanka wow niezły przyrost wagi :-) Aniołka masz :-)
Makunia to dobrze, że leniu****esz z rana, bo ja zamiast z tego korzystać to od rana na pełnych obrotach. Może dlatego ze mam wtedy najwięcej energii. Może coś zjadłaś, co ją zapchało i nie może zrobić kupki? Mój zapał do biegania minął z momentem kiedy rano nie mogłam wstać z łóżka, z powodu bólu w kolanach. Dostałaś już okres przy karmieniu piersią? Hmm rzadkość chyba nie?
Deizzi to super, że po szczepieniu wszystko z Ignasiem dobrze, i tak jak Anka pierwszy raz słyszę o takiej maści.

Mąż śpi, Gabi dosypia, brzuszek ją męczy więc co chwila się wybudza z płaczem. Wczoraj jak zasnęła koło 21 to obudziła się na jedzenie o 3:20 a potem o 5.30. Oliwia wybyła z dziadkami na działkę wczoraj, a niech ma troszkę frajdy :-) Mam nadzieję że się tam dobrze bawi. Gabrysi strupki odpadają powoli a pleśniawki się wygoiły, język różowy bez śladu grzybka. Jeszcze miała wczoraj na dziąśle ale mam nadzieję że dziś nic się tam już nie gnieździ. Chętnie bym wybrała się z nią na spacer ale jeszcze się trochę obawiam. W tym tyg pójdziemy do kontroli, jak dr da zielone światło na spacery to znów będziemy wychodzić rano a wracać wieczorami :-) Strasznie mi tego brakuje, bo siedzenie w domu nie nastraja pozytywnie.

matka sie wczoraj bawila na weselichu a dziecie u dziadków :-)

pogoda super wiec my juz po spacerku, jutro neurolog i ogolnie znowu intensywny w atrakcje tydzien nas czeka ;)

anka26 nie dosc ze masz dwojke to jeszcze ogarniasz dodatkowe dzieciaczki?? podziw :)
Kania jak tam ten dzien SPA? juz sie relaksowalas czy to dopiero przed Toba?

co do masci Emla o ktorej pisala Deizzi to faktycznie takowa jest, stosuja ja tez dorosli ale nie u kazdego sie sprawdza. Na mnie np nie podzialala w ogole (stosowalam ja przed depilacja laserowa ktora boli jak cholera ;)).

matka sie wczoraj bawila na weselichu a dziecie u dziadków :-)

pogoda super wiec my juz po spacerku, jutro neurolog i ogolnie znowu intensywny w atrakcje tydzien nas czeka ;)

anka26 nie dosc ze masz dwojke to jeszcze ogarniasz dodatkowe dzieciaczki?? podziw :)
Kania jak tam ten dzien SPA? juz sie relaksowalas czy to dopiero przed Toba?

co do masci Emla o ktorej pisala Deizzi to faktycznie takowa jest, stosuja ja tez dorosli ale nie u kazdego sie sprawdza. Na mnie np nie podzialala w ogole (stosowalam ja przed depilacja laserowa ktora boli jak cholera ;)).
Dopiero przede mną :-) Och jak fajnie, że pobawiłaś :-)

Ja pierwszy okres dostałam 17.04 a teraz jestem po drugim bo dostałam 15.05. Nie jestem na diecie z powodu skazy białkowej małego po prostu chce schudnąć. Filipek jest na bebilonie pepti. Filipek też dano często a latarek. A Piotruś znowu dostal kaszel :( jutro do pani dr z nim idę. A rano idę na badania krwi na krzepliwość.

Od rana grilowalismy w ogrodzie.
tak gorąco było że szkoda było wracać do domu :-D:-D:-D

co do miesiączki - to ja jeszcze jej nie dostałam
połog miałam 5 tygodni - i ani widu ani słychy o @
chociaz jeszcze za nią nie tęsknie i modlę się żeby późno przyszła lub wcale nie wracała
no chyba że juz przekwitłam - i wcale bym się nie zdziwiła
cholera ale ja stara dupa jestem:-D:-D:-D:-D

hejka

za nami bardzo udany weekend, w sobotę byliśmy u znajomych, pierwsza poważna podróż z dzieciakami zaliczona :) dla małej spore przeżycie-nowe miejsce, podróż autem(80km w jedną stronę) nowi ludzie, miała problem z zaśnięciem i miała kilka krótkich drzemek, ale i tak humor dopisywał :)
a wczoraj u nas grill z przyjaciółmi :)

krotko mówiąc, dzieciarnia wybawiona, dorośli też, pogoda dopisała...czyli weekend zaliczony na szóstke :-p

aaa z nowości, młody znów szczerbatek :p druga górna jedynka wyleciała :)

Makunia u nas jak mała była tylko na piersi to kupek kupe robiła:-D
potem im więcej mm tym mniej kupek, za to solidniejsze, teraz jest już tylko na mm i bywają dni bez kupki, a potem jedna konkretna, czasem dwie. Mała generalnie zatwardzenia nie ma, ale widzę że czasem czuje dyskomfort, pręży się przy bączkach. Herbatke ziołową dostaje, pewnie w jakiś sposób jej pomaga, ale generalnie wiem, że niestety trzeba przetrwać, dzieciakom przez trzy miesiące jeszcze układ trawienny się kształtuje, z czasem będzie im łatwiej ;)
Deizzi super pomysł z tym znieczuleniem, nawet nie wiedziałam że cosik takiego jest:sorry:
Kania Anka dziękuję :*
weekend faktycznie udany :)
KAnia super że Gabi coraz lepiej, trzymam kciuki za zielone światło :)
a jak z małą tak wędrujesz to ona cały czas śpi? jesteście na ogródku? czy spacerujecie?
bo ja z małą mogę cały dzień być w ogródku i oki, pośpi, poje, pogada, poleży w wózku trochę
ale daleko boję się zapuszczać ze spacerowaniem, bo mała żmijka jak się przebudzi to przeważnie alarm podnosi żeby ją z wózka wyciągnąć, a pchanie pustego wózka i noszenie ją na rękach to średnia przyjemność :/
Betina to udane wesele mieliście :)
my mamy w czerwcu, tyle że dzieciaki zabieramy...bo dziadki też idą na wesele, więc nie ma komu ich podrzucić :/ no ale liczę że będzie wiele chętnych rąk do zabawiania żmijki to może nieco potańcujemy hihi
a Matik już ze mną ćwiczy tańcowanie ...trzyma chłopak ramę, obraca mną..normalnie szał ciał:-p
Patrycja zdrówka dla chłopaków

ale straszycie tymi @ ....a kysz a kysz...do mnie niech nie wraca tak szybko :p

Tulipanka jaka stara???
Truskaffka fajnie, że podróż przebiegła pomyślnie i że weekend udany.
Jeśli chodzi o spacery to głównie chodzimy, mieszkam w bloku i ogródka brak. Jak pojedziemy do parku to posiedzę na ławeczce, poczytam książkę a Gabi w tym czasie śpi. Zwykle wychodzę z nią po karmieniu, lubi spacerować, alarmów póki co nie było gdy się obudziła chyba że jej coś dolegało. Raz od 3 miesięcy musiałam ją wyjąć z wózka bo strasznie płakała. Brzuszek ją bolał więc ponosiłam chwilę, uspokoiła się, popuszczała bączki i sru do wózka.
Patrycja zdrówka dla Filipka i Piotrusia, oby ich nic nie rozłożyło.

Gabi w środę kończy 3 miesiące, tak ten czas szybko zleciał że szok.
Na kontrolę wybieramy się właśnie w środę, akurat minie 2 tygodnie od wysypania.
Wczoraj ją ważyłam na domowej wadze 5700 g, to dlatego mnie tak kręgosłup boli, z podnoszenia małego klocusia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczęmi tak dobrze bez okresu...ja nie chcę go wzłaszcza wtedy jak jest tak gorąco!!!

U nas też super weekend:)) Dnie spędzamy w większości na dowrze, jednka ten upał średnio zdrowy więc dziś chya nie będziemy tak szaleć na zewnątrz...

Odliczam czas do długiego weekendu bo wyjeżdzamy z przyjaciółmi na Mazury:-D:-D:-D:-D Będzie 7 dzieci więc na pewno nudzić się nie będziemy:)

Do góry