reklama

Marzec 2013

hej

ja jak po ogien bo dzis juz padam na twarz
Na weekend mielismy gosci z Polski i wzoraj wiedzorem kolo 21 odjechali
Non stop impreza dzis wiekszosc czasu tzo ogarnilaam mieszaknie:-D
Na szczescie Laura byla w szkole maz w pracy a Ethan grzeczniutki wiec udalo mi sie sporo zrobic. Poznym popoludniem wyskoczylam z dzieciaczkami do sklepu
Dzis na budownie ruszyla praca HURAAAAA!!!!
Rano mileismy bilans i Ethan jak na polroczniaka fajny facet 9600( na mojej wadze pokazuje 9900) i 74cm. Dostal ksywke profesor:szok: zapytalam dlaczego to mi odpowiedzial ze na takiego wyglada ze taki spokojny i opanowany. Wszytskie odruchy prawidlowe jak to powiedzial lekarz mam duzego, silnego i zdrowego syna:-)

Wybaczcie ze tylko o osbie ale pocztalam pobierznie
Jak jutro znajde wiecej czasu to ospisze;-)
Kolorowych snowwwwwww

reklama
Bry.
Zuzkon
gorzej wygląda? A co On teraz je? Zmieniłaś proszek? Jest na mleku HA czy już na pepti?
Ewciulek u Nas podobnie teraz nocki wyglądają, i czekam na noce kiedy się już budzić nie będą bo niestety ale Oliwia budzi się co noc, a jak Gabrysia je mleko to Ona też się domaga...
Żabka zdrówka Wam życzę, a jak Artur? Ma dalej temp?
Anka super wieści odnośnie budowy :-) Tak myślałam że imprezujesz, skoro Cię nie ma z Nami ;-) Ethan pięknie już sobie waży, jest co dźwigać :-) Moja przy okazji wizyty poniedziałkowej też została zważona i ma 7400 g, niewiele przybrała od ostatniej wizyty ale lekarz powiedział że super sobie wygląda i że nie ma się czym martwić :-)

U Nas bez zmian, pewnie trzeba będzie podać ten antybiotyk jak temp nie spadnie na dobre.
Biedna, tak się męczy :-(

hejka:)
Aniu to Ethan mierzy tyle co Arturek:) ladna waga:) super ze budowa ruszyla do przodu:)
Kaniu na razie nie ma temp. ale katar go meczy:( zdrowka i dla was:*
dzis babcia wychodzi ze szpitala. jeszcze w piatek miala lekki udar i nie widziala do niedzieli ale jej sie na szczescie cofnelo. nie wiem jak ja to teraz ogarne wszystko:(

Zabka
życzymy powrotu do zdrówka szybkiego.....

anka super ,że "profesor" prawidłowo się rozwija i rośnie :P , moja Nika waży 7 kg , ale to prawidłowo, inaczej przybierają dziewczynki , inaczej chłopcy:)

Kania łącze się z Tobą w bólu , buziaczki dla malutkiej od forumowej cioci, niech szybciutko zdrowieje i da czadu.....ja dziś od 5 na nogach , moje dziecko postanowiło o tej wstać ,ani jeść nie chciało, ani nic, poprostu mamusi kazała wstać i już:) Też marzę o przespanych nockach, ale to nie priorytet, najważniejsze by nasze dzieciaczki były zdrowe i prawidłowo się rozwijały:)

Moja Nikusia coraz lepiej siedzi i jest z siebie taka dumna ,że taką śmieszną minkę robi , pękamy ze śmiechu , stała się jeszcze większą chichotką ,śmieje się tak głośno ,że kiedyś sąsiadka jak wracała ze sklepu ją słyszała hehehe

no hej. juz Wam pisze co i jak:)
Wczoraj po wizycie u pediatry ustalone tak ze decyzja na jakim mleku kuba bedzie pozostaje w rekach pediatry ze szpitala dzieciecego w dziekanowie lesnym. gdzie kuba tez jest pod opieka. bo on nie ma az takiej wiedzy na temat alergii jak lekarze tam.. pozatym czekamy na wynik posiewu moczu..bo jednak cos sie wyhodowalo..pozatym wiem że waży 7100 w pieluszcze...czyli jakies 7kg...wiec troche mało wciąż. pozatym ciesze się ze udało mi sie dogadac z wykladowcami i pozamieniac plan ze we wtorek nie czekam na zajecia 2,5h tylko ide na zajecia zamiast czwartku:)) a wczoraj tez bylismy na wykladzie(z kuba) kazdy chciał sie bawić z nim. a on znow przez cały wykład był cicho..bawić sie na materacu..smiał i usmiechał do wszystkim.. Za to dowiedziałam się ze ma przykurczona prawa strone i musze mu to rozciagac:) na szczescie wiem jak i jemu to nie przeszkadza.więc jest super
Ja dalej kicham kaszle no cudownie po prostu.
Kania no jego rece to nie tylko zmiany na barku,tak jak było tylko teraz to naprawde cale rece..całe nogi glowa i plecy..i troche na brzuchu. Jest na pepti ale w nd bedzie decyzja czy nie przechodzi na nutramingen... ale to dopiero w nd..pozatym nie dostaawał zadnych sloiczkow..wczoraj dostał pierwszy sloiczek...wspólczuje chorobska. oby szybko przeszlo.
Żabka to super ze babcia wychodzi już ze szpitala. a przykasz czymś do noska ja uzywam wody morskiej. ale działa.:)

Żabka to super wieści że babcia wraca do domu, że się wszystko cofnęło.
No i życzę by ten katar szybko odpuścił, bo u Nas niestety przerodził się w poważniejszą infekcję :-(

Zuzkon raczej po pepti nie miał by takich zmian.
Masz w domu jakieś zwierzęta?
Bo raczej nie od jedzenia skoro nic nie jadł prócz mleka i wczorajszego jednego słoika.

Ewciulek u mnie na szczęście jest tak, że jak się panna w nocy obudzi, mimo że jej czyszczę nos, czasem przebieram jak się posrynkała, to jak zgaszę światło (małą lampkę) to powierci się, poprzekręca i dalej śpi, a najlepsze spanie ma rano. Do północy budzi się co chwilę.

Zdecydowałam się jednak że podam antybiotyk, bo jest gorzej, temp stale rośnie co spadnie na 2 h to znów wraca :-( Tak mi jej szkoda, bo widzę jak się męczy, z nosa ładuje, odkaszlnąć sobie nie może, oddycha przez buzię, sapkę ma :-(

Witajcie Dziewczyny:)
Ja nadal średnio się czuję i nic mi się nie chce. Boję się że zaraziłam Mariuszka, niby temperatury nie ma, katar też mu przeszedł, ale od wczoraj wieczorem kilka razy kaszlał, ale tak jakby z gardła. W nocy spał spokojnie, rano dwa razy za kaszlał (głównie jak się wkurzał) i miał małą chrypkę, potem mu przeszło. Apetyt na razie ma (rano dostał cyca i zjadł całą miskę kaszki), dałam mu też do popicia troszkę soku z malin. Teraz śpi, będę go obserwować, bo na razie to chyba za wcześnie żeby panikować i jechać do lekarza. Najgorzej że muszę go targać ze sobą jak zawożę i odbieram Jasia z przedszkola.
Kaniu faktycznie jak kurs darmowy to warto by się dostać. U mnie w tym miesiącu też już mniejsza pensja, ponad 2tyś mniej dostałam, ale wiedziałam że tak będzie więc już wcześniej się nastawiłam. Dobrze że mogę jeszcze dorobić w domu, bo wtedy wychodzę na tym dużo lepiej niż jakbym do pracy chodziła. Mam nadzieję że w pracy na etacie podpiszą nowy kontrakt bo bym tak chciała sobie do maja dorobić:) ale jak na razie praca ma być jeszcze na miesiąc. Widzę że nasze starsze pociechy wzrostowo podobne, tylko ja mojemu chudzielcowi muszę spodnie z regulacją w pasie kupować, a jak nie ma do dodatkową gumkę muszę wciągać;). Zdrówka dla Gabrysi, niech jej ta infekcja szybko przejdzie. Mój Mariuszek waży podobnie jak Gabrysia i ostatnio też mało przybiera na wadzę, ale lekarka też stwierdziła że na razie nie trzeba się martwić, bo źle nie wygląda, ma apetyt i jest strasznie ruchliwy. Widocznie taki urok moich chłopaków że mają szybką przemianę materii.
Zabka zdrówka dla Was, dobrze że babcia wychodzi ze szpitala, choć teraz będzie Ci ciężko, nie dość że Wy przeziębieni to babcią trzeba się opiekować. A na ząbki Arturek jeszcze ma czas:)
Ewciulek brawa dla Twojej śmieszki:)
Anka:) pięknie Ethan waży:) Mariuszek 2cm krótszy ale 2kg mniej waży wiec takie chucherko przy Ethanie:). Fajnie że rozpoczęliście budowę:)
Zuzkon mam nadzieje że szybko poznacie powód alergii i Kubusiowi zejdzie uczulenie.

ellooo

Ethan drzemie ale pewnie bede musiala go obudzic bo za 30 minut Laura konczy lekcje
Jakas rozdarta jestem bo musialabym wybrac sie za spodniami i kurtka ale z dwojka jakos nie bedrzo to widze:baffled:
Jezeli chodzi o wzrost i wage Ethana to 90 centyl wiec spory chlopak i niestety ale ciezko mi go nosic:baffled:jak widze maxi cosi to juz zbiera mi sie na placz:-( no jeszcze troche i bedzie lepiej.
Synus ladnie sobie siedzi ale sam tego nie robi . W wozku tylko pozycja siedzaca na pollezaco marudzi wiec juz wie jak fajnie siedziec:-D NO i nie wiem jak u was ale u mnie szuflady ida w ruch :) Ethan wyczail ze szuflady sie odsuwaja i tak spedzil poranek, przy szufladzie:tak:
Kaniu Madziu terza dzieci malo przybieraja wiec nie martwcie sie skoro lekarz mowi ze jest ok to tak jest:tak:
Zuzkon a czym go myjesz? Moze dodawaj do wody Emolium.
Zabka dasz rade, trzymym kciuki za ciebie i cala sytuacje z babcia. Dobrze ze sie kobieta tak szybko zregenerowala bo w tym wieku to roznie bywa

Dla wszytkich przeziebionych i chorych mnostwo zdrowia!!!

anka myje go w oilatum.a smaruje mascia emolium..
kania no wlasnie mozliwe ze pepti ma w sobie cos co uczula..bo po zmianie z ha na pepti jest tylko gorzej.. a zwierze jest..ale od samego poczatku jak kuba byl w domu..

reklama
Dzień dobry :)

my mieliśmy gości na kawce :) Młoda co prawda większość wizyty koleżanki przespała, kiepski z niej gospodarz:-D ale trochę dziewczyny powojowały...znaczy Paulinka połaziła, pozaczepiała Melkę..a Melka wpatrzona jak sroka w koleżankę prawie nie oddychała:-D

Teraz Mela buszuje na podłodze wśród zabawek a ja się byczę, chata posprzątana, spaghetti na obiad jest.. ;)

Dziękuję, wyróżnienie cieszy, zwłaszcza że zdjęcia do konkursu tak na spontana wysłane :p

Żabka zdrówka dla was, trzymajcie się dzielnie i niech choróbska idą precz!
Powodzenia z babcią
Anka Haha czyli Ethan dokładnie jak półroczny Mati 9600 :-p:-D nie pamiętam ile miał wzrostu, ale ogólnie duży facet był - i wagowo i wzrostowo ponad 90centyl :p
no i faktycznie ksywka super dobrana:-) Amelia ma ksywkę od tatusia- królewna śmieszka :-p ja nieraz na nią wołam wariatuńcio, bo ma obłęd w oczach haha i wiecznie dąży do zmajstrowania czegoś:-p
Cieszę się że praca na budowie poszłaaaa !!! Teraz tylko patrzeć jak się dom będzie piął w górę :)
Kania :( biedna córcia, trzymam kciuki za szybką poprawę.
Ewciulek oby jak najwięcej było u was tego śmiechu malutkiej :) serducho rodzica zawsze wtedy rośnie :-)
Zuzkon mały student pierwsza klasa:tak:
Madzia trzymajcie się zdrowo!

A u nas mała zaczęła wydawać z siebie więcej głosów hehe już nie tylko śpiewa aajjje itp ale i dede bebe bubu mamama itp poszło w ruch, lubię jej słuchać :-)
no i ledwo raczki się zaczęły...a już mała żmijka spinać się zaczyna:dry: kombinuje żeby wstawać..
ale co śmieszne, Mati głównie w łóżeczku kombinował żeby trzymając się szczebelek usiąść, wstać.. a mała w łóżeczku cichoszaa tylko raczkuje po nim no i siada z raczków :p
za to na podłodze łapie np za uchwyty od szuflad i wstawać chce, albo np na poduchy się wspina i też nóżki prostuje.
Siada wciąż z raczków, z pleców jej się nie chce uczyć :p i siedzi już dość stabilnie, a jak czuje że się męczy, to podpiera się rączką czy też wraca do raczków więc dość samodzielna jest w tym zakresie.

Oczywiście w związku ze swoją ruchliwością zdobyła już pare siniaków :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry