reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marzec 2013

Martoocha Ty tu najbardziej pozytywna Kobietko, nie dawaj się tak szybko sprowadzać na dołki. Przyrost jest, plamień brak bądź dobrej myśli.

Ja tu nawet nie próbuję o betę się pytać, boję się reakcji:-D Choć i tak narzekać nie mogę bo jednak test na toxoplazmozę mi zrobili, mimo że normalnie nikt tu się w to nie bawi, a dziś byłam u lekarza i bardzo miło mnie zaskoczył, chyba nie będzie problemu z usg w 7tyg tylko muszę z położną się spotkać, tutaj to one się ciężarnymi zajmują od początku do końca, chyba że jakieś wielkie problemy to ginekolog-położnik, ja lekarza w ostatniej ciąży widziałam na oczy przez chwilę jak wszedł na porodówkę, żeby mi znieczulenie podać ale i tak nic z tego nie było bo ja ekspresowo rodziłam i nie zdążyli;-)

Jeśli chodzi o witaminy to ja teraz zaczęłam jakieś najzwyklejsze, do tej pory sam kwas foliowy

reklama
Nie wiem czy do od tej pogody, czy coś mnei bierze, znowu jakieś przeziebienie ale kiepsko sie czuje lekko boli mnie głowa chce mi sie spac strasznie i w ogole jestem jakas taka niewyraźna....aż mi sie nie chce pisac...masakraa

Madzik mam nadzięję, że to nic poważnego!!!

Ja już przebieram nogami do piątku... pierwszy raz zobaczę bąbelka:)

Strasznie mnie wkurza ta rozbierzność z terminami ale sobie wypośrodkowałam i wychodzi 5 marzec...om 23 maja, a cykle 31 dniowe.

Mnie te upały wykończą!!! A w piątek w Wawie ma być 39:szok:

Madziaa, bardziej bym powiedziala ze to ta pogoda, bo tez od paru dni sie tak czuje ale na razie zadnych objawow typowo przeziebieniowych.
W ogole rozpisalyscie sie tak ze nie nadazam za wami :)
Tak jak kolezanki pisaly wyzej, nie ma sie co zamartwiac na zapas. Najwazniejsze pozytywne myslenie!
A ja dzisiaj bylam zrobic ta bete nieszczesna. Wyszlo mi ponad 4000... Takze chyba nie ma juz zbyt duzych watpliwosci. Chociaz w sumie nie wiem, jestem kompletnie nieobeznana w tych tematach. Ale z tego co pisalo na tym wyniku bedzie to okolo 5 tydzien.
A w ogole podlacze sie do pytania sprzed kilku stron, jak wam powychodzily te bety?

hej dziewczyny, dziś odebrałam wynik bety , jest 8302,00 mUl/ml, wspomnę że w zeszły czwartek także robiłam i było 775,00. Co sądzicie o tym przyroście???? to jest najdłuższy tydzień w moim życiu....jutro wizyta u gina, byłam tydz. temu lecz on stwierdził że jest to bynajmniej 2 tydz. od zapłodnienia i nawet jakby chciałby coś zobaczyć to tak wcześnie nie zobaczy się, mam nadzieję że jutro już będzie coś widać:rofl2: trzymajcie kciuki! niech ta noc szybko mija please....

Aspirynkaa, ostatni okres miałam 27 maja.
Vanessa, no to chyba gratulacje ;-) napisz później jak poszło.
A ja dopiero 11 lipca do ginka... Normalnie nie wytrzymam.

Ja w zeszly wtorek mialam bete130 a po 4 dniach 970 okres ostatni 31 maj przytulanko 11 czerwiec

Hehe same liczby wszystko dobrze wiedziec co jak i gdzie

VANESSA mam chyba podobna sytuacje: w ostatnia środa beta 650, a dzisiaj 8700
Gin zaprosił w pt na USG - nie mogę się doczekac! :-D

aha i co do badań/leków to biore nadal to co przed ciążą + 3x2 luteine
TSH gin kazal tez ostatnio zrobic i jest ok (0,9)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane

Śliczne macie bety:tak:

Ewcik, w poprzedniej ciąży moja beta też wskazywała na tydzień młodszą ciążę, potem ciąża też rozwijała się tydzień później niź książkowa. Nawet an USG połówkowym i 3/4 pomiary wychodziły średnio o tydzień za niskie w stos do przeciętnej. Na początku gin kręcił nosem, że to beta za niska, a to pęcherzyk za mały... EEeeee, teraz ten pęcherzyk ma roczek, ciemne oczka i pięknie się rozwija. Czasem zaskoczy tydzień później, niż nam się wydaje ze powinno było i tyle.

Spadam odebrac moje wyniki, potem do gina. Napiszę wieczorem

Buziaski

Ostatnia edycja:
Do góry